PUNCA HORMON WANITA TAK STABIL. IKHTIAR DENGAN HERBA MAHARANI

 


Setiap hormon wanita memiliki peranan penting terhadap kesihatan, termasuk menentukan bentuk tubuh wanita. Untuk menjaga keseimbangan hormon dalam tubuh, Anda disarankan untuk mengonsumsi makanan sihat, rutin berolahraga, membatasi konsumsi makanan manis dan tinggi karbohidrat, mengurangi stres, serta tidur yang cukup.


Untuk wanita hormon yang paling fames adalah "Estrogen"

Sebagian besar hormon estrogen diproduksi di ovarium atau indung telur. Selain itu, hormon ini juga diproduksi oleh kelenjar adrenal dan plasenta, tetapi hanya dalam jumlah yang sedikit. 

Hormon estrogen berfungsi untuk membantu perkembangan dan perubahan tubuh saat pubertas, termasuk perkembangan fungsi organ seksual, dan memastikan proses ovulasi dalam siklus menstruasi bulanan.

Hormon ini juga berperan dalam proses keluarnya ASI setelah persalinan, mengatur mood atau suasana hati, dan proses penuaan.

Penurunan produksi estrogen dapat menimbulkan berbagai gangguan, seperti menstruasi yang tidak teratur, vagina kering, suasana hati tidak menentu, menopause, dan osteoporosis pada wanita lanjut usia.


PUNCA TERJADINYA GANGGUAN HORMON


Bila horman kita tak balance, wanita mudah dapat sakit. Signal yang pertama adalah "Sindrom Ovarium Polikistik (PCOS). Apa itu PCOS? Wanita PCOS juga akan mempunyai berat badan yang berlebihan (obes) dan boleh mengidapi diabetes. Wanita PCOS perlu menjalani saringan diabetes (kencing manis), tekanan darah dan kolesterol. 

PCOS juga boleh menyebabkan ketidaksuburan (infertility) disebabkan telur (ovum) yang tidak menetas keluar, akan tetapi ada ubat-ubatan kesuburan yang boleh membantu masalah ini.Pastikan tidur yang cukup. Waktu yang sesuai tidur bagi seorang wanita iaitu pukul 10mlm - 5pagi. Waktu ini sangat bagus untuk hormon jadi stabil. 


Menopause biasanya terjadi saat wanita memasuki usia 45 hingga 55 tahun. G
ejala menopause terjadi secara bertahap atau tiba-tiba. Masa terjadinya perubahan tersebut dinamakan masa perimenopause, yang dapat berlangsung selama beberapa tahun sebelum menopause.

BAGAIMANA UNTUK ATASI MASALAH HORMON

Salah satu untuk mengatasi masalah HORMON adalah makan herba. Yang membezakan seseorang itu adalah cara wanita itu mengatasi masalah hormon nya. Ramai wanita ada masalah ini dan berusaha untuk mengatasinya. Salah satu ikhtiar adalah dengan mengamalkan makan HERBA MAHARANI. Herba ini sangat-sangat penting dan perlu untuk kesihatan dalaman seseorang wanita. Herba Maharani adalah herba yang terbaik untuk semua wanita. Ramai wanita yang mengamalkan mendapat hormon yang stabil. 


ASAL USUL HERBA MAHARANI


Memandangkan Herba Maharani adalah keluaran negara China, Herba Maharani telah disahkan HALAL oleh pertubuhan China Islamic Association. Pertubuhan ini merupakan salah satu badan Islam luar negara yang diiktiraf oleh JAKIM. Jadi, jangan risau, Herba Maharani ini boleh diamalkan tanpa was-was.

Herba Maharani juga diluluskan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia 
MAL 200144197.

KANDUNGAN HERBA MAHARANI
Kebaikan ramuan-ramuan dalam Herba Maharani:

 • Ayam selasih mempunyai kandungan zat besi yang tinggi. Ia juga membantu untuk menstabilkan hormon.
 • Ginseng dan Chinese yam mengurangkan rasa lesu pada badan
 • Akar rehmannia dan tanduk rusa merangsang penghasilan sel darah merah serta platlet dalam sumsum tulang.
 • Sage merah, akar astralagus dan ginseng membantu melancarkan pengaliran darah.
 • Dang gui dan szechuan lovage memberi nurtien kepada darah dan merangsang penghasilan nitrik oksida. Nitrik oksida berfungsi untuk melebarkan saluran darah untuk pengaliran darah lebih lancar.
 • Akar peony putih mengurangkan pembentukan darah beku.
 • Dang gui, akar peony putih dan rumput halia hitam boleh membantu menstabilkan hormon.
 • Rumput halia hitam juga membantu mengurangkan rasa sakit senggugut (menstrual pain).
 • Tulang sotong dan chinese yam membantu mengurangkan lendiran dari faraj.

Ayam selasih di dalam Herba Maharani mengandungi Carnosine anti oksida yang membina tisu otak dan otot. Ia juga membantu untuk memperkaya darah dalam badan. Superfood ini telah digunakan selama lebih 1000 tahun di dalam perubatan Cina.

Carnosine adalah gabungan asid amino, beta-alanine dan hisditine. Kelebihan Carnosine:

 • Melindungi sel-sel dalam badan daripada radikal bebas yang merbahaya.
 • Anti-penuaan. Sel-sel badan yang diberi Carnosine kelihatan lebih muda jika dibandingkan dengan sel-sel badan yang tidak diberi dengan Carnosine. Carnosine juga melindungi protein sel (cellular protein) daripada sebarang kerosakan.
 • Meningkatkan daya ingatan. Memori lebih kuat. Mengurangkan risiko kepada nyanyuk dan mudah lupa.
 • Membantu untuk menstabilkan emosi. Tidak mudah rasa tertekan dan mengurangkan rasa ingin marah.
 • Menstabilkan sistem immunisasi badan. Carnosine menurunkan sistem immunisasi yang berlebihan. Dalam pada yang sama, Carnosine meningkatkan sistem immunisasi yang rendah. Seperti yang sering dialami oleh orang tua. This dual, regulatory ability of Carnosine makes it a vital tool for people with delicate immune systems, such as those with allergies and autoimmune conditions.
 • Menurunkan paras gula dalam darah. Sesuai untuk pesakit kencing manis.
 • Menyembuhkan luka dengan lebih cepat.
 • Melancarkan perjalanan darah.
 • Mengurangkan tekanan darah tinggi melalui pembukaan saluran darah.
 • Carnosine adalah non-toxic dan sangat selamat untuk diambil.

Herba Maharani adalah 100% halal. Jadi, jangan risau untuk consume Herba Maharani.

Disarankan mengamalkan Herba Maharani selama 3-6 bulan. Ini kerana, hormon mengambil masa yang agak lama untuk distabilkan dalam badan kita.


Dapatkan HERBA MAHARANI yang ORIGINAL dari agent sah. 

Telegram/WhatsApp 
Siti 010-5668059
 Top Agent / Skuad PB Expert

Comments

Popular posts from this blog

TESTIMONI ~ Jangan main-main dengan MAHARANI

Tips HAMIL dengan Herba Maharani

Latest Testimoni Min Kaffe / MineralCoffee