Posts

Showing posts from June, 2020

PEHA KECIL DENGAN THERAPANTS

Image
“ M acam mana saya nak kecikkan sikit paha saya ini, badan saya dah ok,  BMI dalam range tapi paha ni” Ayat ni biasa kan kita dengar. Ramai wanita merungut saiz peha makin mengembang terutama selepas bersalin. Sebenarnya banyak  faktor yang menyumbang kepada pembesaran bahagian peha antaranya seperti pemakanan, genetik ataupun gaya hidup seseorang. T api Sis percaya, ramai antara kita, mengimpikan bentuk peha yang menarik. Tidak mahu peha yang besar, rapat, jalan bergesel antar a satu sama lain sampai boleh melecet. Sakit tuuu...  Nak buat senaman peha yang cangkung bangun cangkung bangun (square) atau duduk sandar tepi dinding sambil imagine ada kerusi. Seksa juga laa nak buat excercise ghituu.. Sekarang ni ramai wanita tak cukup masa,  sibuk dengan kerja & urus rumahtangga.  Kalau tak dapat lakukan senaman peha, jangan la risau. Dengan THERAPANTS settle masalah peha ni. Pakai jur setiap hari, confirm peha makin kecil, peha makin tough, tontot makin bolat, tak yah pakai

BERSUKAN DENGAN LEGGING THERAPANTS

Image
Sukan ialah salah satu aktiviti riadah  yang seronok dilakukan. Tak kira lah apa sukan pun. Yang penting keluar peluh. Dalam berseronok sukan ada juga yang kejang otot, terseliuh atau lenguh kaki selepas bersukan.  Masalah ini biasa terjadi terutama yang baru nak bersenam.  Punca berlakunya kesakitan adalah disebabkan oleh pengumpulan asid Laktik dan bahan toksik secara berlebihan. Pada masa yang sama juga kandungan oksigen dan nutrien berkurang. Acid Laktik ni keluar bila kita bersenam. Bila pengumpulan berlebihan, mengakibatkan otot sakit, lenguh dan boleh KEJANG!... kan dah terkejut otot! hehehe Tapi sejak ada seluar legging THERA PANTS  ini ramai yang bagi feedback best-best. Cer tengok testimoni kat bawah ini:- Dengan PB 360 Thera Pants , kaki dah tak rasa lenguh lepas Hiking & aktiviti team building.  Kayuh basikal memang best, tapi yang tak bestnya  kalau  sakit pinggang. Dengan  PB 360 Thera Pants   tak de langsung sakit pinggang  tu  termasu