Posts

Showing posts from 2020

PEHA KECIL DENGAN THERAPANTS

Image
Macam mana saya nak kecikkan sikit paha saya ini, badan saya dah ok,  BMI dalam range tapi paha ni”
Ayat ni biasa kan kita dengar. Ramai wanita merungut saiz peha makin mengembang terutama selepas bersalin. Sebenarnya banyak faktor yang menyumbang kepada pembesaran bahagian peha antaranya seperti pemakanan, genetik ataupun gaya hidup seseorang. Tapi Sis percaya, ramai antara kita, mengimpikan bentuk peha yang menarik. Tidak mahu peha yang besar, rapat, jalan bergesel antara satu sama lain sampai boleh melecet. Sakit tuuu...  Nak buat senaman peha yang cangkung bangun cangkung bangun (square) atau duduk sandar tepi dinding sambil imagine ada kerusi. Seksa juga laa nak buat excercise ghituu.. Sekarang ni ramai wanita tak cukup masa, sibuk dengan kerja & urus rumahtangga. 

Kalau tak dapat lakukan senaman peha, jangan la risau. Dengan THERAPANTS settle masalah peha ni. Pakai jur setiap hari, confirm peha makin kecil, peha makin tough, tontot makin bolat, tak yah pakai silicon dalam buntut…

BERSUKAN DENGAN LEGGING THERAPANTS

Image
Sukan ialah salah satu aktiviti riadah yang seronok dilakukan. Tak kira lah apa sukan pun. Yang penting keluar peluh. Dalam berseronok sukan ada juga yang kejang otot, terseliuh atau lenguh kaki selepas bersukan. Masalah ini biasa terjadi terutama yang baru nak bersenam. 
Punca berlakunya kesakitan adalah disebabkan oleh pengumpulan asid Laktik dan bahan toksik secara berlebihan. Pada masa yang sama juga kandungan oksigen dan nutrien berkurang. Acid Laktik ni keluar bila kita bersenam. Bila pengumpulan berlebihan, mengakibatkan otot sakit, lenguh dan boleh KEJANG!... kan dah terkejut otot! hehehe
Tapi sejak ada seluar legging THERA PANTS ini ramai yang bagi feedback best-best. Cer tengok testimoni kat bawah ini:-
Dengan PB 360 Thera Pants, kaki dah tak rasalenguh lepas Hiking & aktiviti team building. 
Kayuh basikal memang best,tapi yang tak bestnya kalau sakit pinggang.Dengan PB 360 Thera Pantstak de langsung sakit pinggang tu termasuklah sakit kaki, lutut & pungung. Wahh..hebatk…