PERSIAPAN SUAMI UNTUK ISTERI TERSAYANG KEMBALI LANGSING

Kehamilan adalah sesuatu yang menakjubkan yang terjadi pada seorang wanita. Perasaan takut, gembira, sedih bercampur baur ketika itu. Belum ditambah lagi dgn keletihan yang dialami sepanjang waktu hamil. Saat inilah si isteri memerlukan suami. Ia adalah anugerah yang menakjubkan dan kehamilan satu anugerah dari Allah.


Apabila isteri mula hamil maka tanggungjawab suami akan menjadi lebih besar. Ketika hamil, isteri biasanya akan mengalami perubahan hormon dan emosi. Kadangkala mereka akan lebih emosi dari biasa dan perlukan perhatian yang lebih daripada sebelum hamil.


Suami mestilah jadi pendengar yang setia. Mungkin suami selalu sahaja mendengar keluhan isteri yang selalu sakit-sakit dan lenguh badan. Dengarlah rintihan mereka kerana mereka mahukan perhatian yang tiada berbelah bahagi.


Ringan-ringankanlah tangan untuk membantu isteri. Bagi yang sudah mempunyai anak, bantuan suami diperlukan untuk mengendalikan anak-anak yang lain.


“Susahnya nak tidur bila dah masuk trimester ketiga ni. Tidur sekejap terjaga sebab nak pergi tandas. Kalau tak sebab nak ke tandas pun terjaga sebab bayi bergerak sebab dia pun tak selesa! Tension betul. Esok nak kerja pula.”


Pasti perkara ini sering terjadi kepada para ibu yang sedang hamil. Lebih-lebih lagi kepada mereka yang sudah masuk trimester ketiga. Adakalanya suami pun naik bingung sampai tak tahu nak buat apa. Pusing ke kiri tak selesa, pusing ke kanan pula perut mengeras tiba-tiba. Perkara ini terjadi kerana bayi semakin membesar dan menjejaskan keselesaan anda ketika tidur.


Barangan penjagaan bayi adalah antara barangan yang paling seronok dibeli. Tetapi, jangan bazirkan duit dengan membeli barangan yang tidak diperlukan, sebaliknya senaraikan barangan yang perlu sahaja supaya tidak tersalah pilih nanti.

Layanan suami ketika isteri mengandung penting untuk lahirkan zuriat soleh dan solehah. Cuba beri lebih perhatian dan lebih peka terhadap keperluan semasa isteri mengandung adalah sangat penting dan mampu memberi kesan yang mendalam terhadap hubungan suami isteri mahupun kepada anak yang bakal dilahirkan.Hakikatnya, bengkung selepas bersalin terkenal kerana ia mampu mengempiskan perut wanita selepas bersalin. Bengkung moden lebih mudah untuk dipakai dan sangat sesuai untuk yang bersalin secara ceaser/normal.

Antara faedah memakai bengkung bersalin ialah:-
 1. Mengempiskan perut dan memulihkan kulit perut mengurangkan kesan regangan, menghilangkan tompok hitam pada kulit perut
 2. Membuang angin dalam badan.
 3. Mengembalikan kedudukan peranakan/mengelak rahim jatuh
 4. Mengecutkan rahim yang bengkak selepas bersalin
 5. Mempercepat proses pengeluaran darah kotor
 6. Mengelak badan dari ‘masuk angin‘
 7. Mengelak masalah perut buncit dan menggelebeh
 8. Membantu menghilangkan sakit belakang
 9. Menguatkan kembali kedudukan tulang belakang
 10. Mengurangkan rasa sakit pada perut
 11. Mengetatkan otot perut yang longgar semasa hamil
 12. Memecahkan lemak dan selulit
 13. Menggalakkan postur badan yang baik
 14. Membantu proses penyusuan
 15. Mencegah makan lebih banyak (kurang berat badan, yay!)
Kalau mahu isteri kekal kurus dan langsing. Jangan kedekut. Pastikan isteri anda memakai korset semasa dalam pantang. Ini adalah korset no.1 yang terbaik untuk semua wanita. Selepas pantang still boleh pakai setiap hari secara konsistant tanpa perlu menghabiskan ribuan ringgit ke pusat slimming central atau makan pil diet yang entah apa-apa. 

Suami kalau "perut naik" si isteri tak kisah. Tapi kalau si isteri perut mengembang, badan melebar mulalah buat hal walaupun pada hakikatnya mulut cakap lain hati mahu lain. huhuhu..

So suami, kalau sayang isteri pastikan terjaga dari awal. Suami juga yang dapat manfaat & gembira selalu bila isteri sihat cantik bergaya walaupun anak dah berderet. Barulah harmoni rumahtangga bila si suami mengambil berat tentang persiapan isteri dari awal pregnant. 

Semoga tips diatas dapat membantu suami-suami diluar sana.

Dapatkan "Premium Beautiful Korset"dari yang pakar. 


Comments

Popular posts from this blog

TESTIMONI ~ Jangan main-main dengan MAHARANI

Tips HAMIL dengan Herba Maharani

Latest Testimoni Min Kaffe / MineralCoffee