4 TIPS ELAK STRESS


Stress? Semua orang pernah mengalaminya dan mempunyai masalah masing-masing. Tidak cukup di rumah, ada pula di tempat kerja, kemudian kawan-kawan pula meluahkan perasaan. Suri rumah pun ada masalah stress ini. Tapi, sebenarnya mengelak belenggu stress lebih mudah berbanding dengan mengendalikannya.

Haaaa. Macam mana tu? Sebenarnya memang amat mudah untuk kita mengelak stress daripada diri kita. Nak kendalikan stress yang susah. Apa yang perlu kita buat? Hanya perlu relax dan nikmati hidup yang sementara ni.


 4 Tips Elak Stress

Berhenti dari melakukan apa-apa aktiviti, ambil nafas dan lepaskan beberapa kali hingga anda berasa lebih tenang.

Ada baiknya jika ada keluar dan hirup udara segar, mungkin pergi ke taman? Kosongkan fikiran dan lihat keadaan sekeliling yang mampu berikan ketenangan pada diri anda.Aktiviti beriadah seperti berjoging atau berlari adalah salah satu cara mengurangkan stres. Apabila kita melakukan riadah sewaktu kepala berserabut, kita dapat melupakan seketika masalah-masalah berkenaan. 

Selain mengeluarkan peluh dan membantu melancarkan peredaran darah, aktiviti beriadah juga dapat memberi ruang untuk berfikir dan mencari ilham.


Kopi telah menjadi salah satu minuman favorite yang digemari oleh ramai orang. "Minkaffe" ini LESS KAFEIN & mempunyai GARAM BULUH

Bau wangi aroma kopi rabusta ni dapat menghilangkan stress. Banyak orang yang percaya bahawa aroma kopi ini dapat membuat fikiran kita jauh lebih tenang sekaligus menghilangkan stress sehingga kita pun akan mendapatkan mood yang lebih baik untuk aktiviti seterusnya. 


Carilah masa untuk meluangkan masa bersama teman, sahabat atau keluarga kerana dengan cara ini dapat mengurangkan masalah. 

Terutama keluarga adalah segala-galanya dalam semua perkara. Sama ada kita sedang bermasalah ataupun tidak, keluarga sentiasa di sisi kita. Apabila kita bersama keluarga, kita boleh bergelak ketawa, bersembang dan berkongsi suka duka kita membuatkan kita lebih baik dan masalah akan lebih terkawal.

Adakah anda mempunyai cara-cara lain mengurangkan stres untuk dikongsikan? 

Berikan komen anda di ruangan komen atau dapatkan MINKAFFE dari Cik Siti.


Comments

Popular posts from this blog

TESTIMONI ~ Jangan main-main dengan MAHARANI

Tips HAMIL dengan Herba Maharani

Latest Testimoni Min Kaffe / MineralCoffee