Posts

Showing posts from July, 2016

Hebatnya Herba Maharani Untuk Wanita

Image
Sedikit Cerita Herba Maharani :-


✔Dikenali sebagai Te Zhi Bai Feng Wan
✔Ianya adalah keluaran Beijing Tong Ren Tang yg merupakan tanda perniagaan yg bersejarah melebihi 300 tahun di China
✔Tong Ren Tang Te Zhi Bai Feng Wan adalah diperakui sebagai ‘Produk Terkenal di China’ pada tahun 1994
✔Juga diiktiraf sebagai ‘Spesis Ubat Herba Yang Terpelihara’ pada tahun 1998.

✔Pengiktirafan HALAL oleh Pertubuhan IFANCA (China Islamic Association – badan Islam luar negara yg diiktiraf oleh JAKIM)
✔Diluluskan oleh Jabatan Kawalan Dadah Malaysia dan Kementerian Kesihatan Malaysia (MAL20014419T)
✔Menggabungkan 16 jenis ramuan herba terpilih dan bernilai dengan pati ayam hitam sebagai ramuan utamanya


Ayam selasih nampak jer hitam, tapi mahal dan berkhasiat terutama kepada wanita. Berkhasiat untuk merawat:- Menyelesaikan masalah wanita dan remaja (keputihan, peredaran haid & senggugut ) Menguatkan dan mengecutkan (otot-otot rahim, sistem peranakan dan amalan selepas bersalin) Melegakan masalah (sakit pinggan…

Bengkel TDC Power

Image
This coming Saturday (30th July 2016)
Asyik kira hari je nie.. tak sabar, excited, teruja & bersemangat nak attend our TDC training. Walaupun dah hampir 4tahun buat biznes ni tapi still dahagakan ilmu biznes. Knowledge Is Power!Kali ini lain dari yang lain dan sangat LUAR BIASA!!Hari tu segala rahsia, trick, selok belok berkaitan perniagaan akan dibongkar dan di ajar. Bak kata orang, Lubuk Ilmu Bisnesada dibengkel ini. Maklum la barisan panel dari orang berpengalaman luas, hebat & berjaya.
Untuk bengkel ilmu usahawan kali ini siti akan bawa 2 orang partner iaitu Imah Fazli & Nor Asma untuk tingkatkan keyakinan diri, bina personaliti, baiki kelemahan diri, tingkatkan motivasi. Bila dah sedut aura orang -orang positif...semua orang akan berjaya , semua jiwa akan jadi kental.  Semoga dengan ilmu ini anak2 didik Siti lebih berjaya lagi. Aaminn...



Nak mula berniaga tapi tak tahu nak berniaga apa? Masih lagi tercari-cari biznes apa yang sesuai untuk dijadikan side income? Sebenarny…

Promosi Min Kaffe

Image
Merata tengok iklan Min Kaffe sekarang ini kann... memang tengah HOT SANGAT SEKARANG! After keluar iklan radio, tv commercials, newspapers and latest event, the Star Trek Beyond Movie Premiere...makin bertambah ramai berebut nak cuba Min Kaffe. Customer pun asyik tanya Promosi Min Kaffe dah habis ke???...
Sebelum ni promosibeli 11 kotak, percuma 1 kotak. Tapi bulan ini ada Promosi Min Kaffe lagi yang terbaru,  beli 22kotak, percuma 2kotak & dapat free Thermos STAR TREK BEYOND.Bagi yang dah biasa minum, memang akan terus grab ambil promosi jimat ni. 


PROMOTION A ~ BELI 11 KOTAK + FREE 1KOTAK PROMOTION B ~ BELI 22 KOTAK + FREE 2KOTAK + 1 THERMOS

Antara Kelebihan Mineral Coffee / Min Kaffe: 
• membekalkan mineral untuk kesihatan badan  • menghilangkan keletihan  • melegakan tekanan  • menyegarkan tubuh  • membantu melancarkan sistem perkumuhan  • mengenyangkan  • kandungan kafein rendah  • tanpa gula  • tanpa bahan pengawet  • tanpa kolesterol  • menambahkan tenaga  • membantu proses detox  • rendah …

Rebranding MINERAL COFFEE to MIN KAFFE

Image
Same Taste, New Look!

Rasa & khasiat tetap sama cuma packaging je berubah wajah. Bagi yang masih belum tahu.. Untuk makluman semuaMineral Coffeetelah dijenamakan semula kepada Min Kaffe untuk diselaraskan dengan pasaran antarabangsa. (Malaysia, Singapore, Brunei dan Indonesia)

Siap masuk TV3 lagi untuk rebranding!
Alhamdulillah 23 April 2016, Sahajidah Hai O Marketing telah mengeluarkan wajah baru Mineral Coffee. Penjenamaan semula tersebut adalah untuk menyelaraskan nama Mineral Coffee di Malaysia dengan Min Kaffeyang diguna pakai untuk eksport ke perigkat antarabangsa!..
Objektif untuk penjenamaan semula ini juga adalah untuk menaikkan semula identiti produk ini supaya ia menjadi trademark yang sinonim dengan Sahajidah Hai O Marketing di peringkat antarabangsa! Sesungguhnya kedua-dua produk ini adalah sama dari segi ramuan dan rumusan. 
Baik lah, nak bercerita sedikit tentang Min Kaffe dan serta kelebihan yang ada pada kopi ini. Min Kaffe merupakan satu-satunya kopi yang mengandungi …

Resepi Custard Puding Agar-Agar MIN KAFFE

Image
Agar-agar puding perisa Min Kaffe. Sedap dan sihat. Yummy...

Bahan-bahan untuk agar-agar puding : Agar-agar, 35 gm Castor gula, 480 gm Mentega cair, 187.5 gm Kuning telur, 5 Air, 1.25 liter Tepung kastard, 3 sudu besar  Air, 3 sudu besar Esen vanila, 1 sudu kecil  Min Kaffe, 2 paket

Bahan-bahan untuk sos kastard : -krim, 200 ml -Gula, 1 sudu besar Serbuk Kastard, 2 sudu kecil (bercampur) - campuran kastard -Air, 2 sudu kecil

Untuk bersedia untuk agar-agar puding : Dalam mangkuk,  Tambah kuning telur,  Esen vanila dan mentega yang cair.  Pukul sehingga sebati.

Tambah air dalam periuk  Kemudian masukkan agar-agar dan gula.  Masak sehingga larut. Seterusnya, tambah 2 paket Min Kaffe  Dan pukul sehingga larut. Tuangkan campuran telur dan kastard  Campuran perlahan-lahan dan reneh dengan api kecil. 

Teruskan memukul sehingga campuran pekat kepada bentuk kastard seperti :- Tuangkan adunan ke dalam bekas jelly atau bekas kaca.  Simpan dalam Peti sejuk selama  Sekurang-kurangnya 4 jam atau semalaman.

Untuk penyediaan sos ka…

Resepi Min Kaffe Panna Cotta

Image
Taraaa...ini lah Panna Cotta dengan Bepang Hazelnut



Bahan-bahan untuk Panna Cotta
2 sudu teh serbuk gelatin 60 ml air 935 'pouring cream' – krim putar rendah lemak 150 gram gular aising 1 sudu teh perisa vanila 2 sacet Min Kaffe
Bahan-bahan untuk Bepang Hazelnut 1 cawan gula kastor ¼ cawan air 60 gram kacang hazelnut dicincang
Bahan-bahan untuk Krim Putar 200 ml krim putar 1 sudu teh gula aising
Jom tengok cara buat Panna Cotta ni :
Cara membuat Panna Cotta a) Tuangkan gelatin ke dalam 60 ml air dan biarkan selama 5 minit. b) Masukkan krim, gula aising, vanila dan Min Kaffe ke dalam kuali di atas api sederhana sambil dikacau hingga larut. c) Tuangkan larutan gelatin dan biarkan merenih dengan api kecil sehingga gelatin larut sepenuhnya. d) Kemudian tapiskan ke dalam jug. e) Tuangkan larutan ke dalam gelas ataupun acuan f) Sejukkan selama sekurang-kurangnya 6 jam ataupun semalaman
Cara membuat Bepang Hazelnut Panaskan gula dan air di dalam kuali dengan api sederhana sehingga gula bertukar warna Campurkan…

Resepi Min Kaffe Tiramisu

Image
Tiramisu Min Kaffe

Inilah  resepi Tiramisu Min Kaffe. Bestkan!!.. selain untuk dibancuh sebagai  minuman, Min Kaffe juga boleh dibuat hidangan minum petang bersama-sama keluarga. Mudah saja nak buat TIRAMISU ini.

Bahan-bahan adalah: Min Kaffe, 1 sachet Air Panas, 1 cawan Isin Vanila, 1 sudu teh Kuning Telur, 3 besar Gula Kastar, ¼ cawan Keju Mascarpone, 250 gm Gula Aising yang di ayak, cawan ¼ Wipping Krim, 175 ml Kuih Berbentuk Jari Itali, 18-20 keping Serbuk koko untuk menyaring Bar coklat untuk dicukur Untuk menyediakan: 1. Dalam mangkuk yang cetek, Campurkan Min Kaffe dan air yang menggelegak Sehingga sebati.
2. Panaskan air dalam periuk dan biarkan ia menggelegak. Sementara itu, dalam mangkuk lain, Masukkan kuning telur dan gula ke dalam mangkuk Dan pukul di atas air yang mendidih secara ketepi. Kemudian masukkan wipping krim, Gula aising dan ekstrak vanila ke dalam pengadun. Pukul sehingga bentuk puncak melembut. 3. Dalam mangkuk lain, Gabungkan keju mascarpone, Campuran telur da…

Promosi Raya TDC - Testimoni PremiumBeautiful

Image
Salam Sejahtera semua :)
Ramai yang whatsapp tanya Siti minta share rahsia kekal sihat & slim. Sebenarnya cara yang paling selamat adalah pemilihan baju dalam yang betul. Premium Beautiful adalah satu-satunya pakaian dalam wanita dan ia merupakan korset pilihan No. 1 dalam pasaran.  
Nak sihat, nak slim kenalah konsistant pakai at least 8jam dalam sehari. Mesti amalkan pemakaian PB secara disiplin, memang akan dapat hasil, badan yang terbentuk cantik & kemas. Wajib tau pakai hari-hari... contoh lah ibarat tanah dalam pasu bunga. Mula-mula akan berderai tanah tu.. tapi kalau dah lama-lama, Confirm la mampat dan kemas bila kita keluarkan tanah dari pasu. terbentuk cantik je ikut acuan pasu tuu.. So, samalah dgn badan kita. bentuk badan kita akan ikut acuan Premium Beautiful...
Jom kita lihat testimoni dibawah :-
TESTIMONI 1

Nak pinggang kecil, pakailah Premium Beautiful. Lihat client ini sungguh beruntungkan, dapat kecilkan size pinggang dari 33 ke 31 dalam tempoh sebulan sahaja. Dah…