Posts

Showing posts from April, 2016

Garam Buluh untuk Kesihatan

Image
Salam Sejahtera ;)

Hari ni, Siti nak kongsi 1 product iaitu GARAM BULUH HAIO.Garam buluh satu-satunya makanan kesihatan yang merupakan makanan harian yang boleh dicampurkan pada minuman, masakan dan boleh ditaburkan pada buah-buahan untuk menambah kelazatan. Garam buluh ini telah menjalani process pembakaran sebanyak 9kali untuk mendapatkan garam yang bemutu & kaya dengan mineral semulajadi.

Keistimewaan Garam Buluh
1.100% dari bahan semulajadi 2.Mengandungi 76 jenis zat galian (Mineral) 3.Bersifat Alkali 4.Anti Oksida 5.Mempunyai tahap Ph 10 – 11 6.Mempunyai tenaga Bio

Fungsi Garam Buluh 1.Meneutralkan Asid dalam badan. 2.

Teaser Diamond Night 2016

Image
Selamat Petang :)

Yehooo!!...Hari Sabtu ni DIAMOND NIGHT 2016 akan berlangsung di PICC, Putrajaya. Sebenarnya setiap tahun akan diadakan satu majlis yang gilang gemilang untuk semua usahawan yg bernaung di bawahSAHAJIDAH HAI-O MARKETING SDN BHD bagi meraikan usahawan yang berjaya meraih pencapaian sebagai :-
DOUBLE DIAMOND MANAGER (DDM) DIAMOND SALE MANAGER (DSM) dan penerima TABUNG KERETA ( CAR FUN ACHIEVER)

Atucara Majlis Diamond Night 2016

Wauu!!.. menarikkan tahun ini SHOM memberi peluang kepada yg qualified. Muka sendiri jadi cover depan Majalah FUTURISTIK. bestnyaaa!!..

Specialnya tahun ini Siti akan naik pentas diamond as are DIAMOND SALE MANAGER.Berdebar rasanya sebab bukan senang nak dapat pengiktirafan begini yang memerlukan sale sebanyak RM180,000. Memang bukan mudah nak mencapai ke tahap ini namun tiada yang mustahil.. Buat apa yang perlu buat, follow the flow, don't give up!.. Tanpa mentor-mentor THE DIAMOND CIRCLE& rakan2 kongsi siapalah diri ini kan....  
Rasa terlebih e…

TDC Utara / Monthly Business Training Class

Image
Sabtu lepas, Kelas Latihan Perniagaan Bulanan untuk warga TDC Utara diadakan di Stokis Sungai Petani. Kelas sangat selesa, mudah untuk belajar. Alhamdulillah dapat peluang ini untuk kami sama-sama menuntut ilmu.

Kami bertiga adalah leader TDC Utara. Dengan rasa tanggungjawab untuk membantu kami berkorban masa rehat bersama keluarga, hadir kan diri berkongsi ilmu untuk anak2 didik TDC Utara. Atas kepercayaan diberikan oleh founder TheDiamondCircle CDM Shaliza Aziz kami bergabung tenaga utk memastikan TDC Utara maju kehadapan. 


Topik hari tu adalah "Business Proposal" yang disampaikan  oleh bakal DDM Fiza Mahazir. Ini adalah plan pemasaran. Setiap ahli wajib memahirkan diri untuk menceritakan pada prospect bila berjumpa nanti. 

Ini pulak aktiviti kumpulan untuk asah minda presentation ahli TDC Utara, Tujuannya adalah untuk membina keyakinan diri berdepan dengan prospect. 

Last sekali slot motivasi. Kami bertiga  berkongsi menceritakan pengalaman sendiri yg kami lalui dalam 1st tri…

Min Kaffee a.k.a Mineral Coffee

Image
MINERAL COFFEE bakal bertukar baju baru menjadi MINKAFFE. heart emoticon Brand name of Mineral Coffee will be changed to ‎MinKaffe‬ officially in order to standardise the brand name internationally (Malaysia, Brunei, Singapore and Indonesia) and uplift the brand image without any changes for the its ingredients. FYI, the stock of ‪MineralCoffee‬ will last by this end of April and the new packaging of product - MinKaffe will be priced as below :-
Min Kaffe  ( effective 1st May 2016)
WM: RM33.00
EM: RM35.00

Disebabkan permintaan yg tinggi di Malaysia‬Brunei‬‪Singapore‬ dan juga di ‪Indonesia‬.‪MineralCoffee‬bakal bertukar baju baru ke ‪‎MinKaffe‬.Rasa & khasiat tetap sama cuma packaging je berubah wajah. Harga MinKaffe sekotak rm33 (1carton rm792 - effective 1May 2016)

So..nak jimat beli MineralCoffee sekarang untuk stock anda. Kopi ni ada ‪‎GARAMBULUH‬satu minuman yang ‪‎TERLARIS‬& sambuatannya sangat hebat. Rasa sedap dan bagus utk kesihatan. 
Kebaikan MIN KAFFE kepada tubuh 

* Kaya den…

Photoshoot Premium Beautiful Expert / TDC Utara

Image
Salam sejahtera :)
Ini cerita throwback berphotoshoot. Entry sebelum ni dah cerita tentang pengalaman pertama dengan geng-geng utara berphotoshoot. Kenangan terindah dalam dunia perniagaan Online Premium Beautiful Expert. Inilah hasil gambar dari KRYPICTURE STUDIO yg siap diedit...





Cantik tak kami semua??..hahaha perasan ;) Seronok kan bila ada activity begini. buat business bukan je dapat income malah lebih dari tu... Jom sertai team bersama kami. memang enjoy habis!!...


Selesai sudah #tdcphotoshoot drpd #tdccentral turun ke #tdcselatan mandaki semula ke atas bersama #tdcutara dan berakhir ke #tdccentral semula. Tak sabar nak tunggu next photoshoot kali ke 2 pulak. Seronokkk!!..best berniaga bersama THE DIAMOND CIRCLE.
We are PremiumBeautifulExpert and your authorised PremiumBeautifulAgent.  Do contact us for free consultation for your perfect body.

Mineral Coffee untuk Siapa?

Image
Salam Sejahtera Semua ;)

Hari ini siti nak berkongsi cerita mengenai Mineral Coffee sebab ada yang Whatsapp Siti tanya Mineral Coffee ini siapa yang boleh minum? Jawapannya adalah seperti berikut:-
✒Lelaki/wanita tua/muda/kanak-kanak (3thn keatas).
✒Ibu dalam pantang / ibu mengandung /ibu yg menyusu  pun sangat di galakkan minum MineralCoffee ini sebab kandungan Magnesium yg tinggi (menggalakkan proses penyerapan kalsium) dan memberikan energy, tiada masalah utk baby.
✒ Student yang seringkali keletihan, kelesuan badan & minda boleh amalkan MineralCoffee setiap pagi mahu pun malam utk mendapat energy dan tampil lebih ceria, cergas, cerdas & bersemangat.
✒ Pesakit kencing manis (diabetis) , pesakit darah tinggi, migrain pun boleh minum MineralCoffee ini kerana sifat uniknya yg tiada gula, tiada bahan pengawet dan tiada kolestral.
✒ Individu yg seringkali berhadapan dgn keletihan, kelesuan badan pun sangat bagus amalkan MineralCoffee yang memberikan aroma mengasyikkan malah memberikan…