Posts

Showing posts from March, 2016

Premium Beautiful Elekkan Bongkok / Sakit Belakang @ Slipped Disc

Image
Selamat Petang Blogger ;)

Petang ni Siti nak share cerita tajuk diatas. Pernah sakit belakang tak? Kategori teruk ker tak teruk?  Once dah sakit, if tak rawat betul-betul, akan jadiTERUKtau! Wanita zaman moden hari ini ramai yang bekerja di pejabat dan menghadap komputer selama 8jam sehari.  Bila sudah menghadap komputer, of coz la kita akan duduk dalam keadaan bongkok tanpa kita sedari. Sekiranya kita duduk dalam posisi yg bongkok, lama kelamaan badan kita akanbongkokjuga...

ManakalaSakit BelakangorSlip Discini terjadi apabila tulang belakang kita “teralih” atau “mengelongsor" dari kedudukan asal disebabkan gel antara tulang yg berfungsi untuk serap hentakan sudah bocor dan mengakibatkan tulang akan menekan saraf yg mengawal anggota badan spt kaki, tangan dan leher.  Sakit kan? Seriau & ngilu bila difikirkan! So, sesiapa sekarang yg selalu rasa sakit2 belakang, sakit kat bahu, sakit kat tengkuk, rasa menyucuk-nyucuk kat belakang cepat2 berubat ya! Takut pulak dapat kesan lagi …

Business Training - TDC Utara (March 2016)

Image
Selamat Petang :)
Business Training tu apa yaa!!...maksudnya ialah Pusat Latihan Perniagaan. Ini adalah kelas ilmu untuk usahawan-usahawan menimba ilmu perniagaan. kelas ILMU ni FREE je.. Alhamdulillah dengan TDC kami dapat 1 platform untuk majukan business lebih kedepan.
Pada tahun 2016 ini banyak projek bulanan yang MENTOR kami telah rancang khas ahli-ahli TDC. InsyaAllah banyak projek akan dijalankan ini adalah untuk penambahbaikan team, agar usahawan-usahawan di bawah The Diamond Circle (TDC) lebih semangat dan mempunyai semangat juang yang tinggi.  

In action SSM Nurhazwaniameen sebagai emcee, 1st speaker DDM Ainzulkarnaind dgn topic BLOGGING & 2nd speaker DSM Eidaidris dgn topic KITARANKONGSI.

Our class diadakan di Bertam, Pulau Pinang. Syukur kerana sambutan sangat menggalakkan. Ramai juga yang hadir. Ada dari Perlis, Alor Setar, Sungai Petani, Kulim dan Pulau Pinang. Oh tak lupa kepada DDM Olyn yang datang jauh dari Kuala Lumpur khas untuk join our class. Terima kasih atas sok…

Promo Premium Beautiful March 2016

Image
Salam Sejahtera Semua :)
Sempena promo bulan March yang tinggal 4hari lagi, siti nak share testimoni korset Premium Beautiful yang paling latest sekali. Ramai yang masih tertanya-tanya tentang keberkesanan PB ini. Memang ramai sangat yang PM Siti di facebook dan whatsapp untuk tanya betul ke Premium Beautiful boleh kurus? Secara jujurnya Siti tak kan bagi kata-kata manis. Apa yang pasti kalau anda pakai konsisten secara berterusan Siti jamin anda akan dapat keputusan yang tidak terduga. Contohnya anda boleh lihat di bawah ini...beberapa PREMIUM BEAUTIFUL TRANSFORMATION setelah pakai PB. Jom kita lihat buktinya:-



Menarikkan testimoni yang terbaru ini... Orang perempuan ni memang payah nak maintain badan. Stress je!!..berat naik. Makan lebih, badan kembang. Belum masuk lagi bila hormon berubah bila dah berkahwin. Tambah lagi lepas tu mengandung & bersalin. Sebab tu, setiap wanita KENA ADAPremium Beautiful untuk pemakaian harian. Bukan setakat untuk jaga bentuk badan & mengawal ber…

Throwback TDC Utara Photoshoot

Image
Assalamualaikum Semua :)
Sejak buat business ni banyak betul gambar dalam handphone. If dulu2 sebelum buat bizness memang malas rasaya nak bergambar. Perasan tak cantik, dah tu rasa badan gemook plk. Tu yang rasa ralat sangat nak bergambar..huk3. Tapi sekarang dah sawan cemera pulak..Hahahaa.. Mana taknya gambar tu kan imej kita. Nak berniaga kan, tak kan nak letak gambar kucing ke?  gambar bunga ke? gambar makanan ke? dan sebagainya. Kalau dah ghitu gambarnya untuk profile berani ke orang nak berurusan dengan kita. Nak berniaga mesti lah professional. Letak real pic okey.. ;)
Kat sini, akak nak throwback la gambar photoshoot dgn geng2 TDC UTARA. Sejujurnya pertama kali nak berphotoshoot. Dari cemas, cuak segala tu bertukar kepada excited laaa pulak. Tema hitam, grey @ kuning. Dari cari baju hingga la nak bermakeup punya la risau. Seriuosly.... masa nak makeup tu terbeliak mataku melihat bermacam-macam jenis gincu, eye shadow, berus dan bedak dalam set makeup MUA ni.. hikhikhik.
Pic sebe…