Posts

Showing posts from August, 2015

Testimoni HERBA MAHARANI ~ Pregnant/Mengandung

Image
HERBA MAHARANI antara khazanah perubatan dan amalan kesihatan tertua khusus untuk wanita. Ramuan khasnya telah menyerlahkan kehebatan dan keterampilan wanita sehingga kini. Herba Maharani masih tetap menjadi pilihan utama dalam penjagaan kesihatan dan kecantikan wanita di seluruh dunia. Amalan berterusan akan memanfaatkan kesihatan keseluruhan.
Salah satu khasiat HERBA MAHARANI adalah untuk menguatkan otot-otot rahim serta tempat peranakan. Disamping itu HERBA MAHARANI sesuai untuk mengatasi masalah :- 
*Segugut *Keputihan *Haid tidak teratur  *Merangsang hormon estrogen & progesteron  *Melancarkan peredaran darah.
Zaman sekarang memang terlalu ramai wanita mempunyai masalah untuk menimang cahayamata. Ini disebabkan oleh masalah-masalah diatas. 
Haid tidak teratur disebabkan PCOS (Polycystic Ovarian Syndrome) yang merupakan  salah satu penyebab seseorang wanita itu sukar untuk mendapat anak.
Otot rahim yang tidak kuat juga menyebabkan kandungan gugur diawal kehamilan. 
Masalah hormon yang…

Testimoni Herba Maharani (Masalah Period/Haid)

Image
Sebenarnya ramai wanita akan risau bila period/haid lewat, kecualilah yg merancang untuk hamil. Pening kepala memikirkannya. Ada setengah wanita sampai berbulan-bulan. Badan pun akan rasa lain bila period tidak teratur ni,  terasa perut pun buncit kan!..Relaks dan bertenang ya :) Jom kita lihat apakah punca yang menyebabkan period/haid lambat dan tidak menepati tarikh yang sepatutnya.
Menurut Majalah Pa & Ma, 12 punca haid yg tidak teratur adalah:-
Punca #1 : KEGEMUKAN - berat badan berlebihan ataupun obesiti boleh menyebabkan ketidakseimbangan hormon estrogen di dalam badan wanita. Ia seterusnya menyebabkan gangguan kepada kitaran haid.Punca #2 : BERLEBIHAN HORMON PROLAKTIN -hormon prolaktin yg berlebihan menghalang pengeluaran telur dan seterusnya menyebabkan haid lewat untuk berbulan-bulan lamanya.Punca #3: TERLALU KURUS - tidak cukup lemak di dalam badan juga boleh mengganggu kitaran haid anda. Oleh itu, anda haruslah mempunyai berat badan yg sihat & seimbang.Punca #4:  MASA…

Kenapa Premium Beautiful?

Image
Kenapa Premium Beautiful? Direka khas 70% untuk kesihatan dan 30% untuk kecantikanWaranti SEUMUR HIDUP (servis baiki secara percuma)Superbrands produkMengandungi FIR (Far Infrared Rays) teknologiTerdiri daripada 3 helai pakaian dalam yang mudah dipakai (long/short brassiere, waist nipper and long girdle)
1. Long Brassiere Mempunyai 3 keping jahitan cawan coli berstereoskopik yang dapat menolak ke atas, menyokong menetapkan kedudukan payudara.Mempunyai rawan keluli yang berfungsi untuk menetap dan mengukuhkan kedudukan payudara.Reka bentuk yang berkuasa tekanan dan regangan berganda di bahagian depan dapat menyelaras perut yang menonjol serta meningkatkan kontur payudara.2 batang keluli berfungsi untuk menyelaras dan membentuk kontur badan.Reka bentuk yang berkuasa tekanan dan regangan di bahagian belakang dapat menyelaraskan lemak yang berlebihan.Bentuk “U” yang direka khas pada bahagian belakang coli dapat menonjolkan kontur badan yang menarik.Perhiasan berlian berbentuk rama-rama menon…

Long Girdle PremiumBeautiful.

Image
Selamat Petang semua :)

Ada yg WhatsApp tanya.. "Kak mcm mana rupa ‪‎LongGirdle‬ tu?." Mcm best je fungsinya. Memang la best adik.. Siapa yang rasa pinggul dah flat tu mesti pakai long girdle ni, confirm montok semula. Selain tu mummies yang akan/sedang berpantang pakai girdle ni memang cepat jer rahim tu mengecut dan peranakan naik. Tak perlu bertungku lagi. Bukan tu je LongGirdle dapat menyokong rahim selepas melahirkan, menstabilkan hormon, membentuk punggung yang menarik, mengurangkan keputihan. Bukan sahaja untuk kecantikan, malah sangat membantu wanita yang mengalami masalah berkaitan "miss V". Yang ada masalah senggugut, fibroid, cyst, atau dalam usaha nak dapatkan anak, LongGirdle PB sangat membantu!..


Fungsinya Long Girdle Premium Beautiful :- 👗 32 keping jahitan stereoskopik yang menggunakan teori tekanan untuk menumpu kembali lemak yang tersebar ke tempat asal.
👗 Reka bentuk di bahagian pinggul yang unik dapat memperbetulkan punggung yang kendur dan memben…

Did You Know, Japan?

Image
Did you know? Amboi soalan... untuk entry kali ni, Siti nak share tentang fakta-fakta tentang Jepun. Mesti ada antara kita sudah & pernah jejak kaki ke negara Jepun. Tapi ada juga antara kita masih belum lagi kan!.. Sebenarnya, beriya-iya Siti share ni sebab Shahajidah Hai-O akan membawa para usahawan ke OSAKA pada next February 2016 or March 2016. So.. sekarang kitaorang tengah ambil mood nak ke sana. Okey!!.. mari bersama Siti untuk sedikit ilmu tentang negara JEPUN.

Sedapp Woo!!.. Nak makan SUSHI tak? Kenalah belajar guna CHOPSTICKS  dari sekarang :)
Tak sangka pulak TOKOYAKIni popular kat OSAKA.
Haaa, macam mana nak WAZE nanti kalau nak ke mana-mana??? Cat lovers, Best kan dapat lepak-lepak minum coffee sambil  belai-belai kucing. Ohsemnya!!..
Now I know!!..rupanya ada Waterprood Handphone. Best kan sambil menyelam sambil selfie. hik3 Jom!!.. pergi OSAKA tengok PhoneBooth aquarium ni.
Tahu tak kalau naik TRAIN kat Jepun semua penumpang senyap je, tak de 
yang bercakap, everyone keep thei…

Incentive Trip ~OSAKA JAPAN~

Image
Assalamualaikum Readers,
Lama tak update blog ni kan...lepas raya mmg Siti busy sikit, dengan kerja kat opis lagi & kebetulan berada dibulan syawal, so apa lagi Open House sana sini loo, kunjung-mengunjung tu wajib untuk eratkan silatulrahim antara kita. Ok nak cerita sikit. Sahajidah Hai-O Marketing dah start buka incentive trip challenge ke Osaka Japan mulai bulanAugust until November 2015.
Berdebar-debar bila dapat tahu next trip ialah Osaka, Jepun. Bercuti ke Osaka secara PERCUMA!! Semua orang ada peluang yang sama Cuma Nak atau Tak Nak je..Tapi, siapa tak nak melancong Free kan!!Dengan fully sponsored semuanya,terbayang-bayang their 5 Stars treatment. Kita just bawa diri and bawa duit shopping je..Yang lain-lain semua company support daripada ticket, penginapan di hotel, makan & lawatan sepanjang berada disana. Best kan!!..kalau pergi sendiri, memang tak lah kan sebab menelan belanja banyak okay!. So, bila dah ada peluang ni, gile tak grab!!. Huhuhu.. Mari bersama Siti, kita…