Posts

Showing posts from May, 2015

Seminar "Great Leaders Are Made" 2015

Image
SALAM SEJAHTERA SEMUA ;) Seminar Usahawan ini, Siti hadir pada March 2015 di   Pearl International Hotel . Dah lama story ni bersawang kat dalam ni sebab tak publish, hanya draf je... So, hari ni duk godek2 baru perasan., huk3. Mari kita terjah apa yang bestnya seminar ni... Sebenarnya nak buat biznes kita kena ada ilmu. Nampak macam mudahkan, namun bila dipraktikkan sendiri tanpa ilmu, mmg banyak yang perlu dilalui sebelum mencapai matlamat yang diinginkan.  Sebab itulah kita perlu ada "Mentor" & "Ilmu" Dengan bermentor kita akan dapat ilmu mengenai arah mana jalan yang paling selamat untuk berjaya dalam sesuatu perniagaan. Seminar "GREAT LEADERS ARE MADE" adalah satu medan Ilmu yang perlu untuk usahawan baru seperti Siti & rakan-rakan hadir. Seminar ni memang awasome. Syukur kerana dapat menghadirkan diri untuk memantapkan lagi skill & knowledge ilmu perniagaan.  Me, muka excited, semangat & tak sabar nak timba ilmu p

Kelebihan Mandi sebelum Subuh

Image
*Semoga bermanfaat untuk dikongsikan* Antara kebaikan mandi sebelum subuh ialah:- 01: Kulit lebih lembut dan halus; Pada waktu pagi selalunya anda akan memasang "water heater" untuk mendapatkan air yang hangat dan menghilangkan kesejukan. Selepas ini, jika anda memiliki lingkaran hitam di bawah mata, mandi menggunakan air sejuk dapat mengurangkan kegelapan  pada  bawah mata. Begitu juga dengan kuku, ia akan menjadi lebih sihat, kuat dan tidak  mudah  retak. Kulit pula menjadi lebih lembut dan halus. 02: Melancarkan peredaran darah; Jika peredaran darah anda lancar maka tubuh badan anda akan menjadi lebih sihat dan bertenaga. Malah anda juga boleh melakukan aktiviti seharian tanpa rasa letih. 03: Meningkatkan kesuburan; Kesihatan tubuh badan manusia akan mendapat reaksi yang positif apabila anda mandi  pada waktu pagi. Ia dapat meningkatkan hormon testosteron pada lelaki dan hormon estrogen untuk wanita. 04: Mengurangkan ris

Keputihan vs Herba Maharani

Image
APAKAH ITU PENYAKIT KEPUTIHAN? Masalah keputihan atau lelehan lendir berwarna putih, krim atau kelabu yang keluar  d aripada faraj wanita merupakan suatu masalah yang sering dihadapi oleh kebanyakan  wanita di seluruh dunia. Statistik menunjukkan hampir 75% wanita yang sudah berkahwin  berhadapan dengan masalah keputihan berikutan oleh aktiviti seksual. Ramai wanita  tidak  mempunyai kesedaran terhadap risiko dan bahaya penyakit keputihan  malah  menganggap  ia sebagai suatu petanda lazim sebelum kitar haid. Setiap wanita  perlu  mempunyai pengetahuan asas yang mampu membezakan pengeluaran lelehan  lendir  faraj. S ecara semula jadi dengan penyakit keputihan yang serius  yang  memerlukan  rawatan  perubatan. TANDA-TANDA KEPUTIHAN YANG TIDAK NORMAL - keluarnya cairan keputihan yang berlebihan seperti keluarnya darah saat menstruasi - Cairan keputihan yang keluar bertekstrur kental dan menimbulkan bau busuk - Cairan keputihan menimbulkan rasa g