Posts

Showing posts from August, 2014

Kelebihan Sanitary Pad ~ BIO SELEZA

Image
KELEBIHAN BIO SELEZA :
 Guna gel so tahan basah dan kering  Ada anti bakteria strip utk menghalang pembiakan kuman  Kain berkualiti dan bernafas utk pengudaraan, tak lembap  Ditambah dgn tenaga BIO VELOCITY utk pengedaran darah, bantu detox, hilang stress, melambatkan penuaan  Menghilangkan senggugut, keputihan, menyuburkan dan mewangikan miss V anda.!  Sangat super duper selesa. Slim, tak tebal sgt dan tak besar sgt.
APA KATA MEREKA?
" Saya dah pakai Bio Seleza ni. mmg sangat selesa, sebab dia nipis dan bila tido malam tak bocor. rasa kering dan tido lasak pon xpe. klau pad biasa tu tido pon kene jaga2 dan tido ayam je. hehe. mmg best lah bio seleza ni " - sal, seremban


" 1-2 hari saya pakai Bio Seleza ni, darah keluar ketul2 dan heavy flow sgt.tapi x bocor. pastu rasa sakit pinggang tapi saya pakai jugak. dan hari ke-5 dah bersih. slalu nya amik masa smpai 7 hari. after period check dgn doctor , yeayy cyst saya dah takde lah.syukur sangat2" - anis, kl

"yang paling bes…

Apa itu DIOKSIN dalam Tuala Wanita

Image
TAHUKAH ANDA?
TUALA WANITApilihan kita setiap bulan itu di perbuat dari kertas sisa buangan. 
Yang lebih parah, kertas sisa buangan yang digunakan adalah dari sampah-sarap yang direcycle dan dijadikan tuala wanita yang mempunyai bahan kimia yang tinggi/racun yg 900 kali berbahaya pada kesihatan. 

Kalau nak tahu lagi, salah satu proses pembuatannya juga telah menghasilkan sejenis racun yang sangat berbahaya iaitu DIOKSIN.  DIOKSIN  merupakan ancaman kesihatan dalam diam dan penyebab KANSER kelas pertama. 

Bukan nak menakut-nakutkan kaum wanita kita, tapi inilah realiti. Kita semua tak sedar semua tu, termasuklah diri siti sendiri...Tapi, bila dapat tahu pad-pad dekat pasaran diproses dengan menggunakan kertas recycle yang dilunturkan dengan klorin, terus sendiri rasa takut...


Ini antara masalah-masalah yang biasa di alami oleh kaum wanita yang dipandang remeh, adakalanya...Betul tak? Tapi kalau nak tahu, ni semua merupakan petanda-petanda awal tau...


Kat bawah ni pulak, antara keratan-kerata…

Tuala Wanita Bio Seleza

Image
Penggunaan tuala wanita yang tidak selamat boleh mengancam kesihatan 
tanpa disedari. Secara puratanya, setiap wanita menggunakan 
sekurang-kurangnya  15,000 keping tuala wanita dalam tempoh 35 tahun sepanjang hayatnya
Bayangkan perempuan bermula memakai tuala wanita seawal usia 10 tahun 
dan terus  memakai tuala wanita biarpun sudah menopause.  Selain waktu period (datang bulan), wanita hari ini kebiasaannya 
memakai panty liner setiap hari. 
Risiko yang sama biarpun hanya panty liner.


Kini, kira-kira 83% wanitamengalami jangkitan pada bahagian kemaluan.  62% punca jangkitantersebut disebabkan oleh 
penggunaan tuala wanita yang tidak selamat 
atau 
kurang menepati piawaian.


Ini contoh perbandingan antara tuala wanita biasa vs Bio Seleza.

Kenapa tuala wanita jenama biasa tidak selamat? 
Kerana tuala wanita di pasaran menggunakan kertas recycle.  Melalui proses recycle ini, kertas tersebut akan di lunturkan (bleaching) 
menggunakan chemical. Bayangkan kertas magazine / paper tu
 letak di Miss V.  Oh tid…

Apa itu BIO SELEZA

Image
Apa itu Bio Seleza??...
New product Bioseleza Feminine pad adalah tuala wanita yang baru saja dilancarkan dan sambutannya sangat hebat disebabkan kuality product ini. Ramai yg bertanya apa istimewanya Bio Seleza ini. 
Bio-Seleza ni dirumus olehBio-Activated Energy, Nano Silver &  Ion Negatif.   ( * bila period biasanya orang akan berasa letih, pinggang lenguh2 kan? tapi tidak dengan Bio Seleza , kita akan rasa bertenaga* )

Kenapa Bio-Seleza???
1. Sebab Bio-Seleza guna gel - Tahan basah & kering . 2. Ada anti-bacteria strip untuk halang pembiakan kuman 3. Kain berkualiti  bernafas untuk pengudaraan, tak lembap.     Rasa selesa sepanjang hari 4. Ditambah tenaga untuk pengedaran darah. 5. Slim, tak tebal sangat &  tak besar sangat .
More info baca kat bawah ni....




Tengok kotak je dah tertarik sebab cantik. Cuba tengok apa dalam kotak pula.  Ada 96 keping produk sanitari campuran daywear, nightsafe dan pantyliner. 

 Jom dapatkan MIXED gift setni . MIXED gift Set  -2 pack pantiliner  x 30 pcs -…