Posts

Showing posts from June, 2014

Boleh ke Pregnant kalau makan Herba Maharani?

Image
Salah satu khasiatHERBA MAHARANI adalah untuk menguatkan otot-otot rahim serta tempat peranakan.  Disamping itu HERBA MAHARANI sesuai untuk mengatasi masalah :-
*Segugut *Keputihan *Haid tidak teratur *Merangsang hormon estrogen & progesteron *Melancarkan peredaran darah
Zaman sekarang memang terlalu ramai wanita mempunyai masalah untuk menimang cahayamata.  Ini disebabkan oleh masalah-masalah diatas.
-Haid tidak teratur disebabkan PCOS (Polycystic Ovarian Syndrome) yang merupakan  salah satu penyebab seseorang wanita itu sukar untuk mendapat anak.
-Otot rahim yang tidak kuat juga menyebabkan kandungan gugur diawal kehamilan.
-Masalah hormon yang tidak seimbang turut menjadi penyebab utama wanita masa kini tidak subur.
Jika masalah tersebut dapat diatasi maka peluang untuk mengandung juga adalah lebih tinggi.Jadi tidak mustahillah ramai wanita yang ada masalah kesuburan telah berjaya hamil selepas mengambil HERBA MAHARANI selama beberapa bulan.

Congratulation to MyPartner become as Sales Manager

Image
Selamat Petang Semua..
Big Congratulation to my lovely business partner Siti Nadiah Ahmad yg telah menerima anugerah baru-baru ini sebagai Sales Manager. Orang kecil comel tapi semangat kuat dalam biznes. Bermula dgn agent Mineral Coffee, adik comey ni berjaya melangkah dari satu tapak ke tapak seterusnya. Mudah dibimbing dan kekuatannya utk belajar dan bertindak memamg luar biasa.  Hasilnya hanya 4bulan saja menyahut cabaran sebagai Sales Manager. 


Perjalanan beribu batu bermula dgn langkah pertama. 
Siapa pun kita hari ini, jika berada dilandasan yg  betul & matlamat yg besar, confirm kita boleh jadi apa yg kita inginkan."

Anugerah SM/SSM 2014

Image
Salam Sejahtera Semua!!...
Entry kali ini Siti nak share tentagg awards yang siti terima baru2 ini.  Teringat last year, Majlis SM/SSM 2013 diadakan di Dewan PGRM, Cheras.  Masa tu Siti naik pentas untuk award "Sales Manager"
Ini adalah kali kedua Siti naik pentas,tapi kali ini utk awards "Senior Sales Manager" Memang sangat teruja  bila diberitahu nama Siti tersenarai untuk anugerah  (SM/SSM 2014) Majlis tersebut diadakan di Dewam MCA, Ampang bersebelahan dengan KLCC. First time masuk dewan ini :)... 
Bermula dengan kejayaan kecil lah akan ada kejayaan besar. Just keep up & do it!!
Stage yang penuh sejarah yang telah melahirkan  ramai usahawan-usahawan berjaya..
Simple jee!!..sendiri make up! :)
Tengah beratur nak naik pentas...berdebar jantungku!!
Akhirnya!!...arward SSM dalam gengamanku!!
We are SSM from "Thediamondcircle" of GLAM. Syukur!!
My direct leader Fiza Mahazir sedang pinkan bunga.
Me with leader Fiza Mahazir & my partner Siti Nadiah Ahmad
Myprotege ~ S…

New Product - BV ALFAFA CONCENTRATRED

Image
Selamat Petang semua!!.. Kali ni Siti nak citer tentang Alfafa.. Tengah hot ni!!..  sebelum tu jom kita baca apa khasiatnya!!

Apakah itu Alfalfa? 
Alfalfa adalah tumbuhan berbunga dalam kumpulan kekacang yang hidup antara empat hingga lapan tahun tetapi boleh menjangkau sehingga 20 tahun, bergantung kepada jenis baka dan cuaca. Tumbuhan berbunga kecil berwarna ungu ini boleh mencapai ketinggian sehingga 1 meter. Alfalfa mempunyai akar yang sangat panjang dengan sistem akar yang berselirat sehingga menjangkau 15 meter yang menjadikan alfalfa begitu hebat dalam menyerap mineral dan vitamin yang berada jauh di dalam tanah yang sukar dicapai oleh tumbuhan biasa yang lain. Selain itu, akarnya yang panjang dan berselirat menjadikan ia mampu bertahan semasa kemarau. 
Khasiat Alfafa

Alfalfa secara semula jadi kaya dengan mineral seperti kalsium, magnesium dan zat besi serta lain-lain mineral penting dan vitamin termasuklah vitamin A, D, E, K di samping mengandungi semua kumpulan vitamin…

Beza Mineral Coffee dari Kopi 3 in 1

Image
Aroma istimewa Mineral Coffee berasal daripada bijian kopi Robusta dan garam buluh organik semulajadi dari Korea. Selain aroma kopinya yang wangi, ia juga kaya dengan bahan mineral seperti magnesium yang dapat menggalakkan penyerapan kalsium dan penggunaannya. Mineral Coffee bukan sahaja memenuhi cita rasa para peminat kopi, malah kandungan garam buluh di dalamnya telah meningkatkan nilai nutrisi kopi.


Antara khasiat kopi ini :- Kaya dengan unsur anti-pengoksidaan.Kaya dengan bahan mineral dan elemen surih seperti magnesium, besi, kalsium dan kalium.Menghilangkan keletihan fizikal dan mental.Melegakan tekanan. Saya memang kaki minum kopi masa saya zaman sekolah dan bila saya mengandung pun memang kopi lah minuman saya...Alhamdulillah tak ada efek apa-apa pada kandungan saya..Istimewanya ramuan kopi ini telah di campurkan dengan GARAM BULUH...ha...mesti pelikkan?...perkara pertama yang korang akan tanya tak masin ke?  Masin?....tak ada langsung rasa masinnya cuma rasa lemak-lemak …