Garam Buluh Terbukti!! ~ Penyembuh segala penyakit

Assalamualaikum Semuaa!!..

Entry kali ni siti nak kongsi tentang kelebihan Garam Buluh. 
Lihat ada info #garambuluh dalam #harianmetro.  
Sebab khasiatnya lah siti suka promote product berasaskan garam buluh terutama 
Semuanya kaya degan kalsium & magnesium untuk tubuh badan kita dari minuman, makanan,penjagaan diri & tidur lena dgn bvsm. Semuanya utk kesihatan. 
Hebatkan!!!..

garam buluh hai o

HADIS TENTANG GARAM 
Dari Abdullah Bin Umar 
" Sesungguhnya ALLAH menurunkan empat perkara berkat ( mempunyai kebaikan ) dari langit ( menerusi hujan ) ke bumi iaitu besi, api ,air dan garam"

Dari Anas Bin Malik, nabi bersabda 
" Penghulu segala lauk pauk kamu ialah garam ." Tiadalah akan baik makanan itu melainkan dengan garam "

Hadis riwayat Al – Bazzar
Rasulullah pernah menyarankan supaya memakan secubit garam pada awal dan akhir setiap kali minum & makan. 

Baginda berkata
"Sesiapa yang memulakan minum & makan dengan memakan secubit garam ALLAH akan hindarkan 330 jenis penyakit , yang paling kurang ialah gila kusta, sakit perut dan sakit gigi. Yang bakinya diketahui oleh ALLAH sahaja."

Dengan mengambil secubit garam dan segelas air tubuh kita akan mencuci dengan sendirinya secara keseluruhan, sel-sel badan akan dikembalikan, semua proses kehidupan akan diharmonikan , disusun dan dikuatkan semula: dan banyak penyakit moden akan lenyap dalam masa itu dan dengan itu kehidupan kita akan menjadi lebih baik dan sihat...

  garam buluh hai o

Fakta: KHASIAT GARAM

Kita disogok dgn fakta palsu."Ambik garam lebih boleh kena penyakit darah tinggi... ni protokol yahudi."

Back to cara hidup nabi... Sebelum makan nabi letak secubit garam di lidah utk elak santau dan tapis makanan yg akan di makan ...

Sampai di tempat baru...nabi ambil garam dahulu utk sesuaikan hormon tubuh di tempat baru... Utk ubat penyakit rohani, air perlu di campur garam terutama untuk ubati sihir dan santau ...kenapa?

Allah cipta garam adalah sebagai penarik toksid/asid/racun dlm darah atau tubuh dan juga penarik unsur2 negatif (pengamalan darus syifa' utk bersih rumah atau pagar rumah perlu tabur garam di sekeliling rumah. Garam juga unsur yg boleh imbangkan balik sistem tubuh kita ...ini sunnah Nabi...

Tapi garam boleh jadi rosak apabila dimasak atau bertindak balas dgn suhu tinggi/panas. Maksudnya kalau hendak masak, guna garam bukit dan jangan bubuh garam semasa makanan gelegak atas dapur.Tutup api dan biar suhu turun dahulu baru letak garam. Kita panggil "bubuh garam atas darat" mcm orang Arab lakukan. Letak garam semasa hendak makan.
Mengapa? Garam mengandungi sodium dan potassium. Tubuh perlu potassium lebih. Kalau panas, garam hanya tinggal sodium. Potassium akan rosak dlm suhu panas. Oleh kerana tu boleh terkena darah tinggi.

 
Ini adalah sebahagian info yang dapat siti kongsi untuk renungan kita bersama tentang keperluan garam dalam kehidupan kita seharian. If uolls nak dapatkan produk yang berasaskan garam buluh just contact :-

Comments

Popular posts from this blog

TESTIMONI ~ Jangan main-main dengan MAHARANI

Tips HAMIL dengan Herba Maharani

Latest Testimoni Min Kaffe / MineralCoffee