Posts

PUNCA HORMON WANITA TAK STABIL. IKHTIAR DENGAN HERBA MAHARANI

Image
  Setiap hormon wanita memiliki peranan penting terhadap kesihatan, termasuk menentukan bentuk tubuh wanita. Untuk menjaga keseimbangan hormon dalam tubuh, Anda disarankan untuk mengonsumsi makanan sihat, rutin berolahraga, membatasi konsumsi makanan manis dan tinggi karbohidrat, mengurangi stres, serta tidur yang cukup . Untuk wanita hormon yang paling fames adalah "Estrogen" Sebagian besar hormon estrogen diproduksi di ovarium atau indung telur. Selain itu, hormon ini juga diproduksi oleh kelenjar adrenal dan plasenta, tetapi hanya dalam jumlah yang sedikit.  Hormon estrogen berfungsi untuk membantu perkembangan dan perubahan tubuh saat   pubertas , termasuk perkembangan fungsi organ seksual, dan memastikan proses ovulasi dalam siklus menstruasi bulanan. Hormon ini juga berperan dalam proses keluarnya ASI setelah persalinan, mengatur mood atau suasana hati, dan proses penuaan. Penurunan produksi estrogen dapat menimbulkan berbagai gangguan, seperti menstruasi yang tidak ter

THERA VEST PREMIUM BEAUTIFUL - BAJU DALAM BERLENGAN

Image
Thera Vest sisi hadapan  WOW!!... Lihat baju dalam ini ada lengan & siap ada bengkung untuk bantu mengecilkan lengan sampai ke pinggang. Menarik kann...  Nama baju ini THERA VEST PREMIUM BEAUTIFUL yang dibuat dari kain pengunci lemak 360 yang unggul yang disulam dengan FIR INFRARED RAYS (FIR) dan disempurnakan oleh KRISTAL MAGNETIK yang bertujuan secara kursus untuk meningkatkan peredaran darah dan membentuk kontor badan menjadi lebih cantik dan terbentuk dengan eloknya.  Thera Vest dari sisi belakang KEUNIKKAN THERA VEST PB :- Diperbuat daripada Fabrik Pengunci Lemak 360 yang berkualiti tinggi dari Amerika Syarikat serta dilapisi dengan teknologi termaju Fabrik Penyejuk Ultra-Fiber dari Jepun Direka khas dengan teknologi FIR (Infra Merah Jarak Jauh) Nano-Dot dari Korea untuk meningkatkan peredaran darah dan metabolisme.  Kajian-kajian menunjukkan bahawa Infra Merah Jarak Jauh (FIR) boleh membantu:- Membaiki peredaran darah Mengaktifkan metabolisme badan Meningkatkan kualiti tidur

KENAPA PERLU TUKAR BRA KEPADA PREMIUM BEAUTIFUL SHORT BRA?

Image
Penah tak korang check bra yang korang pakai? Adakah sesuai atau tidak? Tapi korang kena tahu sekiranya tersalah pilih bra akan terjadinya masalah tersebut:- Diatas sebab ini lah korang perlu tukar bra yang ada kepada Premium Beautiful Short Bra. Nak tahu kenapa?? Baca dibawah ini... KELEBIHAN PREMIUM BEAUTIFUL SHORT BRA   KEUNIKAN PREMIUM BEAUTIFUL SHORT BRA BAGAIMANA UNTUK TAHU SAIZ PREMIUM BEAUTIFUL SHORT BRA ANDA?  Sebenarnya korang sendiri boleh mengukur saiz bra Premium Beautiful ini d i badan sendiri.   Ukuran wajib di ambil di dalam CM. Bukan inci. Ukuran CM selalunya lebih kecil range nya.  Ikuti langkah 1 (Size Cup) dan langkah 2 (Saiz Bra).  Lihat cara ukur dibawah:- Mendapatkan ukuran saiz bra  (Bra Size)  yang betul amat penting untuk ke selesaan.  Dah tahu ukuran terus WhatsApp sis ke no 010-5668059. CARA PAKAI PREMIUM BEAUTIFUL SHORT BRA   a)  Tetapkan puting pada bahagian tengah cup bra.  b)  Bongkokkan badan sebanyak 45 darjah dan pasangkan cangkuk. c) Tumpukan lemak b

PEHA KECIL DENGAN THERAPANTS

Image
“ M acam mana saya nak kecikkan sikit paha saya ini, badan saya dah ok,  BMI dalam range tapi paha ni” Ayat ni biasa kan kita dengar. Ramai wanita merungut saiz peha makin mengembang terutama selepas bersalin. Sebenarnya banyak  faktor yang menyumbang kepada pembesaran bahagian peha antaranya seperti pemakanan, genetik ataupun gaya hidup seseorang. T api Sis percaya, ramai antara kita, mengimpikan bentuk peha yang menarik. Tidak mahu peha yang besar, rapat, jalan bergesel antar a satu sama lain sampai boleh melecet. Sakit tuuu...  Nak buat senaman peha yang cangkung bangun cangkung bangun (square) atau duduk sandar tepi dinding sambil imagine ada kerusi. Seksa juga laa nak buat excercise ghituu.. Sekarang ni ramai wanita tak cukup masa,  sibuk dengan kerja & urus rumahtangga.  Kalau tak dapat lakukan senaman peha, jangan la risau. Dengan THERAPANTS settle masalah peha ni. Pakai jur setiap hari, confirm peha makin kecil, peha makin tough, tontot makin bolat, tak yah pakai