Hebatnya Herba Maharani Untuk Wanita


Sedikit Cerita Herba Maharani :-


✔Dikenali sebagai Te Zhi Bai Feng Wan

✔Ianya adalah keluaran Beijing Tong Ren Tang yg merupakan tanda perniagaan yg bersejarah melebihi 300 tahun di China

✔Tong Ren Tang Te Zhi Bai Feng Wan adalah diperakui sebagai ‘Produk Terkenal di China’ pada tahun 1994

✔Juga diiktiraf sebagai ‘Spesis Ubat Herba Yang Terpelihara’ pada tahun 1998.

✔Pengiktirafan HALAL oleh Pertubuhan IFANCA (China Islamic Association – badan Islam luar negara yg diiktiraf oleh JAKIM)

✔Diluluskan oleh Jabatan Kawalan Dadah Malaysia dan Kementerian Kesihatan Malaysia (MAL20014419T)

✔Menggabungkan 16 jenis ramuan herba terpilih dan bernilai dengan pati ayam hitam sebagai ramuan utamanya


Ayam selasih nampak jer hitam, tapi mahal dan berkhasiat terutama kepada wanita.
Berkhasiat untuk merawat:-
Menyelesaikan masalah wanita dan remaja (keputihan, peredaran haid & senggugut )
Menguatkan dan mengecutkan (otot-otot rahim, sistem peranakan dan amalan selepas bersalin)
Melegakan masalah (sakit pinggang, sakit belakang, sendi, lutut, migrain, angin dalam badan, lenguh-lenguh kebas dan urat saraf.
Sistem organ dalam tubuh akan berfungsi dengan baik (Anti penuaan, awet muda, kecantikan dan kesuburan)
Menegang dan memberi keanjalan pada kulit (payu dara, ovari, kawasan perut selepas bersalin & pinggul)
Meningkatkan kadar metabolisma ( sel darah, minda, tekanan darah, menghilangkan kelesuan & memberikan kebahagiaan kepada pasangan)
Kaum Cina menjadikan ayam selasih sebagai salah satu bahan penting dicampur bersama herba-herba terpilih untuk menghasilkan 'Herba Maharani'. ~SiakapKeli~

Kehebatan Herba Maharani:-





Kesihatan dalaman sangat penting untuk kaum wanita. Sebab itu lah kita kena makan hanya yang mempunyai ramuan terbaik. Ramai yang dah amalkan ' Herba Maharani ' ni. Yang dah kahwin or yang bujang boleh je amalkan! Sekotak ada 300biji hanya rm98. Nak cuba tak?  Hubungi Siti untuk cara makan & testimoni ;)


Bengkel TDC Power

This coming Saturday (30th July 2016)

Asyik kira hari je nie.. tak sabar, excited, teruja & bersemangat nak attend our TDC training. Walaupun dah hampir 4tahun buat biznes ni tapi still dahagakan ilmu biznes. Knowledge Is Power! Kali ini lain dari yang lain dan sangat LUAR BIASA!! Hari tu segala rahsia, trick, selok belok berkaitan perniagaan akan dibongkar dan di ajar. Bak kata orang, Lubuk Ilmu Bisnes ada dibengkel ini. Maklum la barisan panel dari orang berpengalaman luas, hebat & berjaya.

Untuk bengkel ilmu usahawan kali ini siti akan bawa 2 orang partner iaitu Imah Fazli & Nor Asma untuk tingkatkan keyakinan diri, bina personaliti, baiki kelemahan diri, tingkatkan motivasi. Bila dah sedut aura orang -orang positif...semua orang akan berjaya , semua jiwa akan jadi kental.  Semoga dengan ilmu ini anak2 didik Siti lebih berjaya lagi. Aaminn...



Nak mula berniaga tapi tak tahu nak berniaga apa? Masih lagi tercari-cari biznes apa yang sesuai untuk dijadikan side income? Sebenarnya ramai yang bertanya pada Siti, bagaimana TDC berniaga? Setiap post dan artwork sangat catchy malah teambonding di kalangan TDC pun ramai yang tertarik dan rasa nak join jugak.. Okay, this is your best time untuk sertai kami. 

TDC Power Workshop


Nak tahu macam mana dengan jadi part time / full time bisnes dengan TDC boleh dapat income 4-5 angka? Semua RAHSIA akan dibongkarkan di ‪‎BengkelTDCPower Sabtu ini! Yang tak dapat join, jangan risau. Nanti kita set appoinment, Siti akan share bagaimana dengan produk2 hebat dari Sahajidah Hai O boleh bantu anda ganda pendapatan serta bantu anda capai impian anda. Jom setai kami untuk ketahui rahsia kejayaan usahawan-usahawan TDC dan bagaimana nak berjaya dalam industri Network Marketing.

Be part of my team with TDC!


Promosi Min Kaffe


Merata tengok iklan Min Kaffe sekarang ini kann... memang tengah HOT SANGAT SEKARANG! After keluar iklan radio, tv commercials, newspapers and latest event, the Star Trek Beyond Movie Premiere...makin bertambah ramai berebut nak cuba Min KaffeCustomer pun asyik tanya Promosi Min Kaffe dah habis ke???...

Sebelum ni promosi beli 11 kotak, percuma 1 kotak. Tapi bulan ini ada Promosi Min Kaffe lagi yang terbaru,  beli 22kotak, percuma 2kotak & dapat free Thermos STAR TREK BEYOND. Bagi yang dah biasa minum, memang akan terus grab ambil promosi jimat ni. 


PROMOTION A ~ BELI 11 KOTAK + FREE 1KOTAK 
PROMOTION B ~ BELI 22 KOTAK + FREE 2KOTAK + 1 THERMOS


Antara Kelebihan Mineral Coffee / Min Kaffe: 

• membekalkan mineral untuk kesihatan badan 
• menghilangkan keletihan 
• melegakan tekanan 
• menyegarkan tubuh 
• membantu melancarkan sistem perkumuhan 
• mengenyangkan 
• kandungan kafein rendah 
• tanpa gula 
• tanpa bahan pengawet 
• tanpa kolesterol 
• menambahkan tenaga 
• membantu proses detox 
• rendah kalori - 56kcal

 So, jangan lepaskan peluang untuk lebih penjimatan pada bulan ini ya! 
PROMOSI SUPER JIMAT MIN KAFFE ..Wajib grab special free gift ni juga.
 LIMITED EDITION STAR TREK BEYOND THERMOS. 
Pilihan di tangan anda. Segera hubungi Siti...


Rebranding MINERAL COFFEE to MIN KAFFE

 

Same Taste, New Look!

Rasa & khasiat tetap sama cuma packaging je berubah wajah. Bagi yang masih belum tahu.. Untuk makluman semua Mineral Coffee telah dijenamakan semula kepada Min Kaffe untuk diselaraskan dengan pasaran antarabangsa. (Malaysia, Singapore, Brunei dan Indonesia)


Siap masuk TV3 lagi untuk rebranding!

Alhamdulillah 23 April 2016, Sahajidah Hai O Marketing telah mengeluarkan wajah baru Mineral Coffee. Penjenamaan semula tersebut adalah untuk menyelaraskan nama Mineral Coffee di Malaysia dengan Min Kaffe yang diguna pakai untuk eksport ke perigkat antarabangsa!..

Objektif untuk penjenamaan semula ini juga adalah untuk menaikkan semula identiti produk ini supaya ia menjadi trademark yang sinonim dengan Sahajidah Hai O Marketing di peringkat antarabangsa! Sesungguhnya kedua-dua produk ini adalah sama dari segi ramuan dan rumusan. 

Baik lah, nak bercerita sedikit tentang Min Kaffe dan serta kelebihan yang ada pada kopi ini. Min Kaffe merupakan satu-satunya kopi yang mengandungi garam buluh di dunia. Kalau kopi lain yang biasanya bersifat asid dan mempunyai kandungan kafein yang agak tinggi, Min Kaffe bersifat alkali lemah (pH 8-9) yang sememangnya bagus utk kesihatan badan kita. 

Garam Buluh ni asalnya adalah dari Korea. Originally, asalnya dijadikan penawar bagi pelbagai jenis penyakit. Garam laut dalam digunakan dan dimasukkan ke dalam batang buluh dan kemudian sealed with some kind of natural yellow clay yang kaya dgn minerals. Selepas itu, buluh yg ada garam ini dibakar berulang kali dgn pokok pain dan resin pain. Temperature utk pembakaran dlm 1000 - 1500 degree C. Masa untuk membakar dalam 10 jam. Lama kan? Pembakaran ni dibuat berulangkali sampai lah semua minerals dlm buluh n tanah liat tu absorbed by the salt. Kemudiannya, blok-blok garam buluh dihancurkan menjadi serbuk. Ha begitulah garam buluh yang ada 70-80 bhn mineral dan elemen micro yang baik utk kesihatan terhasil. Garam buluh yg dihasilkan ni bersifat alkali kalau kita compare dgn garam biasa lain yang bersifat asid. Ini menjadikan garam buluh ni neutralizer yang bagus bila dicampurkan dalam diet harian kita.  

Kelebihan MinKaffe :-

1) Anti - allergic - it can help to surpress immediate type of allergic reactions
2) Anti - cancer - higher in anticancer and anticlastogenic effect
3) Anti - obesity - membantu utk mengurangkan overall body weight as well as lowers the serum lipid level
4) Anti - inflammatory - garam buluh berkesan utk merawat keradangan pada kulit. 
5) Preventive Care utk Salmonella Entertidis - R&D experiment pernah dilakukan ke atas 20 jenis garam yg lain dan didapati garam buluh ni mempunyai property yg mampu melawan Salmonella.  
6) Diabetes - garam buluh membantu baik pulih glucose tolerance and high glucose uptake in skeletel muscles
7) Membantu menyingkirkan toxin dlm badan
8) Membekalkan bahan mineral dan elemen surih yg lain kepada badan manusia
9) Meningkatkan daya pemulihan badan
10) Menyelaraskan keseimbangan pH badan 

Siapa yang boleh mengambil Min Kaffe?


1. Mereka yang ada masalah tekanan darah tinggi atau rendah
2. Mereka yang ada masalah kencing manis dan diabetis
3. Mereka yang ada masalah toxin dan asid urik yang tinggi dalam badan (masalah gout)
4. Mereka yang ada masalah lemah jantung
5. Mereka yang ade masalah buah pinggang
6. Ibu-ibu yang sedang mengandung
7. Min kaffe membantu untuk menambah susu badan ibu-ibu yang menyusukan anak
8. Mereka yang ada masalah kanser
9. Mereka yang ada masalah sembelit
10. Mereka yang ada masalah lemah tubuh badan

Sekarang kami ada promosi jimat banyak untuk peminat-peminat tegar minkaffe..


DAPATKAN 12 KOTAK MIN KAFFE DENGAN HARGA RM319 SAHAJA 
JIMAT RM77!!! 

Wow! Banyak tuuuuu..

Jom dapatkan promosi minkaffe dari Siti. Selain untuk minum sendiri, boleh juga dihadiahkan kepada parents atau ahli keluarga .Sama-sama kita kongsi khasiat Kopi Garam Buluh kepada yang lain-lain juga 😊 

Resepi Custard Puding Agar-Agar MIN KAFFE


Agar-agar puding perisa Min Kaffe. Sedap dan sihat. Yummy...

Bahan-bahan untuk agar-agar puding :
Agar-agar, 35 gm
Castor gula, 480 gm
Mentega cair, 187.5 gm
Kuning telur, 5
Air, 1.25 liter
Tepung kastard, 3 sudu besar 
Air, 3 sudu besar
Esen vanila, 1 sudu kecil
 Min Kaffe, 2 paket


Bahan-bahan untuk sos kastard :
-krim, 200 ml
-Gula, 1 sudu besar
Serbuk Kastard, 2 sudu kecil (bercampur) - campuran kastard
-Air, 2 sudu kecil


Untuk bersedia untuk agar-agar puding :
Dalam mangkuk, 
Tambah kuning telur, 
Esen vanila dan mentega yang cair. 
Pukul sehingga sebati.


Tambah air dalam periuk 
Kemudian masukkan agar-agar dan gula. 
Masak sehingga larut.
Seterusnya, tambah 2 paket Min Kaffe 
Dan pukul sehingga larut.
Tuangkan campuran telur dan kastard 
Campuran perlahan-lahan dan reneh dengan api kecil. 


Teruskan memukul sehingga campuran pekat kepada bentuk kastard seperti :-
Tuangkan adunan ke dalam bekas jelly atau bekas kaca. 
Simpan dalam Peti sejuk selama 
Sekurang-kurangnya 4 jam atau semalaman.


Untuk penyediaan sos kastard :
Masukkan krim haba dalam periuk dan campurkan gula. 
Masak sehingga larut. 
Kemudian masukkan campuran kastard 
Dan pukul sehingga sedikit menebal (pekat). 
Biarkan sejuk sebelum dihidangkan.

Untuk hidangan :
Potong puding ke dalam bentuk yang dikehendaki. 
Tuangkan sos kastard di atas puding. 
Hiaskan dengan pelbagai buah-buahan potong dikehendaki. 

Selamat Mencuba!!

Dapatkan segera Min Kaffe untuk pelengkap hidangan anda ;)

Resepi Min Kaffe Panna Cotta



Taraaa...ini lah Panna Cotta dengan Bepang Hazelnut



Bahan-bahan untuk Panna Cotta

2 sudu teh serbuk gelatin
60 ml air
935 'pouring cream' – krim putar rendah lemak
150 gram gular aising
1 sudu teh perisa vanila
2 sacet Min Kaffe

Bahan-bahan untuk Bepang Hazelnut
1 cawan gula kastor
¼ cawan air
60 gram kacang hazelnut dicincang

Bahan-bahan untuk Krim Putar
200 ml krim putar
1 sudu teh gula aising

Jom tengok cara buat Panna Cotta ni :

Cara membuat Panna Cotta
a) Tuangkan gelatin ke dalam 60 ml air dan biarkan selama 5 minit.
b) Masukkan krim, gula aising, vanila dan Min Kaffe ke dalam kuali di atas api sederhana sambil
dikacau hingga larut.
c) Tuangkan larutan gelatin dan biarkan merenih dengan api kecil sehingga gelatin larut
sepenuhnya.
d) Kemudian tapiskan ke dalam jug.
e) Tuangkan larutan ke dalam gelas ataupun acuan
f) Sejukkan selama sekurang-kurangnya 6 jam ataupun semalaman

Cara membuat Bepang Hazelnut
  1. Panaskan gula dan air di dalam kuali dengan api sederhana sehingga gula bertukar warna
  2. Campurkan hazelnut cincang dan pusing-pusingkan kuali supaya hazelnut dan gula melekat rata dan sebati
  3. Kemudian tuangkan ke kertas pembakar/penyerap
  4. Biarkan sehingga sejuk sepenuhnya

Cara membuat krim putar
  1. Putar krim dan gula aising dengan menggunakan pengadun elektrik. Mulakan dengan kelajuan rendah dan naikkan kelajuan secara perlahan-lahan sehingga mencapai tahap 'soft peak' iaitu krim baru sahaja mencapai tahap “melekap (just cling)” iaitu krim masih melekat pada pengadun apabila pengadun diangkat.
  2. Masukkan krim yang telah diputar ke dalam beg piping dengan muncung berbintang

Cara hidangan
Picitkan krim ke atas panna cotta dan hiaskan dengan bepang hazelnut yang dicincang.

Bagi penggemar Min Kaffe, wajib cuba resipi mudah ni tau. Mesti lah tak sabar nak cuba resepi ni kan... Jangan risau kalau tak dak stok Min Kaffe boleh hubungi no dibawah ni :-



Resepi Min Kaffe Tiramisu


Tiramisu Min Kaffe

Inilah  resepi Tiramisu Min Kaffe. Bestkan!!.. selain untuk dibancuh sebagai  minuman, Min Kaffe juga boleh dibuat hidangan minum petang bersama-sama keluarga. Mudah saja nak buat TIRAMISU ini.

Bahan-bahan adalah:
Min Kaffe, 1 sachet Air Panas, 1 cawan Isin Vanila, 1 sudu teh Kuning Telur, 3 besar Gula Kastar, ¼ cawan Keju Mascarpone, 250 gm Gula Aising yang di ayak, cawan ¼ Wipping Krim, 175 ml Kuih Berbentuk Jari Itali, 18-20 keping Serbuk koko untuk menyaring Bar coklat untuk dicukur Untuk menyediakan:
1. Dalam mangkuk yang cetek,
Campurkan Min Kaffe dan air yang menggelegak
Sehingga sebati.

2. Panaskan air dalam periuk dan biarkan ia menggelegak.
Sementara itu, dalam mangkuk lain,
Masukkan kuning telur dan gula ke dalam mangkuk
Dan pukul di atas air yang mendidih secara ketepi. Kemudian masukkan wipping krim,
Gula aising dan ekstrak vanila ke dalam pengadun.
Pukul sehingga bentuk puncak melembut.
3. Dalam mangkuk lain,
Gabungkan keju mascarpone,
Campuran telur dan wipping krim .
Gaulkan sehingga rata dan ketepikan.
Campur dan biarkan sejuk sepenuhnya.
Cara Pembuatan :
Celup kuih berbentuk jari Itali ke dalam campuran Min Kaffe
Dan tempat di bahagian bawah dulang pembakar / bekas.
Sendukkan inti keju dan ratakan di seluruh kuih berbentuk jari.
Ulangi sehingga semua bahan-bahan selesai.
Biarkan ia berehat sekurang-kurangnya 4 jam sebelum dihidangkan. Untuk menghidang, menapis serbuk koko di atas dengan bar coklat dicukur.
Min Kaffe Tiramisu sedia untuk dihidangkan.

Nak lebih jelas sila tonton video diatas ;)

Selamat Mencuba!!..
So apa tunggu lagi dapatkan Min Kaffe ini dengan segera. Sekarang Min Kaffe ada promosi beli 11 kotak percuma 1 kotak.. Dan ada juga free tumbler Star Trek Beyond. (T & C). sila hubungi no di bawah untuk info lanjut :-






Promosi Raya TDC - Testimoni PremiumBeautiful

Salam Sejahtera semua :)

Ramai yang whatsapp tanya Siti minta share rahsia kekal sihat & slim. Sebenarnya cara yang paling selamat adalah pemilihan baju dalam yang betul. Premium Beautiful adalah satu-satunya pakaian dalam wanita dan ia merupakan korset pilihan No. 1 dalam pasaran.  

Nak sihat, nak slim kenalah konsistant pakai at least 8jam dalam sehari. Mesti amalkan pemakaian PB secara disiplin, memang akan dapat hasil, badan yang terbentuk cantik & kemas. Wajib tau pakai hari-hari... contoh lah ibarat tanah dalam pasu bunga. Mula-mula akan berderai tanah tu.. tapi kalau dah lama-lama, Confirm la mampat dan kemas bila kita keluarkan tanah dari pasu. terbentuk cantik je ikut acuan pasu tuu.. So, samalah dgn badan kita. bentuk badan kita akan ikut acuan Premium Beautiful...

Jom kita lihat testimoni dibawah :-

TESTIMONI 1


Nak pinggang kecil, pakailah Premium Beautiful. Lihat client ini sungguh beruntungkan, dapat kecilkan size pinggang dari 33 ke 31 dalam tempoh sebulan sahaja. Dah tu dapat sarung baju size M lagi. Terujaaa kannn... haruslah ;)

TESTIMONI 2


Wauu!!... loss 6kgs in 4months. Tipnya hanya konsistant pakai Premium Beautiful 8jam sehari. Untuk detox, buang toksin dalam badan, amalkan SETKURUSBAJET & lebihkan air kosong/air mineral 2-3liter sehari. Tak perlu heavy excercise @ jaga diet sampai tak boleh makan itu ini. Simple je kan hanya dengan Premium Beautiful + SetKurusBajet. 

TESTIMONI 3


TESTIMONI 4

Waauuu!!... berat turun 11kg in 3weeks. Hanya pakai Premium Beautiful & amal SetKurusbajet. 

TESTIMONI 5


Client ni daripada sebelum pregnant dah pakai PremiumBeautiful. Tapi dgn izin Allah beliau mengandung after 2bulan pakai PBCorset. Sekarang dah selamat pun bersalin dan berpantang pun dengan Premium Beautiful. Berbaloi kan pakai PB. Pakai bukan untuk kurus tapi lebih kepada nak jaga kesihatan badan. 😊😊

TESTIMONI 6


Makin nak dekat raya ni makin ramai yang grab peluang penjimatan dengan setiap pembelian Premium BeautifulNi mother of 4. Lepas pakai PB perut kempis. Berat turun 1.5kg dalam masa 2 minggu. Badan pun jadi lebih kemas. 

TESTIMONI 7


Alhamdulillah Client ni masih single, 34thn. Masalah badan pear shape. Nak pakai PB untuk bentukkan badan to be more balance in shape dan yang penting untuk kesihatan diri. 

TESTIMONI 8


Ini mother of 3 yang bersalin secara c-sect. Lepas pakai PB bentuk badan lebih kemas, perut kemas flat, pinggang ramping dan paling penting dah tak sakit pinggang. Alhamdulillah.  If anda juga bersalin secara c-sect don't worry, boleh pakai PB juga. And don't worry about size. InsyaAllah ada ;)

Tentang harga Premium Beautiful, actually harga depends pada ukuran badan masing-masing. Bukan ade saiz S, M, L @ XL. Setiap ukuran badan mempunyai saiz masing-masing. So fitting dulu then harga dapat ditentukan. Jangan risau FREE FITTING & TRIAL. Sebarang pertanyaan lanjut boleh hubungi no dibawah ini :-


nRelate Posts and Homepage