Garam Buluh untuk Kesihatan

Salam Sejahtera ;)


Hari ni, Siti nak kongsi 1 product iaitu GARAM BULUH HAIO. Garam buluh satu-satunya makanan kesihatan yang merupakan makanan harian yang boleh dicampurkan pada minuman, masakan dan boleh ditaburkan pada buah-buahan untuk menambah kelazatan. Garam buluh ini telah menjalani process pembakaran sebanyak 9kali untuk mendapatkan garam yang bemutu & kaya dengan mineral semulajadi.

Keistimewaan Garam Buluh

1.100% dari bahan semulajadi
2.Mengandungi 76 jenis zat galian (Mineral)
3.Bersifat Alkali
4.Anti Oksida
5.Mempunyai tahap Ph 10 – 11
6.Mempunyai tenaga Bio


Fungsi Garam Buluh
1.Meneutralkan Asid dalam badan.
2.Meneutralkan bahan kimia dalam badan.
3.Membuang toksin dalam badan.
4.Membantu menyerap vitamin yang diambil dengan lebih berkesan.
5.Memberi lebih tenaga pada tubuh badan.
6.Membantu menyelesaikan pelbagai masalah kesihatan.
Sukatan Penggunaan
• Bagi orang yg sihat 1 hingga 2 paket sehari.
• Bagi ahli sukan, 2 hingga 3 paket sehari.
• Bagi mereka yg menghidap DarahTinggiAsmaLelahSemputAngin Ahmar,
 MasalahTulangMasalahJantung & Masalah Buah Pinggang….1 paket sehari.
• Bagi penghidap Kencing manis, 2 hingga 3 paket sehari.
Keberkesanan Garam Buluh
1. Garam buluh adalah pembersih semulajadi
Pembersih semulajadi yang muktamad dan menjamin keselamatan pengguna tanpa mengira umur atau jantina.
2. Menyingkirkan bahan buangan dan membersihkan walaupun bahagian yang paling dalam kulit anda.
3. Berkesan dalam mencegah kelemumur dan keguguran rambut.
Membuang bahan kotoran dan lain-lain yang tidak perlu untuk melindungi rambut kita.
4. Kesan pensterilan yang efektif
Mencegah pelbagai masalah kulit termasuk jerawat, ruam panas dan lain-lain penyakit kulit yang berkaitan dengan keupayaan pensterilan.
5. Kesan pemakanan garam buluh
Garam buluh larut lemak. Oleh itu, mengurut dengan menggunakan garam buluh secara jangka panjang dan kerap dapat membantu anda dalam mengurangkan berat badan yang tidak dikehendaki.
6. Mencegah kerosakan gigi dan penyakit gusi
Sterilizes dan membebaskan mulut anda dari kuman sepenuhnya untuk mencegah apa-apa jenis penyakit yang berkaitan daripada berlaku.
7. Mencegah penyakit mata dan selsema
Tambah garam buluh pada air dan bilas mata anda atau berus gigi anda dengannya. Bilas dan membersihkan lubang hidung anda. (Tambah garam buluh pada air dan masuknya ke dalam hidung dan keluarkanya melalui mulut).  Anda juga boleh menyediakan dan mengekalkan kuantiti tertentu air garam buluh (dengan mencampurkan 100 CC air suling + 5G garam buluh kemudian lalukanya pada penapis) dan menggunakannya apabila perlu.
8. Kesan urutan Garam Buluh
Ianya juga berkesan apabila digunakan untuk urutan atau suatu jumlah yang sewajarnya dipanaskan dan digunakan untuk bahagian badan yang tegang dan sakit.
9. Penyakit dubur (buasir, dll.)
Tambah garam buluh (cukup sekadar merasa masin sedikit) kedalam air suam, duduk dengan 1 pinggul dengan selesa selama kira-kira 10 ~ 30 minit. Kamu juga boleh mandi dengan menggunakan air garam buluh di tab mandi anda.
10. Hipertensi (Tekanan Darah Tinggi)
Tinggi dalam magnesium yang merupakan mineral untuk jantung. Magnesium membantu mengawal penyakit tekanan darah tinggi, membantu penyerapan kalsium, mengekalkan keseimbangan bendalir badan, mengawal penguncupan otot dan menguatkan daya ingatan.
11. Testis, keradangan prostat
12. Ia membantu penyakit kencing manis
Kalsium, magnesium dan zink dalam Garam Buluh membantu untuk mencegah perkembangan kencing manis. Minum 10 - 30 gram garam buluh setiap hari. Kesannya ketara.
13. Ia membantu mengimbangkan pH badan
Mineral boleh meneutralkan toksin berasid di dalam badan kita dengan cepat seperti asid urik dan asid berlebihan di dalam perut.
14. Melancarkan peredaran darah dan mencegah strok
15. Mencegah Penyakit jantung
16. Hepatitis yang kronik
17. Menyeimbangkan pH badan supaya cenderung kepada beralkali
(PH darah badan yang sihat adalah antara 7.35-7.45). Dengan ini, sistem imunisasi diperkuatkan dan dapat mencegah jangkitan penyakit.

Cara pengambilan
Bancuhkan sebungkus Hai-O Garam Buluh (Bamboo Salt) Premier Drink dengan 200ml air suam atau jus buah-buahan. Kacau dengan rata dan minum. Seeloknya minum waktu malam sebelum tidur. Sehari 1 sachet. Sesuai dibancuh juga dengan semua air KECUALI air berkarbonat (air bergas), minuman kodial @ minuman keras.

Rasa lagi sedap jika dicampur dgn jus atau boleh juga dicampur dalam minuman yogurt. 

Garam Buluh bukan saja untuk diminum tapi sebagai rendaman kaki terapi pun boleh. Sebelum  mandi rendam kaki dgn air suam yg dicampur garam buluh ini.. terus hilang rasa-rasa letih & sakit dikaki. Mmg best tau!!.. relax jee.. hilang segala keletihan dan kelenguhan. Should try!! 

Inilah salah satu cara untuk detox dengan minum garam buluh premier drink ini. Fungsi detox yang sangat bagus untuk dalaman kita.

Jom Order :)

Teaser Diamond Night 2016

Selamat Petang :)


Yehooo!!...Hari Sabtu ni DIAMOND NIGHT 2016 akan berlangsung di PICC, Putrajaya. Sebenarnya setiap tahun akan diadakan satu majlis yang gilang gemilang untuk semua usahawan yg bernaung di bawah SAHAJIDAH HAI-O MARKETING SDN BHD bagi meraikan usahawan yang berjaya meraih pencapaian sebagai :-

DOUBLE DIAMOND MANAGER (DDM)
DIAMOND SALE MANAGER (DSM) 
dan penerima 
TABUNG KERETA ( CAR FUN ACHIEVER)


Atucara Majlis Diamond Night 2016


Wauu!!.. menarikkan tahun ini SHOM memberi peluang kepada yg qualified. Muka sendiri jadi cover depan Majalah FUTURISTIK. bestnyaaa!!..


Specialnya tahun ini Siti akan naik pentas diamond as are DIAMOND SALE MANAGER. Berdebar rasanya sebab bukan senang nak dapat pengiktirafan begini yang memerlukan sale sebanyak RM180,000. Memang bukan mudah nak mencapai ke tahap ini namun tiada yang mustahil.. Buat apa yang perlu buat, follow the flow, don't give up!.. Tanpa mentor-mentor THE DIAMOND CIRCLE & rakan2 kongsi siapalah diri ini kan....  

Rasa terlebih excited lagi sebab 55pax TDC team akan celebrate sama2 kejayaan kami yg naik pentas. Thanks team ;)


Servey p servey mai inilah DRESS yang akan Siti pakai Sabtu ni.. Teaser sikit jaaa!!... hik3.  Nak full gambar kenalah sabar sat.. nanti Siti update kat next entry. 

Tunggguuuuuu!!!!...

Nak rasai pengalaman ini , lets be part of my next protege ;)



TDC Utara / Monthly Business Training Class


Sabtu lepas, Kelas Latihan Perniagaan Bulanan untuk warga TDC Utara diadakan di Stokis Sungai Petani. Kelas sangat selesa, mudah untuk belajar. Alhamdulillah dapat peluang ini untuk kami sama-sama menuntut ilmu.


Kami bertiga adalah leader TDC Utara. Dengan rasa tanggungjawab untuk membantu kami berkorban masa rehat bersama keluarga, hadir kan diri berkongsi ilmu untuk anak2 didik TDC Utara. Atas kepercayaan diberikan oleh founder TheDiamondCircle CDM Shaliza Aziz kami bergabung tenaga utk memastikan TDC Utara maju kehadapan. 



Topik hari tu adalah "Business Proposal" yang disampaikan  oleh bakal DDM Fiza Mahazir. Ini adalah plan pemasaran. Setiap ahli wajib memahirkan diri untuk menceritakan pada prospect bila berjumpa nanti. 


Ini pulak aktiviti kumpulan untuk asah minda presentation ahli TDC Utara, Tujuannya adalah untuk membina keyakinan diri berdepan dengan prospect. 


Last sekali slot motivasi. Kami bertiga  berkongsi menceritakan pengalaman sendiri yg kami lalui dalam 1st trip melancong bersama Shajidah HaiO.  Sekarang ni pakej percutian percuma ke Beijing sedang berlangsung. Masih sempat nak grab peluang ni.. Kalau anda pun suka travel kita boleh geng! Jom jadi my travel partner. hik3 


Sebenarnya nak buat Business online mudah je... Ada caranya. Melalui online kita dapat client yang kita sendiri tak kenal. Market melalui online unlimited & luas. Jauh & dekat, kenal or tak pun kita boleh dapat. So dari sini market business kita besar, maka hasil pun besar. Akak sendiri dulu risau kalau nak berniaga tak ada ramai kawan. Nasiblah buat cara online. Tak perlu risau sangat sebab unlimited market. Bukan hanya nak jual pada kawan-kawan sahaja kan... lagi satu nak buat business mesti kena ada ilmu, mesti kena ada mentor untuk kita follow. Alhamdulillah dengan team "THE DIAMOND CIRCLE (TDC)" ini sangat membantu. 

Berminat juga NAK tahu bagaimana kami menjalankan business ini melalui online? Jangan malu, jangan segan untuk hubungi akak :)



Min Kaffee a.k.a Mineral Coffee

MINERAL COFFEE bakal bertukar baju baru menjadi MINKAFFE.
heart emoticon
Brand name of Mineral Coffee will be changed to MinKaffe‬ officially in order to standardise the brand name internationally (Malaysia, Brunei, Singapore and Indonesia) and uplift the brand image without any changes for the its ingredients.
FYI, the stock of MineralCoffee‬ will last by this end of April and the new packaging of product - MinKaffe will be priced as below :-

Min Kaffe
 ( effective 1st May 2016)
WM: RM33.00
EM: RM35.00


Disebabkan permintaan yg tinggi di Malaysia‬ Brunei‬ ‪Singapore‬ dan juga di ‪Indonesia‬. MineralCoffee‬ bakal bertukar baju baru ke ‪‎MinKaffe‬. Rasa & khasiat tetap sama cuma packaging je berubah wajah. Harga MinKaffe sekotak rm33 (1carton rm792 - effective 1May 2016)

So..nak jimat beli MineralCoffee sekarang untuk stock anda. Kopi ni ada ‪‎GARAMBULUH‬ satu minuman yang ‪‎TERLARIS‬ & sambuatannya sangat hebat. Rasa sedap dan bagus utk kesihatan. 

Kebaikan MIN KAFFE kepada tubuh 

* Kaya dengan Mineral yang diperlukan oleh badan

* Dapat meneutralkan asid di dalam badan

* Bersifat anti-oksidan yang mampu melawan sel kanser

* Sebagai diet harian

* Mencegah komplikasi penyakit Kencing Manis

* Menstabilkan tekanan darah

* Mencegah dan memulihkan Gastrik


* Mencegah Osteoporosis

* Merendahkan risiko Sakit Jantung

* Mengubati Astma

* Mencegah Migraine

* Memberikan kesegaran dan tenaga sepanjang masa

* Untuk keperluan magnesium tambahan kepada ibu-ibu yang hamil juga wanita yang mengalami menopause

* Anti-Stress

* Anti-penuaan

PROMOSIJIMAT‬ Jom tolong habiskan stock MINERALCOFFEE ini. Beli 1carton (24kotak) hanya rm640 termasuk pos. Sah utk semenanjung sahaja sehingga 28hb April ini. Siapa cepat dia dapat ya...rebut sekarang.  



Hubungi Siti untuk stock bulan puasa (‪Rejab‬ Syaaban Ramadhan‬


Photoshoot Premium Beautiful Expert / TDC Utara

Salam sejahtera :)

Ini cerita throwback berphotoshoot. Entry sebelum ni dah cerita tentang pengalaman pertama dengan geng-geng utara berphotoshoot. Kenangan terindah dalam dunia perniagaan Online Premium Beautiful Expert. Inilah hasil gambar dari KRYPICTURE STUDIO yg siap diedit...






Cantik tak kami semua??..hahaha perasan ;) Seronok kan bila ada activity begini. buat business bukan je dapat income malah lebih dari tu... Jom sertai team bersama kami. memang enjoy habis!!...



Selesai sudah #tdcphotoshoot drpd #tdccentral turun ke #tdcselatan mandaki semula ke atas bersama #tdcutara dan berakhir ke #tdccentral semula. Tak sabar nak tunggu next photoshoot kali ke 2 pulak. Seronokkk!!..best berniaga bersama THE DIAMOND CIRCLE.

We are PremiumBeautifulExpert and your authorised PremiumBeautifulAgent
Do contact us for free consultation for your perfect body.


Mineral Coffee untuk Siapa?

Salam Sejahtera Semua ;)


Hari ini siti nak berkongsi cerita mengenai Mineral Coffee sebab ada yang Whatsapp Siti tanya Mineral Coffee ini siapa yang boleh minum? Jawapannya adalah seperti berikut:-

Lelaki/wanita tua/muda/kanak-kanak (3thn keatas).

Ibu dalam pantang / ibu mengandung /ibu yg menyusu  pun sangat di galakkan minum MineralCoffee ini sebab kandungan Magnesium yg tinggi (menggalakkan proses penyerapan kalsium) dan memberikan energy, tiada masalah utk baby.

 Student yang seringkali keletihan, kelesuan badan & minda boleh amalkan MineralCoffee setiap pagi mahu pun malam utk mendapat energy dan tampil lebih ceria, cergas, cerdas & bersemangat.

 Pesakit kencing manis (diabetis) , pesakit darah tinggi, migrain pun boleh minum MineralCoffee ini kerana sifat uniknya yg tiada gula, tiada bahan pengawet dan tiada kolestral.

 Individu yg seringkali berhadapan dgn keletihan, kelesuan badan pun sangat bagus amalkan MineralCoffee yang memberikan aroma mengasyikkan malah memberikan tenaga sepanjang hari.

 Mereka yg seringkali kebas-kebas kaki, tekanan emosi yg kurang stabil. Dengan satu cawan MineralCoffee dengan bau aroma kopi mengasyikkan mampu membangkitkan mood positif dan menyegarkan minda.

Individu yg mengalami masalah angin yang banyak  dalam badan pun patut minum MineralCofee untuk mengeluarkan angin dalam badan, supaya badan lebih ringan & sihat.


Khasiat Secawan Mineral Coffee

- Memberi tenaga dan kecergasan sepanjang hari


- Menghilangkan rasa keletihan badan dan sengal sendi

- Mengurangkan masalah sebu ulu hati akibat masalah gastrik 

- Membantu mengurangkan masalah sakit kepala akibat migrain

- Membantu mengurangkan sakit senggugut

- Membantu melegakan masalah kulit seperti jerawat badan dan ekzema

- Mengurangkan alahan seperti resdung dan alahan kulit

- Membantu mengurangkan masalah sukar tidur

- Membantu anda tidur lena diwaktu malam

- Mengurangkan masalah buasir dan sembelit

- Khasiat garam buluh membantu merawat penyakit kencing manis, sakit jantung, darah tinggi dsbnya.


Mineral Coffee memang menjadi permintaan ramai sekarang. Bukan sekadar minuman memenuhi selera, bahkan dapat membantu mengurangkan pelbagai masalah kesihatan seperti kencing manis, darah tinggi, gout dan sebagainya.

Ramai yang bertanya macamana nak dapatkan stok Mineral Coffee. Susah betul nak cari. Memang Mineral Coffee ni tidak dijual di kedai biasa.  Kalau ada pun, ianya mesti dari agent berdaftar. Kalau tak, dikhuatiri stok bukan yang asli.

Dapatkan yang original dari Siti. #JomOrder #MineralCoffee

   

nRelate Posts and Homepage