TDC Utara / Monthly Business Training Class


Sabtu lepas, Kelas Latihan Perniagaan Bulanan untuk warga TDC Utara diadakan di Stokis Sungai Petani. Kelas sangat selesa, mudah untuk belajar. Alhamdulillah dapat peluang ini untuk kami sama-sama menuntut ilmu.


Kami bertiga adalah leader TDC Utara. Dengan rasa tanggungjawab untuk membantu kami berkorban masa rehat bersama keluarga, hadir kan diri berkongsi ilmu untuk anak2 didik TDC Utara. Atas kepercayaan diberikan oleh founder TheDiamondCircle CDM Shaliza Aziz kami bergabung tenaga utk memastikan TDC Utara maju kehadapan. 



Topik hari tu adalah "Business Proposal" yang disampaikan  oleh bakal DDM Fiza Mahazir. Ini adalah plan pemasaran. Setiap ahli wajib memahirkan diri untuk menceritakan pada prospect bila berjumpa nanti. 


Ini pulak aktiviti kumpulan untuk asah minda presentation ahli TDC Utara, Tujuannya adalah untuk membina keyakinan diri berdepan dengan prospect. 


Last sekali slot motivasi. Kami bertiga  berkongsi menceritakan pengalaman sendiri yg kami lalui dalam 1st trip melancong bersama Shajidah HaiO.  Sekarang ni pakej percutian percuma ke Beijing sedang berlangsung. Masih sempat nak grab peluang ni.. Kalau anda pun suka travel kita boleh geng! Jom jadi my travel partner. hik3 


Sebenarnya nak buat Business online mudah je... Ada caranya. Melalui online kita dapat client yang kita sendiri tak kenal. Market melalui online unlimited & luas. Jauh & dekat, kenal or tak pun kita boleh dapat. So dari sini market business kita besar, maka hasil pun besar. Akak sendiri dulu risau kalau nak berniaga tak ada ramai kawan. Nasiblah buat cara online. Tak perlu risau sangat sebab unlimited market. Bukan hanya nak jual pada kawan-kawan sahaja kan... lagi satu nak buat business mesti kena ada ilmu, mesti kena ada mentor untuk kita follow. Alhamdulillah dengan team "THE DIAMOND CIRCLE (TDC)" ini sangat membantu. 

Berminat juga NAK tahu bagaimana kami menjalankan business ini melalui online? Jangan malu, jangan segan untuk hubungi akak :)



Post a Comment

nRelate Posts and Homepage