Speaker TDC Utara for Business Training

Assalammualaikum :) 

Hari ini nak story sikit pengalaman diri menjadi speaker product. 
Rasa-rasa la kalau anda dipertanggungjawabkan untuk menjadi salah seorang speaker?
 Apa yang anda rasa?  Yang dah biasa bercakap kat depan tu mesti tak kisah & takdak masalah kan... Yang 1st time, huk3 kelam kabut juga perasaan ini.

Inilah kelas pertama pembukaan tahun 2016 di  TDC (The Diamond Circle) di Utara. Saya ditugaskan menjadi speaker untuk Product Talk "HERBA MAHARANI" 
 Sebelum ni dah beberapa kali jadi emcee je...Tugas sebagai emcee sekejap untuk pembukaan majlis ilmu antara 10-15min sahaja bercakap. Tapi nak jadi speaker masa lama la sikit time bercakapnya...hahaha :)

Slide Herba Maharani dapat dari leader last minute. Bila open je slide tu rasa mcm perlu ditambah lagi ilmu tentang kehebatan Herba ini. Edit-edit laaa sikit slide tu. Malam tu lewat tidur la sebab nak yang terbaik utk anak2 TDC utara. 

Alhamdulillah... keesokkanya dapat dikongsi segala ilmu kepada yang hadir. Rasa puas sangat sebab mencurahkkannya dari hati. 

Jom layan pic dibawah ini sepanjang aktiviti kelas The Diamond Circle di Utara.

Emcee diterajui oleh SSM Wani Ameen 

 Me sebagai speaker product Herba Maharani ;)



Me with CDM Shaliza Aziz
Kebetulan warna baju kami sama hari tu..Firstly, nak ucapkan Terima Kasih pada founder TDC, iaitu CDM Shaliza Aziz yang banyak membantu kami semua dalam team. Sanggup turun padang sama-sama untuk jayakan kelas, yang datang berikan semangat, motivasi serta strategi baru. Biasalah dalam bisnes, bila dah lama tak dapat ilmu baru, rasa semakin lemau. Sebab tu kena cepat-cepat cari guru :) 


Me with my direct leader DSM Fiza Mahazir. 
Boleh kenal Fiza/Jat ni melalui google. Sebelum buat biznes ni, akk memang ada masalah berat badan. Google p google mai terjumpalah agent kulim ni. Yang bestnya kami tinggal 1 taman, lalu lorong yang sama setiap hari & specialnya kerja dlm 1 company. Kami tak pernah berjumpa. Dengan biznes ini kami dipertemuakan oleh Allah. Sesekali ingat lucukan jugak kann..




Antara rakan-rakan biznes yang hadir ;)

Satu kemestian, habis je kelas terus restock product ;)


Yaayy!!.. hasil tangkapan hari itu. Kebetulan kelas ilmu diadakan distokis, 
jadi mudah untuk rakan2 nak punch product. Alang2 dah ada kat sini kann.. 
restock terus banyak2. ;)



For those yang tercari-cari peluang bisnes, atau extra income, di alu-alukan. Bersama SHOM sangatlah long term. Dan baru-baru ni CDM Ija juga ada share dengan kami semua, yang sales Sahajidah Hai-O mencecah 22 juta pada tahun lepas. Sebahagian dari keuntungan itu (50%) di bayar kepada semua usahawan-usahawan haio yang majoriti 98% adalah melayu. Sahajidah Hai-O juga ada membuat biasiswa kepada anak-anak usahawan yang cemerlang. Bayangkan lah, betapa besarnya peluang yang kita ada. Dan ada banyak lagi berita baik yang kami terima. 


Memang tersangatlah untung bila buat bisnes bersama Sahajidah Hai-O. Terima kasih kerana membuka peluang kepada kami. Alhamdulillah, Saya  dah 3 tahun menceburi bisnes bersama dengan Sahajidah Hai-O. 

Dijemput semua yang masih mencari-cari peluang SIDE INCOME atau EXTRA MONEY. This is the right time untuk kalian. KelasPERCUMA disediakan untuk anda. Let's join us. Jangan malu jangan segan. Untuk keterangan lanjut hubungi no dibawah;-



Post a Comment

nRelate Posts and Homepage