Demam Kuning @ Baby Jaundis

Selamat Petang!!..

Hari ini akak nak share tentang rawatan alternatif untuk jaundis atau lebih di kenali sebagai demam kuning. Bila bayi yang baru lahir terkena demam kuning, ibu ayah pasti risau kan!! ye la kesian dekat baby asyik kena ambil darah ja. Nak tengok sama ada kuningnya makin naik atau turun.  Jika bacaan rendah tak bahaya tapi jika tinggi bahayakan bayi.

Dalam masyarakat melayu memang banyak sangat petuanya. Sebagai ibu & ayah mestilah akan bertanyakan pada family, saudara-mara, kawan-kawan terdekat. Mak dan kawan-kawan pernah juga bagi petua susukan baby sekerap mungkin, bagi minum air kundur, mutiara cina, sengkuang cina, mandikan dengan daun kucai, jemur di matahari, dll. Dan paling banyak petua yg diperkatakan adalah jemur bayi di bawah cahaya matahari pagi. Kalau duduk kampung senang la nak menjemurnya...tapi kalau di bandar terutama yg duduk di condo @ apartment susah nak cara tempat yang ada pancaran cahaya matahari. 

Kebetualan my adik baru melahirkan bayinya. Akak pun bagi lah BVSM sebagai alas tempat tidur baby Dani. Alhamdulillah bacaan kuningnya dari 246 turun ke 222 dan 213 tanpa menjemurnya di bawah cahaya matahari pagi. Disebabkan result itu baby Dani selamat dari dicucuk ambil darah & tidur dibawah cahaya lampu unggu. BVSM adalah rawatan alternatif yang membantu untuk sembuhkan penyakit. Kita ikhtiar & berusaha, Allah yang menyembuhkan.



My nephew "Muhamad Dani Zafran" 

Antara kebaikan BVSM (Bio Velocity Sleep Mate) adalah untuk bantu turunkan demam Kuning/ Jaundice baby baru lahir.. Nowdays semua baby baru lahir kebanyakkan mesti kena demam kuning kan.. So, cara terbaik untuk baby adalah tidur dengan BVSM Selain membantu pulihkan demam kuning, baby pun tidur lebih lena. 




BVSM juga sangat sesuai digunakan oleh semua golongan usia, tak kira dari bayi sehinggalah ke orang tua. Sebabnya BVSM menggalakkan penjanaan sel dan tisu baru yang dapat membekalkan tenaga tambahan kepada badan. Disyorkan sebagai rawatan alternatif untuk  proses penyembuhan secara semulajadi untuk penyakit seperti AsmaLelah, Semput, Migraine, Insomnia, Sakit sendi, Sakit Belakang, Sakit Pinggang, Stroke, Darah Tinggi, Senggugut, Kencing Manis, Diabetes, Stress, Gout, Badan Bertoksid. Keistimewaan BVSM adalah menggalakkan peredaran darah. Memperkuatkan fungsi jantung. BVSM juga sesuai untuk sesiapa sahaja yang hendak meningkatkan kualiti tidur. Tidur yang nyenyak adalah penunjuk terbaik tahap kualiti kehidupan seharian.

Pastikan 1 RUMAH ada 1 BVSM. Special price untuk 5orang yang pertama. 
Contact akak ya!!..

Bersalin Secara C-Sect & Berpantang dengan PremiumBeautiful

Selamat Petang Semua :)

Bila disahkan pregnant memangla teruja sangat2. Anak sulung adalah boy. Hope sangat yang ke 2 dapat girl. Alhamdulillah, Allah memberinya.  Yg 1st dulu masa preggy tak banyak kerenah & bersalin pula cara normal. Pengalaman pertama tu kalau nak citer bab sakit semua ibu2 kat dunia ni tak dapat nak curahkan perasaan sakit sepenuhnya.. sebab bila tengok baby terus hilang semua sakit2 tu... hik3


Yg akak nak citer ni pengalaman akak bersalin secara pembedahan Caesar masa anak no.2. Punca nak kena bedah ni sebab "Placenta Previa (PP) @  Uri Di Bawah Semasa Mengandung"  Akak dibius penuh semasa pembedahan. Sakit after bedah, mmg sakit!!! terutamanya bila kita nak cuba belajar bangun, duduk dan jalan. Mula2 rasa kaki ni tak tertampung berat badan, mesti rasa nak jatuh, tambah lagi rasa sakit yang amat sangat mula dari tempat luka hingga ke peha. Selalunya akak akan belajar bangun duduk dengan husband. Husband tolong support bila akak nak berdiri. Kalau husband tak de, kena usaha sendiri la untuk turun katil ke toilet. 

Kesakitan parut memang menguji kesabaran pada hari-hari awal, terutama masa menyusukan bayi. Kalau tersalah posisi memang tak selesa. Sedar tak sedar, air mata mengalir menahan sakit. Masa tu jugak tak boleh bertungku, kena tunggu sampai luka bersalin kering dahulu baru boleh pakai bengkong. Ada yang kata kena tunggu setahun, dua tahun baru boleh pakai bengkung @ bertungku. Huk3 sedihkan. Dah la sakit bedah, pastu berat badan pun susah nak turun. Memang seksa masa tuuu...  

Nowadays, ramai yang bersalin secara c-sect kan? Berpantang pula dengan PremiumBeautiful Korset. Dulu-dulu akak  belum jumpa korset ni & berpantang anak sulung guna kain bengkok yg panjang.. jenuh nak lilit. ke toilet paling menyeksaan. Anak no.2 tak pakai bengkong langsung sebab c-sect.  Masa anak no.3 pun akak berpantang guna bengkong tradisional jgk. Tapi lepas anak no.4 baru akak jumpa PBkorset ini.  tu pun anak dah setahun baru pakai PBkorset.. tapi Allhamdulillah sakit belakang & berat badan yg hampir2 80kg tu berjaya diturunkan sedikit demi sedikit sampai la sekrg dah 60kg. itulah hasil konsistant pakai selama 3thn. 

So, disini akak sangat2 berharap pada bakal2 mummy to be to @ yg tengah tunggu bersalin tak kira la anak no.2, no.3, no.4 ke.. better beli korset ini  pakai masa berpantang. Pada yg c-sect tu pun boleh pakai.  Sekarang dah moden, ramai yg berpantang secara exclusive dgn pakai PBkorset. Sebenarnya banyak kelebihan berpantang bila pakai PBkorset ini. Yang bestnya nak pakai untuk back the shape & tak perlu ambil masa yang terlalu lama untuk turunkan berat badan. Bukan tu je. bonus juga utk baby anda sbb pakai korset ini akan membantu memperbanyakan air susu ibu. 

Si ibu sihat bertenaga, luar dalam & body pun cantik & si baby pula dapat breastfeeding dgn sempurna. Manafaat kedua-duanya.


Nak tahu buktinya? Jom follow testimoni-testimoni dari ibu-ibu muda ini :)





Yang bersalin secara NORMAL @ CEASAR boleh pakai PBkorset ini. Wanita lepas bersalin digalakkan pakai korset utk kemaskan balik perut yg besar masa pregnant & elak badan masuk angin disamping kembalikn bentuk badan asal dari terus geleber & mengembang. Cara paling mudah.. Gantikan bengkung lama dgn PBkorset. Senang nak pakai, jimat masa & Alhamdulillah badan luar dan dalam terjaga! 



More info & price sila hubungi no dibawah :-



O-Group TDCutara (Osaka)

Selamat Petang semua :)

Tetiba mood nak type datang. So hari ini Siti nak share tentang  O-group TDCUtara. Majlis ilmu ini diadakan di Swensen's Juru. Sebenarnya 1st time Siti masuk kesini. Teruja la juga....hik3

Big thanks to CDM ShalizaAziz yang sudi datang dari Kuala Lumpur untuk curahkan ilmu kepada kami. Walaupun sarat mengandung tapi still beri sokongan & semangat kepada TDCutara untuk sama-sama  qualify for next 5-star free trip to Osaka, Kyoto & kobe. One qualify easily monthly income 4 figures gemuk. Tujuaan perjumpaan hari tu adalah untuk kami jelas dalam hala tuju matlamat  & cara nak capai target.

Me with CDM Shaliza Aziz

 With my direct leader bakal DDM Fiza

With my protege, bakal DSM Nadiah Ahmad

With my protege, bakal SM Syawani Nordin




Selesai timba ilmu, acara wajib mestilah bergambarkan..hik3


Nak berjaya, tak boleh pasif.
Besarkan kelebihan..instead of kekurangan.
Tak tahu..kita boleh belajar.
Jika tak belajar..maka tak ada ilmu, tak ada pengalaman

Segala ilmu dicurahkan adalah untuk memastikan kami berjaya!!..
Anda ingin menjadi sebahagian dari keluarga TDC. Do contact me :)




nRelate Posts and Homepage