Peranan Set Kurus Bajet untuk Sihat & Slim


#SetKurusBajet ialah satu set pemakanan kesihatan bertujuan untuk menguruskan berat badan secara sihat! Ia mengandungi 3 product utama iaitu:-
  1. Garlic
  2. Biovelocity Alfalfa
  3. Mineral Coffee

Kenapa #SetKurusBajet = Garlic+Alfalfa+Coffee ?

Ramai wanita ingin mendapatkan bentuk badan yang menarik. Kita semua tahu betapa pentingnya pemakanan yang seimbang, malangnya ramai antara kita disebabkan sibuk tidak dapat menjaga makan dengan betul. Mari kita kenali lebih dekat setiap bahan utama set kurus bajet ini.

1) Apa fungsi Garlic? (Bawang Putih)

Google sahaja garlic, kita boleh jumpa beratus website yang menceritakan kebaikan Garlic yang telah diamalkan turun-temurun oleh pelbagai budaya & bangsa.


Antara kebaikannya, ialah menurunkan kadar KOLESTEROL dalam badan.


2. Apa pula fungsi BV Alfalfa?
Alfalfa pula dikenali pula sebagai Raja segala sayur, dimana satu sudu teh alfalfa dikatakan sama seperti memakan SATU KILOGRAM sayur. Ditambah pula Alfalfa dalam #SetKurusBajet dilengkapi tenaga Bio-Velocity iaitu tenaga cahaya sinaran matahari memberikan kita nutrien & tenaga untuk sepanjang hari!




3. Apa tujuan Mineral Coffee?



Bagi penggemar kopi, meminum kopi tak menjadi masalah, tapi kepada yang alergik kopi, tahukah anda antara testimoni mineral coffee kami, ialah tiada side effects seperti, migrain, pening, atau lain-lain apabila meminum kopi? Ini disebabkan mineral coffee kami, mengandungi garam buluh yang mengandungi kandungan mineral yang sangat baik & diperlukan oleh badan.

Daripada gabungan ketiga product ini dinamakan  #SetKurusBajet yang akan membantu memberikan kita nutrien yang sepenuhnya disamping membantu proses detoksifikasi. Proses detoks inilah yang akan bantu membuang kotoran.



Berapa harga #SetKurusBajet?


Namanya pun bajet, jadi kami pun cuba memberikan pilihan terbaik untuk anda. Anda boleh memilih samada SET A atau SET B.




Betul ke #SetKurusBajet boleh kuruskan badan?


Insya-Allah dengan pengambilan yang betul & konsisten ia boleh membantu. Tak percaya?! Lihat sahaja testimoni-testimoni kami yang terkini dengan Search #setkurusbajet di Instagram. Antaranya adalah :-






Kami antara yang mengamalkan setkurusbajet berbanding kumpulan atau produk lain yang hanya berkata-kata, tapi kami menunjukkan bukti!

Antara yang berjaya kami kongsikan disini:-





Jadi apa tunggu lagi? Kalau anda sama macam kami, berazam untuk menurunkan berat badan. Boleh lah mencuba. Hubungi Siti ya!...



'Premium Beautiful ada 'Far Infrared'

Ramai yang telah mengetahui tentang teknologi FIR (Far Infrared) didalam Premium Beautiful.Tapi Siti percaya ramai yang kurang faham tentang FIR ini dan bagai mana ia dapat membantu dengan memberikan kesan yang terbaik semasa kita memakai Premium Beautiful. So hari ini Siti akan berkongsi sedikit tentang kehebatan teknologi  
'Far Infrared' di dalam 'Premium Beautiful' korset.



Sebelum tu jom kita kenali dulu apa itu 'Far Infrared'

'Far Infrared' atau gelombang 'Sinaran Merah Jauh' bukan la satu gelombang yang baru. Sedar atau tidak, badan kita sendiri turut menghasilkan Far Infrared ini. 50% daripada tenaga yang dihasilkan oleh badan sebenarnya adalah Far Infrared. 

Kalau nak lagi jelas, semasa kita demam badan menghasilkan FIR dan meningkatkan suhu badan kita. FIR yang dihasilkan oleh badan kita semasa kita demam berfungsi untuk membantu kita membunuh virus dan bakteria di dalam badan kita.


Adakah 'Far Infrared' ini selamat?

Ya, 'Far Infrared' ini adalah selamat! Ada sesetengah dari yang kita keliru tentang FIR ini dan mengatakan FIR ini sama seperti gelombang 'microwave'. FIR samasekali tidak sama dengan gelombang micro dan ianya selamat digunakan.

Darimana tenaga Far Infrared ini boleh didapati?


Sumber utama Far Infrared adalah dari matahari. 
"Far Infrared rays (FIR) are invisible and present in sunlight; they were discovered by a scientist named Sir William Herschel in 1800. His research led to the discovery that there were not only the known visible rays - red, orange, yellow, green, blue and violet – but there were also invisible rays later named Infrared."

Adakah Far Infrared ini akan merosakkan kulit kita?

Walaupun tenaga Far Infrared ini didapati dari matahari, ia tidak akan sama sekali merosakkan kulit kita dan menyebabkan kulit kita gelap (sunburn). Far Infrared berbeza dengan ultra violet (sinaran ungu) dan ianya selamat untuk kulit kita.


"Far Infrared rays are safe and beneficial rays from the sun. (J Cardiol.2008) 
Far infrared Rays Do Not cause sunburn and damage your skin & should not be confused with Ultraviolet Light which can cause sunburn and damage the skin."


Sebenarnya terdapat 3 jenis Infrared 'Near Infrared', 'Mid Infrared' dan 'Far Infrared'. Near Infrared menghasilkan gelombang yang pendek sekitar 0.76 sehingga 1.4 micron sahaja. Berbanding 'Far Infrared' yang menghasil kan gelombang lebih jauh sekitar 4 sehingga 20 microns. Gelombang yang jauh inilah yang dapat menembusi kulit kita dan membantu badan kita bertindak balas.


Bagaimana untuk kita rasa 'Far Infrared'?


Cara paling mudah untuk kita rasa 'Far Infrared' adalah melalui cahaya matahari. Cuba kita duduk diluar rumah ketika matahari baru terbit diwaktu pagi, kita dapat merasa haba yang dari cahaya matahari yang tidak terlalu panas dan selesa (rasa suam-suam). Cahaya awal matahari yang sampai kepada kita ini lah mengandungi 'Far Infrared' dan bagus untuk kesihatan kulit dan badan kita. 


Tetapi awas, cahaya terik matahari selalunya ketika matahari telah naik tinggi adalah bahaya untuk kulit kita dan boleh merosak kan kulit kita jika kita terdedah terlalu lama. 


Far Infrared dan 'Premium Beautiful'

Rahsia Far Infrared dan 'Premium Beautiful'

Tahu tak 'Far Infrared' merupakan salah satu ciri premium yang terdapat hanya pada korset 'Premium Beautiful'


Melalui kajian dan inovasi, sinaran 'Far Infrared' telah disulam dan dimasukkan kedalam korset 'Premium Beautiful'. Far Infrared yang terdapat di dalam Premium Beautiful membantu untuk merangsang badan dan sel-sel didalam badan bertindak balas dengan Premium Beautiful.

Bagaimana Far Infrared berada didalam Premium Beautiful?



Jwapannya adalah dengan menggunakan Bioceramic. FIR akan disimpan kedalam Bioceramic. Bioceramic akan dileburkan dan disuntik kedalam bebenang Premium Beautiful.
"Bio-Ceramic is a type of ceramic that emits/reflect Far Infrared Rays (FIR). This material is made up of a specific formula that in its raw form is created into a powder. The powder is transformed into a liquid mix that is then extruded into fibers. Bio-Ceramic fabric is woven with and then mixed with mineral oxides, like Silica Oxide (SiO2) and Aluminum Dioxide (Al2O3). This mixture also includes nano sized far infrared photocatalyst particles. These particles serve to emit far infrared Rays at temperatures that suit the human body. The nano sized far infrared and photocatalyst particles are mixed together with the fiber's raw materials during the production process. The fibres become more hydrophilic and comfortable to the skin"
Bagaimana Far Infrared bertindak balas kepada pemakai Premium Beautiful?

Far Infrared bertindak balas melalui 3 tindakan asas:-
1. Membersihkan darah serta menukarkan darah yang berasid tinggi kepada darah yang beralkali lemah

2. Merangsang sel-sel yang kurang aktif didalam badan serta meningkatkan kadar metabolisma badan
3. Memperbaiki dan dan memulihkan ketidakseimbangan sistem saraf dan menstabilkan organ-organ didalam badan.

FUNGSI FIR
FIR menembusi kulit

Molekul bergetar lebih kuat

Lebih banyak tenaga digunakan
Lebih haba dihasilkan
Salur darah mengembang

Peredaran darah lebih lancar
Penghantaran nutrien dan pembuangan toksin lebih efisyen
Sel badan lebih aktif
BADAN JADI SIHAT, CERGAS dan CERDAS
Terlalu banyak kesan baik yang boleh dinikmati oleh tubuh badan kita melalui sinar Far Infrared ini. Teknologi yang digunakan oleh Premium Beautiful dapat membawakan FIR ini terus kepada badan kita. Dengan kata lain, tidak perlu kita untuk setiap pagi mencari sinaran FIR dari matahari.


Secara kesimpulannya tindak balas FIR keatas badan si pemakai Premium Beautiful dapat membantu badan dan sistem dalaman badan berfungsi/bertindak dengan dengan lebih sempurna. Sistem badan yang berfungsi dengan baik dapat mengelakkan dan mencegah badan kita dari pelbagai jenis penyakit. Jadi tidak hairan la bila dikatakan Premium Beautiful ini sebenarnya dicipta 70% untuk kesihatan dan 30% untuk kecantikan. 

"Kecantikan yang sebenar akan lahir dari badan 
yang sihat.."

Berminat untuk merasa sendiri kesan 'Far Infrared' di dalam Premium Beautiful? 


Call me now for trial & consultation


Sakit Tulang Belakang & Premium Beautiful

Selamat Petang Semua :)
Pernah dengar tentang "SLIPPED DISC' tak?.. Atau anda pernah tiba-tiba sakit belakang apabila mengangkat barang yang berat? Hah.. kalau nak tahu, itulah salah satu tanda kemungkinan tulang belakang tergelincir atar Slipped Disc. Slipped disc secara ringkas bermaksud tulang belakang yang “teralih” atau “mengelongsor dari kedudukan asal disebabkab oleh gel antara tulang yang berfungsi menyerap tekanan telah bocor seterusnya mengakibatkan alihan. Apabila ini terjadi, tulang akan menekan pula saraf-saraf yang mengawal anggota badan seperti kaki, tangan dan leher. Kesakitan melampau menyebabkan anggota badan menjadi kebas dan pergerakan akan terbatas.


Apa puncanya berlaku Slipped Disc...

Proses penuaan antara punca berlakunya Slipped Disc di mana ligament yang memegang disc itu menjadi lemah dan sekiranya terdapat tekanan atau tergeliat sedikit pun, ia mampu menyebabkan gel disc itu pecah.


Namun begitu, aktiviti harian yang dilakukan dengan cara yang salah juga mampu menyumbang kepada risiko slipped disc antaranya:-

1. Membongkok terlalu lama
2. Mengangkat beban yang terlalu berat

3. Cara mengangkat beban yang salah

4. Duduk atau baring dalam posture badan yang salah
5. Kecederaan ketika bersukan (cth: mengangkat berat di gym)


Tanda - Tanda  Slipped Disc

+ Sakit yang melampau dan tiba-tiba. Biasanya berlaku di bahagian bawah belakang dan juga boleh berlaku di bahu serta tengkuk.
+ Sakit di bahagian bawah belakang boleh menyebabkan sakit menyucuk-nyucuk dibahagian kaki dan tapak kaki. Sekiranya tidak dirawat, penyakit ini boleh melarat dan menyebabkan lumpuh.

Panduan menghindar Sakit Tulang Belakang



Mengangkat barang

+ Bengkokkan kaki, bukan tulang belakang anda. Bawa beban rapat pada tubuh. Keraskan otot perut sewaktu mengangkat.
Dapatkan bantuan orang lain sekiranya anda sukar untuk mengangkat berseorangan.

Duduk

+ Rapatkan punggung dan sandarkan belakang pada penyandar tempat duduk sepenuhnya untuk mengurangkan tekanan pada cakera tulang belakang.
+ Pastikan ketinggian tempat duduk sesuai dan kedudukan paha selari dengan lantai.
+ Campurkan aktiviti dengan senaman/regangan/berjalan.

Memandu

+ Duduk tegak dan gerakkan tempat duduk ke hadapan supaya lutut selaras dengan pinggang.
+ Sokong bahagian bawah belakang menggunakan tuala yang digulung atau penyokong jika perlu.
Tidur

+ Tidur di atas katil yang tidak terlalu lembut dan tidak terlalu keras.
+ Apabila tidur mengiring, bengkokkan sedikit lutut supaya bersentuhan atau apabila tidur menelentang, letakkan bantal di bawah lutut

Berdiri dan Berjalan

+ Tukarlah posisi berdiri dengan kerap jika perlu berdiri lama.
+ Berdiri tegak dengan kepala lurus memandang ke hadapan dan luruskan belakang badan.

+ Berjalan dengan cara yang betul, dagu ke dalam, kepala tegak memandang ke hadapan dan jari-jari kaki mengarah ke hadapan. Pakailah kasut yang mempunyai tumit rendah dan selesa.

Cara Rawatan

1) Physiotherapy

- Menjalani sesi dengan pakar yang menunjukkan kaedah senaman yang betul untuk menguatkan otot. Ini termasuklah sesi rawatan menggunakan tuala panas pada bahagian sakit.
2) Steroid 
 Untuk kesakitan biasa, suntikan stereoid dapat menguatkan otot belakang dan mengurangkan kesakitan.

3) Pembedahan
 – Ini adalah langkah terakhir di mana bahagian tulang dan disc yang terkeluar akan dikikis. Untuk kes yang lebih serius, kepingan besi akan dimasukkan untuk menyokong tulang belakang.

4) Lumbar Corset 
Cara paling murah dan tidak menyakitkan adalah pakai Lumbar Corset, atau boleh pakai Waist Nipper Premium Beautiful utk support tulang belakang dan cepatkan proses pemulihan. 

Lagipun korset Premiun Beautiful ni ada cahaya F.I.R. yg dpt menembusi hingga 3.5 inci ke dalam otot dan tulang belakang. F.I.R. ni dapat menghilangkan sakit belakang dan merawat kecederaan dalaman.

Cara Mencegah
Body kena maintain...jaga berat badan yg ideal, berat yg berlebihan akan menambah bebanan kat tulang belakang dan disc tu.
Bersenam selalu, kuatkan otot2 belakang.
Berhenti merokok, sebab nikotin dlm asap rokok tu adalah toxic pada disc...menyebabkan disc tidak dpt menyerap nutrien dan mengekalkan sifat elastiknya.
Amalkan posture badan yg betul...contoh2nya mcm dlm gambar2 ni...



Cara berdiri yang betul adalah yang paling kanan!

Last sekali...gunakan waist nipper PB (murah, tidak menyakitkan dan lifetime warranty)...ia ada 7 tetulang yang elastik dan dapat menyokong tulang belakang kita...Corset ini telah mendapat recognition dari Persatuan Pakar Tulang Antarabangsa...Jika kita mencuba dan konsisten, mudah-mudahan berkesan.

Call me now for trial & consultation


nRelate Posts and Homepage