Demam Kuning @ Baby Jaundis

Selamat Petang!!..

Hari ini akak nak share tentang rawatan alternatif untuk jaundis atau lebih di kenali sebagai demam kuning. Bila bayi yang baru lahir terkena demam kuning, ibu ayah pasti risau kan!! ye la kesian dekat baby asyik kena ambil darah ja. Nak tengok sama ada kuningnya makin naik atau turun.  Jika bacaan rendah tak bahaya tapi jika tinggi bahayakan bayi.

Dalam masyarakat melayu memang banyak sangat petuanya. Sebagai ibu & ayah mestilah akan bertanyakan pada family, saudara-mara, kawan-kawan terdekat. Mak dan kawan-kawan pernah juga bagi petua susukan baby sekerap mungkin, bagi minum air kundur, mutiara cina, sengkuang cina, mandikan dengan daun kucai, jemur di matahari, dll. Dan paling banyak petua yg diperkatakan adalah jemur bayi di bawah cahaya matahari pagi. Kalau duduk kampung senang la nak menjemurnya...tapi kalau di bandar terutama yg duduk di condo @ apartment susah nak cara tempat yang ada pancaran cahaya matahari. 

Kebetualan my adik baru melahirkan bayinya. Akak pun bagi lah BVSM sebagai alas tempat tidur baby Dani. Alhamdulillah bacaan kuningnya dari 246 turun ke 222 dan 213 tanpa menjemurnya di bawah cahaya matahari pagi. Disebabkan result itu baby Dani selamat dari dicucuk ambil darah & tidur dibawah cahaya lampu unggu. BVSM adalah rawatan alternatif yang membantu untuk sembuhkan penyakit. Kita ikhtiar & berusaha, Allah yang menyembuhkan.



My nephew "Muhamad Dani Zafran" 

Antara kebaikan BVSM (Bio Velocity Sleep Mate) adalah untuk bantu turunkan demam Kuning/ Jaundice baby baru lahir.. Nowdays semua baby baru lahir kebanyakkan mesti kena demam kuning kan.. So, cara terbaik untuk baby adalah tidur dengan BVSM Selain membantu pulihkan demam kuning, baby pun tidur lebih lena. 




BVSM juga sangat sesuai digunakan oleh semua golongan usia, tak kira dari bayi sehinggalah ke orang tua. Sebabnya BVSM menggalakkan penjanaan sel dan tisu baru yang dapat membekalkan tenaga tambahan kepada badan. Disyorkan sebagai rawatan alternatif untuk  proses penyembuhan secara semulajadi untuk penyakit seperti AsmaLelah, Semput, Migraine, Insomnia, Sakit sendi, Sakit Belakang, Sakit Pinggang, Stroke, Darah Tinggi, Senggugut, Kencing Manis, Diabetes, Stress, Gout, Badan Bertoksid. Keistimewaan BVSM adalah menggalakkan peredaran darah. Memperkuatkan fungsi jantung. BVSM juga sesuai untuk sesiapa sahaja yang hendak meningkatkan kualiti tidur. Tidur yang nyenyak adalah penunjuk terbaik tahap kualiti kehidupan seharian.

Pastikan 1 RUMAH ada 1 BVSM. Special price untuk 5orang yang pertama. 
Contact akak ya!!..

Post a Comment

nRelate Posts and Homepage