Bersalin Secara C-Sect & Berpantang dengan PremiumBeautiful

Selamat Petang Semua :)

Bila disahkan pregnant memangla teruja sangat2. Anak sulung adalah boy. Hope sangat yang ke 2 dapat girl. Alhamdulillah, Allah memberinya.  Yg 1st dulu masa preggy tak banyak kerenah & bersalin pula cara normal. Pengalaman pertama tu kalau nak citer bab sakit semua ibu2 kat dunia ni tak dapat nak curahkan perasaan sakit sepenuhnya.. sebab bila tengok baby terus hilang semua sakit2 tu... hik3


Yg akak nak citer ni pengalaman akak bersalin secara pembedahan Caesar masa anak no.2. Punca nak kena bedah ni sebab "Placenta Previa (PP) @  Uri Di Bawah Semasa Mengandung"  Akak dibius penuh semasa pembedahan. Sakit after bedah, mmg sakit!!! terutamanya bila kita nak cuba belajar bangun, duduk dan jalan. Mula2 rasa kaki ni tak tertampung berat badan, mesti rasa nak jatuh, tambah lagi rasa sakit yang amat sangat mula dari tempat luka hingga ke peha. Selalunya akak akan belajar bangun duduk dengan husband. Husband tolong support bila akak nak berdiri. Kalau husband tak de, kena usaha sendiri la untuk turun katil ke toilet. 

Kesakitan parut memang menguji kesabaran pada hari-hari awal, terutama masa menyusukan bayi. Kalau tersalah posisi memang tak selesa. Sedar tak sedar, air mata mengalir menahan sakit. Masa tu jugak tak boleh bertungku, kena tunggu sampai luka bersalin kering dahulu baru boleh pakai bengkong. Ada yang kata kena tunggu setahun, dua tahun baru boleh pakai bengkung @ bertungku. Huk3 sedihkan. Dah la sakit bedah, pastu berat badan pun susah nak turun. Memang seksa masa tuuu...  

Nowadays, ramai yang bersalin secara c-sect kan? Berpantang pula dengan PremiumBeautiful Korset. Dulu-dulu akak  belum jumpa korset ni & berpantang anak sulung guna kain bengkok yg panjang.. jenuh nak lilit. ke toilet paling menyeksaan. Anak no.2 tak pakai bengkong langsung sebab c-sect.  Masa anak no.3 pun akak berpantang guna bengkong tradisional jgk. Tapi lepas anak no.4 baru akak jumpa PBkorset ini.  tu pun anak dah setahun baru pakai PBkorset.. tapi Allhamdulillah sakit belakang & berat badan yg hampir2 80kg tu berjaya diturunkan sedikit demi sedikit sampai la sekrg dah 60kg. itulah hasil konsistant pakai selama 3thn. 

So, disini akak sangat2 berharap pada bakal2 mummy to be to @ yg tengah tunggu bersalin tak kira la anak no.2, no.3, no.4 ke.. better beli korset ini  pakai masa berpantang. Pada yg c-sect tu pun boleh pakai.  Sekarang dah moden, ramai yg berpantang secara exclusive dgn pakai PBkorset. Sebenarnya banyak kelebihan berpantang bila pakai PBkorset ini. Yang bestnya nak pakai untuk back the shape & tak perlu ambil masa yang terlalu lama untuk turunkan berat badan. Bukan tu je. bonus juga utk baby anda sbb pakai korset ini akan membantu memperbanyakan air susu ibu. 

Si ibu sihat bertenaga, luar dalam & body pun cantik & si baby pula dapat breastfeeding dgn sempurna. Manafaat kedua-duanya.


Nak tahu buktinya? Jom follow testimoni-testimoni dari ibu-ibu muda ini :)





Yang bersalin secara NORMAL @ CEASAR boleh pakai PBkorset ini. Wanita lepas bersalin digalakkan pakai korset utk kemaskan balik perut yg besar masa pregnant & elak badan masuk angin disamping kembalikn bentuk badan asal dari terus geleber & mengembang. Cara paling mudah.. Gantikan bengkung lama dgn PBkorset. Senang nak pakai, jimat masa & Alhamdulillah badan luar dan dalam terjaga! 



More info & price sila hubungi no dibawah :-



Post a Comment

nRelate Posts and Homepage