Demam Kuning @ Baby Jaundis

Selamat Petang!!..

Hari ini akak nak share tentang rawatan alternatif untuk jaundis atau lebih di kenali sebagai demam kuning. Bila bayi yang baru lahir terkena demam kuning, ibu ayah pasti risau kan!! ye la kesian dekat baby asyik kena ambil darah ja. Nak tengok sama ada kuningnya makin naik atau turun.  Jika bacaan rendah tak bahaya tapi jika tinggi bahayakan bayi.

Dalam masyarakat melayu memang banyak sangat petuanya. Sebagai ibu & ayah mestilah akan bertanyakan pada family, saudara-mara, kawan-kawan terdekat. Mak dan kawan-kawan pernah juga bagi petua susukan baby sekerap mungkin, bagi minum air kundur, mutiara cina, sengkuang cina, mandikan dengan daun kucai, jemur di matahari, dll. Dan paling banyak petua yg diperkatakan adalah jemur bayi di bawah cahaya matahari pagi. Kalau duduk kampung senang la nak menjemurnya...tapi kalau di bandar terutama yg duduk di condo @ apartment susah nak cara tempat yang ada pancaran cahaya matahari. 

Kebetualan my adik baru melahirkan bayinya. Akak pun bagi lah BVSM sebagai alas tempat tidur baby Dani. Alhamdulillah bacaan kuningnya dari 246 turun ke 222 dan 213 tanpa menjemurnya di bawah cahaya matahari pagi. Disebabkan result itu baby Dani selamat dari dicucuk ambil darah & tidur dibawah cahaya lampu unggu. BVSM adalah rawatan alternatif yang membantu untuk sembuhkan penyakit. Kita ikhtiar & berusaha, Allah yang menyembuhkan.



My nephew "Muhamad Dani Zafran" 

Antara kebaikan BVSM (Bio Velocity Sleep Mate) adalah untuk bantu turunkan demam Kuning/ Jaundice baby baru lahir.. Nowdays semua baby baru lahir kebanyakkan mesti kena demam kuning kan.. So, cara terbaik untuk baby adalah tidur dengan BVSM Selain membantu pulihkan demam kuning, baby pun tidur lebih lena. 




BVSM juga sangat sesuai digunakan oleh semua golongan usia, tak kira dari bayi sehinggalah ke orang tua. Sebabnya BVSM menggalakkan penjanaan sel dan tisu baru yang dapat membekalkan tenaga tambahan kepada badan. Disyorkan sebagai rawatan alternatif untuk  proses penyembuhan secara semulajadi untuk penyakit seperti AsmaLelah, Semput, Migraine, Insomnia, Sakit sendi, Sakit Belakang, Sakit Pinggang, Stroke, Darah Tinggi, Senggugut, Kencing Manis, Diabetes, Stress, Gout, Badan Bertoksid. Keistimewaan BVSM adalah menggalakkan peredaran darah. Memperkuatkan fungsi jantung. BVSM juga sesuai untuk sesiapa sahaja yang hendak meningkatkan kualiti tidur. Tidur yang nyenyak adalah penunjuk terbaik tahap kualiti kehidupan seharian.

Pastikan 1 RUMAH ada 1 BVSM. Special price untuk 5orang yang pertama. 
Contact akak ya!!..

Bersalin Secara C-Sect & Berpantang dengan PremiumBeautiful

Selamat Petang Semua :)

Bila disahkan pregnant memangla teruja sangat2. Anak sulung adalah boy. Hope sangat yang ke 2 dapat girl. Alhamdulillah, Allah memberinya.  Yg 1st dulu masa preggy tak banyak kerenah & bersalin pula cara normal. Pengalaman pertama tu kalau nak citer bab sakit semua ibu2 kat dunia ni tak dapat nak curahkan perasaan sakit sepenuhnya.. sebab bila tengok baby terus hilang semua sakit2 tu... hik3


Yg akak nak citer ni pengalaman akak bersalin secara pembedahan Caesar masa anak no.2. Punca nak kena bedah ni sebab "Placenta Previa (PP) @  Uri Di Bawah Semasa Mengandung"  Akak dibius penuh semasa pembedahan. Sakit after bedah, mmg sakit!!! terutamanya bila kita nak cuba belajar bangun, duduk dan jalan. Mula2 rasa kaki ni tak tertampung berat badan, mesti rasa nak jatuh, tambah lagi rasa sakit yang amat sangat mula dari tempat luka hingga ke peha. Selalunya akak akan belajar bangun duduk dengan husband. Husband tolong support bila akak nak berdiri. Kalau husband tak de, kena usaha sendiri la untuk turun katil ke toilet. 

Kesakitan parut memang menguji kesabaran pada hari-hari awal, terutama masa menyusukan bayi. Kalau tersalah posisi memang tak selesa. Sedar tak sedar, air mata mengalir menahan sakit. Masa tu jugak tak boleh bertungku, kena tunggu sampai luka bersalin kering dahulu baru boleh pakai bengkong. Ada yang kata kena tunggu setahun, dua tahun baru boleh pakai bengkung @ bertungku. Huk3 sedihkan. Dah la sakit bedah, pastu berat badan pun susah nak turun. Memang seksa masa tuuu...  

Nowadays, ramai yang bersalin secara c-sect kan? Berpantang pula dengan PremiumBeautiful Korset. Dulu-dulu akak  belum jumpa korset ni & berpantang anak sulung guna kain bengkok yg panjang.. jenuh nak lilit. ke toilet paling menyeksaan. Anak no.2 tak pakai bengkong langsung sebab c-sect.  Masa anak no.3 pun akak berpantang guna bengkong tradisional jgk. Tapi lepas anak no.4 baru akak jumpa PBkorset ini.  tu pun anak dah setahun baru pakai PBkorset.. tapi Allhamdulillah sakit belakang & berat badan yg hampir2 80kg tu berjaya diturunkan sedikit demi sedikit sampai la sekrg dah 60kg. itulah hasil konsistant pakai selama 3thn. 

So, disini akak sangat2 berharap pada bakal2 mummy to be to @ yg tengah tunggu bersalin tak kira la anak no.2, no.3, no.4 ke.. better beli korset ini  pakai masa berpantang. Pada yg c-sect tu pun boleh pakai.  Sekarang dah moden, ramai yg berpantang secara exclusive dgn pakai PBkorset. Sebenarnya banyak kelebihan berpantang bila pakai PBkorset ini. Yang bestnya nak pakai untuk back the shape & tak perlu ambil masa yang terlalu lama untuk turunkan berat badan. Bukan tu je. bonus juga utk baby anda sbb pakai korset ini akan membantu memperbanyakan air susu ibu. 

Si ibu sihat bertenaga, luar dalam & body pun cantik & si baby pula dapat breastfeeding dgn sempurna. Manafaat kedua-duanya.


Nak tahu buktinya? Jom follow testimoni-testimoni dari ibu-ibu muda ini :)





Yang bersalin secara NORMAL @ CEASAR boleh pakai PBkorset ini. Wanita lepas bersalin digalakkan pakai korset utk kemaskan balik perut yg besar masa pregnant & elak badan masuk angin disamping kembalikn bentuk badan asal dari terus geleber & mengembang. Cara paling mudah.. Gantikan bengkung lama dgn PBkorset. Senang nak pakai, jimat masa & Alhamdulillah badan luar dan dalam terjaga! 



More info & price sila hubungi no dibawah :-



O-Group TDCutara (Osaka)

Selamat Petang semua :)

Tetiba mood nak type datang. So hari ini Siti nak share tentang  O-group TDCUtara. Majlis ilmu ini diadakan di Swensen's Juru. Sebenarnya 1st time Siti masuk kesini. Teruja la juga....hik3

Big thanks to CDM ShalizaAziz yang sudi datang dari Kuala Lumpur untuk curahkan ilmu kepada kami. Walaupun sarat mengandung tapi still beri sokongan & semangat kepada TDCutara untuk sama-sama  qualify for next 5-star free trip to Osaka, Kyoto & kobe. One qualify easily monthly income 4 figures gemuk. Tujuaan perjumpaan hari tu adalah untuk kami jelas dalam hala tuju matlamat  & cara nak capai target.

Me with CDM Shaliza Aziz

 With my direct leader bakal DDM Fiza

With my protege, bakal DSM Nadiah Ahmad

With my protege, bakal SM Syawani Nordin




Selesai timba ilmu, acara wajib mestilah bergambarkan..hik3


Nak berjaya, tak boleh pasif.
Besarkan kelebihan..instead of kekurangan.
Tak tahu..kita boleh belajar.
Jika tak belajar..maka tak ada ilmu, tak ada pengalaman

Segala ilmu dicurahkan adalah untuk memastikan kami berjaya!!..
Anda ingin menjadi sebahagian dari keluarga TDC. Do contact me :)




Kelebihan PremiumBeautiful Corset

Apakah kelebihan-kelebihan corset Premium Beautiful kalau dibandingkan dengan corset di luar sana?

1- Premium Beautiful merupakan perintis kepada pakaian dalam yang mempunyai teknologi Far-Infrared Rays (F.I.R.). Premium Beautiful juga sudah berada di pasaran Malaysia lebih daripada 20 tahun.

2- Mendapat pengiktirafan Superbrands, iaitu Premium Beautiful merupakan pakaian dalam yang paling laris dan terhangat di pasaran kerana Premium Beautiful sangat berkualiti dan tahan lama. In case you all tidak tahu apa yang dimaksudkan dengan award Superbands, means, any product yang mendapat pengiktirafan Superbrands ini dikategorikan sebagai product di mana highest in quantity and highest in quality sepanjang penjualan dan penggunaan product tersebut.

3- Mendapat pengiktirafan Persatuan Tulang Belakang Amerika Syarikat dan Canada. So, untuk sesiapa yang mengalami masalah sakit tulang belakang, sakit belakang, slip disc, Insya Allah, corset Premium Beautiful mampu membantu you all.

4- One stop centre – Premium beautiful memiliki segala-galanya. Direkacipta dengan berkonsepkan 70% kesihatan + 30% kecantikan = 100% keyakinan. Kesihatan badan akan lebih terjamin, Insya Allah, di samping dapat memecahkan lemak. Premium Beautiful juga dicipta dengan berkonsepkan mesra pengguna, oleh itu, si pemakai akan merasa selamat dengan pemakaian Premium Beautiful…:)

Fungsi utama untuk "TOUCH UP" tubuh pemakai, supaya nampak kemas. Lepas tu untuk beri keyakinan - no more bulge and berlipat-lipat sana sini.Sambil tu FIR berfungsi untuk passively burn fat - FIR getarkan molekul air dalam badan dan mengembangkan  salur darah supaya darah kita mengalir lancar dan mudah membuang toxin dalam badan!

5- Mampu dimiliki oleh semua orang - uols boleh dapatkan secara cash, credit card dan instalment! Percaya atau tidak, Premium Beautiful corset ni yang termurah di pasaran tau untuk korset yand sama league dengannya. Ada korset yang lagi mahal kat luar sana, dalam range harge RM4,000- RM6,000 untuk satu set!

6- Jaminan seumur hidup. So, sebarang kerosakan akan dibaiki secara Free Of Charge (FOC). Sampai bila-bila tau, selagi ada bentuk rupa korset :)

Kerosakan yang boleh dibaiki ni seperti :
Koyak (bukan digunting)
Hook tercabut
Tetulang patah

7- Teknologi datang dari 3 buah negara maju:

  • Amerika Syarikat – Jahitan stereoscopic iaitu jahitan yang tahan regangan. So, that’s why corset Premium Beautiful takkan regang walaupun sudah dipakai untuk jangka masa yang lama.
  • Germany – Fabrik aquatech dan aquadyne, iaitu fabrik di mana ia mampu seimbangkan suhu badan dan tidak berkuap. Oleh itu, pemakaian Premium Beautiful untuk jangka masa selama 8 jam sehari tidak akan mengeluarkan sebarang bau.
  • Japan – Teknologi F.I.R.


Now kita ada Premium Beautiful Classic dan Elegance! 
Uolls yang dah ada PB Classic, why not get one elegance pulak!
Sama jugak ciri-ciri dengan Classic, furthermore kain nya lagi lembut!
Detail contact me :)


Testimoni HERBA MAHARANI ~ Pregnant/Mengandung

HERBA MAHARANI antara khazanah perubatan dan amalan kesihatan tertua khusus untuk wanita. Ramuan khasnya telah menyerlahkan kehebatan dan keterampilan wanita sehingga kini. Herba Maharani masih tetap menjadi pilihan utama dalam penjagaan kesihatan dan kecantikan wanita di seluruh dunia. Amalan berterusan akan memanfaatkan kesihatan keseluruhan.

Salah satu khasiat HERBA MAHARANI adalah untuk menguatkan otot-otot rahim serta tempat peranakan. Disamping itu HERBA MAHARANI sesuai untuk mengatasi masalah :- 

*Segugut *Keputihan *Haid tidak teratur 
*Merangsang hormon estrogen & progesteron 
*Melancarkan peredaran darah.

Zaman sekarang memang terlalu ramai wanita mempunyai masalah untuk menimang cahayamata. Ini disebabkan oleh masalah-masalah diatas. 

Haid tidak teratur disebabkan PCOS (Polycystic Ovarian Syndrome) yang merupakan  salah satu penyebab seseorang wanita itu sukar untuk mendapat anak.

Otot rahim yang tidak kuat juga menyebabkan kandungan gugur diawal kehamilan. 

Masalah hormon yang tidak seimbang turut menjadi penyebab utama wanita masa kini tidak subur. 

Jika masalah tersebut dapat diatasi maka peluang untuk mengandung juga adalah lebih tinggi. Jadi tidak mustahillah ramai wanita yang ada masalah kesuburan (susah mengandung, susah lekat janin) telah berjaya hamil selepas mengambil HERBA MAHARANI selama beberapa bulan.
TESTIMONI






KEHEBATAN HERBA MAHARANI 

*Menyelesaikan masalah wanita dan remaja (keputihan,peredaran haid,segugut) 

*Menguatkan serta mengecutkan rahim serta sistem peranakan dan turut menjadi malan selepas bersalin. 

*Melegakan masalah sakit pinggang,sakit belakang,sendi,lutut,migrain,angin dalam badan,lenguh-lenguh,kebas dan juga urat saraf. 

*Melambatkan masalah monopous. 

*Sistem organ dalam tubuh akan berfungsi dengan baik (anti penuaan,awet muda,kecantikan dan kesuburan) 

*Menegang dan memberi keanjalan pada kulit terutamanya pada bahagian payudara,ovari,kawasan perut dan pinggul.

 *Menigkatkan kadar metabalisma.


Dapatkan Produk HERBA MAHARANI HARI INI.


Penghantaran melalui Pos Laju dalam Malaysia. Penghantaran ke luar negara akan Dikenakan caj berlainan bergantung pada lokasi. Diluluskan Oleh Kementerian Kesihatan Malaysia – MAL 20014419T .Disahkan Halal oleh Pertubuhan China Islamic Association (salah satu badan Islam luar negara yang diiktiraf oleh JAKIM).

Testimoni Herba Maharani (Masalah Period/Haid)


Sebenarnya ramai wanita akan risau bila period/haid lewat, kecualilah yg merancang untuk hamil. Pening kepala memikirkannya. Ada setengah wanita sampai berbulan-bulan. Badan pun akan rasa lain bila period tidak teratur ni,  terasa perut pun buncit kan!..Relaks dan bertenang ya :) Jom kita lihat apakah punca yang menyebabkan period/haid lambat dan tidak menepati tarikh yang sepatutnya.

Menurut Majalah Pa & Ma, 12 punca haid yg tidak teratur adalah:-

  • Punca #1 : KEGEMUKAN - berat badan berlebihan ataupun obesiti boleh menyebabkan ketidakseimbangan hormon estrogen di dalam badan wanita. Ia seterusnya menyebabkan gangguan kepada kitaran haid.
  • Punca #2 : BERLEBIHAN HORMON PROLAKTIN - hormon prolaktin yg berlebihan menghalang pengeluaran telur dan seterusnya menyebabkan haid lewat untuk berbulan-bulan lamanya.
  • Punca #3: TERLALU KURUS - tidak cukup lemak di dalam badan juga boleh mengganggu kitaran haid anda. Oleh itu, anda haruslah mempunyai berat badan yg sihat & seimbang.
  • Punca #4:  MASALAH KESIHATAN - sakit secara tiba-tiba seperti demam, selsema ataupun penyakit yg memerlukan rawatan intensif mampu memberikan tekanan fizikal kepada tubuh dan sekaligus mengganggu kitaran haid.
  • Punca #5:  MENOPAUS - ia berlaku kepada wanita yg berusia lewat 40-an. Pada kebanyakan kes, haid akan semakin sedikit dan jarang-jarang berlaku.
  • Punca #6:  PENCEGAH HAMIL - pil atau ubat-ubatan hormon pencegah hamil seperti depo-provera atau implanon boleh menyebabkan gangguan haid. Terdapat sesetengah wanita yang tidak didatangi haid sepanjang menggunakan implanon.
  • Punca #7:  TEKANAN/STRESS - stress atau tekanan dalam bentuk fizikal & mental dari tempat kerja atau kehidupan seharian contohnya mampu mempengaruhi hormon dan seterusnya kitaran haid.
  • Punca #8:  PENYUSUAN BADAN - sekiranya anda menyusukan bayi secara eksklusif, hormon di dalam badan anda lebih menyediakan badan anda untuk menghasilkan susu untuk si bayi. Terdapat sesetengah ibu menyusu yg langsung tidak didatangi haid sehingga 1 atau 2 tahun lamanya!
  • Punca #9:  TERSILAP PENGIRAAN - 40% wanita didapati gagal mengingati tarikh hari pertama LMP mereka. Jumlah hari dalam kitaran mereka juga mungkin tidak tepat antara 28-35 hari. Ini boleh memanjangkan lagi kitaran untuk sampai ke 'hari subur' dan kesilapan menjangka kedatangan haid yg seterusnya.
  • Punca #10:  MASALAH TYROID - hormon yang dirembeskan oleh tyroid boleh menyebabkan gangguan kepada hormon badan sekaligus kitaran haid wanita.
  • Punca #11:  UBAT-UBATAN - jamu tradisional, ubat kurus ataupun ubat-ubatan penyakit kronik boleh menyebabkan gangguan kitaran haid wanita.

Tips mendapatkan Period/Haid yg stabil adalah dengan mengamalkan makan HerbaMaharani dengan segera. Antara khasiat Herba Maharani adalah:-
  1. Ia akan menyelesaikan masalah haid tidak teratur.
  2. Menyelesaikan masalah senggugut, keputihan dan kekuningan.
  3. Anti bakteria (sekitar faraj)
  4. Melegakan sakit pinggang, sendi dan lutut.
  5. Melegakan migrain dan angin dalam badan.
  6. Menguatkan hati dan buah pinggang.
  7. Melegakan asma.
  8. Menghilangkan bau mulut (terutama waktu pagi)
  9. Baik untuk pesakit diabetes (untuk kencing manis)
  10. Menyelesaikan masalah buasir.
  11. Merangsang hormon estrogen, progesterone & androgen (hormone seks)
  12. Menberi kebahagiaan kepada pasangan.
  13. Kesuburan dan awet muda.
  14. Mencantik, menegang dan melicinkan kulit.
  15. Menaikkan seri muka.
  16. Menegangkan payudara.
  17. Menghilangkan kelesuan dan muka pucat.
  18. Melambatkan proses menopous.
  19. Menguatkan antibodi/imunisasi.
  20. Melancarkan peredaran darah.
  21. Menghilangkan perpeluhan pada waktu malam.
  22. Amalan semasa berpantang.
  23. Menambah darah semasa bersalin.
  24. Menguatkan otot-otot rahim dan peranakan.
  25. Memperbanyakkan pengeluaran susu badan selepas bersalin.
  26. Menghilangkan urat timbul.
  27. Mengimbangi tekanan darah.
  28. Meningkatkan kecerdasan minda.
TESTIMONI HERBA MAHARANI








Dapatkan Produk HERBA MAHARANI HARI INI.

Kenapa Premium Beautiful?

Kenapa Premium Beautiful?
  1. Direka khas 70% untuk kesihatan dan 30% untuk kecantikan
  2. Waranti SEUMUR HIDUP (servis baiki secara percuma)
  3. Superbrands produk
  4. Mengandungi FIR (Far Infrared Rays) teknologi
  5. Terdiri daripada 3 helai pakaian dalam yang mudah dipakai (long/short brassiere, waist nipper and long girdle)

1. Long Brassiere
  • Mempunyai 3 keping jahitan cawan coli berstereoskopik yang dapat menolak ke atas, menyokong menetapkan kedudukan payudara.
  • Mempunyai rawan keluli yang berfungsi untuk menetap dan mengukuhkan kedudukan payudara.
  • Reka bentuk yang berkuasa tekanan dan regangan berganda di bahagian depan dapat menyelaras perut yang menonjol serta meningkatkan kontur payudara.
  • 2 batang keluli berfungsi untuk menyelaras dan membentuk kontur badan.
  • Reka bentuk yang berkuasa tekanan dan regangan di bahagian belakang dapat menyelaraskan lemak yang berlebihan.
  • Bentuk “U” yang direka khas pada bahagian belakang coli dapat menonjolkan kontur badan yang menarik.
  • Perhiasan berlian berbentuk rama-rama menonjolkan keunggulan produk.
  • 3 pasang cangkuk membolehkan anda membuat penyelarasan yang sesuai.

2. Waist Nipper
  • Mempunyai 7 batang keluli yang dapat menyokong bahagian pinggang dan mengukuhkan tulang belakang, seterusnya memperbaiki postur badan.
  • Reka bentuk ergonomi yang unik dapat menyelaraskan lemak pada bahagian pinggang ke bahagian dada dan pinggul, seterusnya menghasilkan kontur badan yang menarik.
  • Benang yang diimport dari Jepun membantu membentuk kontur badan yang menarik.
  • Reka bentuknya yang fleksibel dapat memberi kesan yang memuaskan berdasarkan bentuk badan seseorang.
  • 3 pasang cangkuk membolehkan anda membuat penyelarasan yang sesuai.
  • Perhiasan berlian berbentuk rama-rama menonjolkan keunggulan produk.

3. Long Girdle
  • 32 keping jahitan stereoskopik yang menggunakan teori tekanan untuk menumpu kembali lemak yang tersebar ke tempat asal.
  • Reka bentuk di bahagian pinggul yang unik dapat memperbetulkan punggung yang kendur dan membentuk kontur pinggul yang lebih menarik.
  • Membahagikan garisan di bahagian paha dan pinggul, menumpukan lemak yang berlebihan di paha ke dalam cawan pinggul dan seterusnya menghasilkan kontur pinggul yang menarik.
  • Kapas yang ditambah pada bahagian dalam seluar dapat memperbaiki kontur pinggang agar kelihatan lebih ramping.
  • Perhiasan berlian berbentuk rama-rama menonjolkan keunggulan produk.
  • Mampatan yang tetap ke atas abdomen pada seluar di bahagian perut dapat memecahkan lemak yang berlebihan dan menyelaraskan perut yang menonjol.
  • Reka bentuk yang menggunakan kuasa tekanan dapat menyelaraskan lemak di bahagian dalam dan luar paha, membentuk kontur kaki yang cantik.
  • Penggunaan 2 lapisan kain kapas yang berongga membolehkan peredaran udara yang baik dan selesa dipakai. Ia direka khas untuk bahagian sulit kaum wanita.
  • Penggunaan renda (lace) yang fleksibel dapat mengelakkan pakaian dalam daripada tergulung akan menghasilkan garisan-garisan di bahagian paha.

4. Testimoni



 
 






Ini adalah antara testimoni yang dapat Siti kongsikan. Sebenarnya banyak kelebihan memiliki set Premium Beautiful ini. Sangat berbaloi untuk kesihatan dalaman & kecantikan diri kita. Kalau nak macam testimoni diatas ni, apakata anda contact Siti untuk free fitting dan free trial.


nRelate Posts and Homepage