Jom Terbang ke Shanghai, China.

 
Alhamdulillah dapat juga join biznes trip kali ni.
 Rasa terharu & semangat maklumlah ni la 1st time nak jejak kaki di bumi Shanghai, China. 1st time nak pergi oversea, 1st time nak melawat tempat orang, 1st time buat buku merah (pasport)..
 syukran dapat merasai pengalaman indah ini.

Siti akan berada di Shanghai from 20 - 23 September 2014 
 (Saturday to Tuesday). 

For business opportunity or for our products, you may contact our
 my business partner as per below:-
 1. Nadiah Ahmad 012-4852365
2. Mohd Syahnizam 013-4365560
3. Mat Zahir 013-2360806
4. Syazwani Nordin 012-5373816
5. Imah Fazli 017-4204781
6. Sya Natasya 012-5644614
7. Anita Azizi 019-9883241

Kalau yang nak souvenir from Shanghai, whatsapp Siti ya :)

Our Hotel di Shanghai

Kat entry ni Siti nak share tentang our hotel di Shanghai, iaitu Hotel RadissonBlu
Ya Allah cantiknya!.. teruja perasaan ni. Kalau dah kat sana nanti mcm mana ya? Terima kasihlah pada company Hai-O yg pilih hotel ni.
 Kalau travel sendiri mesti tak mampu nak book hotel mahal ni, confirmlah cari hotel paling budget kan... 
Jom kita tengok apa yg istimewanya Hotel RadissonBlu ni..

Map to the Hotel

Night view at Hotel
Lobby
Cafe at Hotel
View from one of the room
Family Suite
Business Lounge
Hotel rate from Agoda
  Bestkan hotel ni..Cuba tengok rate hotel tu, mahalnya!...Nasib baik buat business ni sikit-sikit.  Alhamdulillah dapatlah merasa juga kan.  Xsabar nak sampai sana...wehooo!!!
Okey semua, tunggu siti balik nanti siti update lagi pic yg real kat sana ya.

Jumpa Lagi. Muaaahhh!!..


Shanghai Aku Datang

Alhamdulillah, kali dapat join biznes trip ke Shanghai bersama rakan TheDiamondCirle. Ni adalah trip yang pertama sejak Siti join biznes ni. 
Perasaan tu tak tahu nak citer la @ nak cheq habaq..... makin dekat tarikhnya makin nevous perasaan ni. Dalam tu excited tersangat-sangat laaa. Yeeehhoooo...syukran!!
 Lagi 6hari nak fly ke Shanghai. Sekejap je masa berlalu pergi... 

So, kat sini nak share our itinerary. Maybe yang ada planning nak ke sana boleh la follow this itinerary as an idea kan. For me my first time there. 
 So lets see where to go & what to do there :)


1. Oriental Pearl Tower
Kalau google Shanghai, antara yang keluar mesti this image. The tower was completed in 1994. It was the tallest structure in China from 1994 to 2007. 

Tapi sekarang paling tinggi Canton Tower di Guangzhou. 
 The Oriental Pearl Tower ni antara bangunan ikonik di Shanghai.
 Kalau dah ada di sana nanti, wajib pergi & ambil gambar banyak-banyakkan...


2. Huangpu River

Uolls nak tahu, kalau follow trip Hai-O mesti ada river cruise. Di Shanghai nanti, kami ada night cruise di Huangpu River. Huangpu River merupakan sungai terbesar di Shanghai & memisahkan bandar Shanghai kepada dua, Pudong (east) & Puxi (west)
Huangpu River - Day view

Huangpu River - Night view. Cantik kan?

3. Silk Factory

Tak sabar nak shopping sutera kat sini. Entah la harga sutera kat Shanghai ni macam mana ya??.. Kalau mampu boleh la beli untuk diri sendiri & family...yezza!!


4. Chenghuang Miao & Xiang Yang Market

Sight seeing & shopping time :) Chenghuang Miao terkenal dengan reka bentuk seni bina China lama serta terdapat juga pusat membeli belah. 



Manakala for Xiang Yang Market memang terkenal dengan barangan souvenir, pakaian, mutiara & barang mainan. 
Tak dapat nak bayangkan masa di sana nanti. Kalo bab2 shopping ni nafsu lain mcm sikit.. Hope my luggage nanti boleh muat laaaa...


5. The Bund 

The Bund is a waterfront area in central Shanghai. Biasanya The Bund merujuk kepada bangunan sepanjang jalan ini. Tempat wajib datang di Shanghai. Uniknya ketinggian bangunan di sini ada limit yang di tetapkan. Kalau tengok gambar from google, seni bina di area The Bund nampak macam di Europe.

HSBC bermula di sini, sebab tu orang2 lama kalau sebut HSBC tak kenal. Tapi kalau mention Hong Kong bank tahu :)


6. Nanjing Road 

Merupakan tempat membeli-belah utama di Shanghai &  merupakan salah satu jalan membeli-belah paling sibuk di dunia. Melebihi 5km & sepanjang jalan di penuhi dengan pelbagai jenis barangan & jenama. Ada lebih kurang 600 premises, termasuk high end brand. Tak boleh bayangkan nak jalan nanti. Dah macam masuk marathon hik..hik...



That's all for this trip. Nanti after Siti balik dari sana, will upload more & more pictures. For those yang nak follow our TDC in Shanghai journey boleh follow di instagram with these hashtags:

#tdcinshanghai


#tdcjourneys

Kalau yang nak souvenir from Shanghai, whatssap Siti ya :)


(FAQ) Frequently Asked Question ~ Bio Seleza



Alhamdulillah, lately demand Bio Seleza semakin menjadi-jadi. Hari-hari masuk order dari clients. Not only me, business partners pun. Sampai ada yang dapat order RM1,000 setiap hari. Memang seronoklah. Yang lagi seronok bila dapat feedback positive from clients. 

So hari ini nak sharelah
(FAQ) Frequently Asked Question ~ Bio Seleza 
in case ada yang tertanya-tanya.

1. Kenapa Bio Seleza mahal berbanding dengan tuala wanita jenama biasa di pasaraya?
Of course berbeza, umpama kita buat baju dengan kain cotton vs chiffon, dah tentu lain harga sebab material yang berbeza. Bio Seleza di perbuat dari cotton & mempunyai fungsi tertentu. Tuala wanita Bio Seleza satu-satunya tuala wanita dengan teknologi Bio Velocity (teknologi from Korea).

Manakala tuala wanita biasa daripada recycle paper & tak ada fungsi tertentu. Kalau tengah heavy flow, selalu je bocor sebab tak menyerap dengan baik. 


Selain itu, tuala wanita Bio Seleza terdiri daripada 9 lapisan. Jika tuala wanita biasa mostly hanya 3-4 lapisan sahaja. Dari sini boleh nampak kualiti tuala wanita tersebut.

Bayangkan 1 box Bio Seleza boleh tahan 2-3 bulan & benefit yang kita dapat, memang berbaloi dengan harga. Lagipun, mahal lagi rahim kita yang satu tu ;)



2. Kenapa tuala wanita punca barah pangkal rahim?
Kebanyakan tuala wanita di pasaran di perbuat daripada recycle paper & akan melalui proses bleaching. Proses ini akan menghasilkan dioxin. Dioxin ini akan kekal di dalam recycle paper yang di gunakan sebagai bahan penyerap utama bagi kebanyakan jenama tuala wanita di pasaran. Dioxin bukan sahaja mengganggu hormon wanita, malah merosakan imunisasi badan & boleh menyebabkan kanser.


Boleh refer to article from website WHO which I copied a few below:

Source: http://www.who.int/mediacentre/factsheets/fs225/en/

3. Tuala wanita Bio Seleza mengandungi gel, selamat ke?
Gel yang terdapat di dalam Bio Seleza bertindak sebagai agen penyerap utama. Gel ini di import dari Jepun dengan high quality SAP molekul penyerap. Gel ini setanding dengan kualiti lampin bayi & diluluskan oleh WHO. Kalau tak selamat dah tentu kita tak pakaikan baby kita pampers & WHO tak akan luluskan :)


For your information, gel ini di perbuat daripada tumbuhan. Jangan uolss tanya pokok apa, dah tentu rahsia pengilang ;p

4. Berapa harga tuala wanita Bio Seleza?
A. Mix Box
Pantyliners - 2 packs of 30 pcs
Day safe - 2 packs of 10 pcs
Night safe - 1 pack of 8 pcs
Night safe (extra long) - 1 pack of 8 pcs
Price : RM 131

B. Day safe
6 packs of 10 pcs
Price : RM 128

C. Pantyliner
6 packs of 30 pcs
Price RM 138

Yang di atas ni harga standard. For special price, boleh terus sms/whatssap Siti directly 010-5668059. Kalau uolss jadi agent or member, lagi murah. For member, tak semestinya bila join ahli perlu jual. Ada jual for pakai sendiri. Jimat. Tapi kalau ada yang tanya, boleh je uolss jual :)

5. Siapa yang sesuai untuk guna tuala wanita Bio Seleza?
Sesiapa pun boleh pakai Bio Seleza ni. As long as selama ni pakai tuala wanita or pantyliners, memang di sarankan bertukar ke Bio Seleza.


Yang ada period, boleh pakai Bio Seleza Day Safe or Night Safe. Bayangkan seawal umur 10 tahun perempuan dah mula datang period. Selain period, perempuan juga biasanya memakai pantyliners untuk mengelakkan kesan chemical / bakteria di seluar dalam. Ada juga yang pakai pantyliners sebab masalah keputihan or nak elak kotor. Bio Seleza juga sesuai untuk perempuan yang ada masalah jangkitan kuman di miss V.



Untuk yang sudah putus haid, kebanyakan wanita mengalami masalah pundi kencing lemah yang menyebabkan sukar untuk mengawal air kencing. Jadi golongan ini juga sangat sesuai memakai Bio Seleza. 

Kalau lelaki pun, boleh pakai Bio Seleza pantyliners kalau ada masalah jangkitan kuman ataupun masalah angin. 

6. Bagaimana Bio Seleza boleh membantu masalah wanita seperti keputihan, infection, period yang tidak teratur etc?
Bio Seleza bukan hanya tuala wanita yang hanya menyerap period. Malah mempunyai teras hijau di atas permukaan pad Bio Seleza. Teras hijau ini mempunyai 4 fungsi iaitu :-
  • Bio Velocity
  • Far Infra Red
  • Ion Negatif
  • Nano Perak
Jadi fungsi-fungsi di atas membantu masalah yang berkaitan dengan peredaran darah, kuman, bakteria, hormon dan juga tenaga. Alhamdulillah biarpun baru 2 bulan di pasaran, banyak testimoni dari client. 

Especially yang ada masalah keputihan, period pain yang melampau, period yang tak teratur (ada yang 4 bulan tak datang period sebelum ini) dan banyak lagi. Kalau berkesan untuk mereka & siti sendiri, why not uolss kan. 





7. Kalau ada masalah seperti infection, period tak teratur, senggugut berapa lama boleh nampak perbezaan?
Setiap orang masalah berbeza. Jadi penerimaan juga depends on individual. Tapi based on my experience & feedback from clients, kalau masalah infection pakai pantyliners if teruk pakai day safe terus. Immediate tak rasa gatal & dalam 2 hari dah hilang. Sama dengan masalah keputihan.

Kalau period pain pula mostly clients boleh rasa terus. Memang berbeza kalau waktu period pakai tuala wanita biasa. Apepun teruskan pakai dengan konsisten & jika ada sebarang soalan, boleh contact agent uolss or ieja sendiri. Di samping pakai Bio Seleza, uolss boleh buat further check up with doctor. 


8. Kenapa pemilihan tuala wanita sangat penting?
Sebab tuala wanita berkait rapat dengan period. Period melambangkan kesihatan wanita. Kalau tak pilih tuala wanita yang betul boleh menyebabkan masalah wanita yang lain seperti keputihan, period yang tidak lancar & sebagainya. Ini juga akan mempengaruhi period kita. 

Selain itu, tuala wanita sangat rapat dengan Miss V kita yang akan menyerap apa sahaja, termasuk bahan kimia. Jadi sangat penting untuk kita memilih tuala wanita yang selamat untuk jangka masa panjang.

9. Orang yang mengandung boleh pakai tuala wanita Bio Seleza ke?
Boleh. Masa mengandung boleh pakai pantyliners untuk mengelakkan kesan kimia yang terdapat pada seluar dalam dari di serap oleh miss V. Zaman sekarang seluar dalam pun mostly basuh dengan mesin basuh. Jadi dah tentu bilasan tak berapa bersih & boleh meninggalkan kesan sabun pada seluar dalam. Di tambah pula kalau di KL ni mostly tinggal di condo or apartment. Dry area memang tak kena matahari lansung. Jadi bakteria boleh membiak compare jemuran yang ada direct sunlight. 


10. Bagaimana nak mencuci tuala wanita Bio Seleza?
Sebagai orang Islam penting untuk membasuh tuala wanita sebelum di buang. Boleh follow contoh seperti di dalam gambar di bawah. 

Refer kepada bah 2, untuk mudahkan gel di dalam Bio Seleza jatuh, hanya perlu lalukan air (gunakan hose pipe) untuk menolak gel turun. Then cuci bahagian luar seperti biasa sebelum di buang. Sangat mudah. Compare dengan tuala wanita biasa yang perlu di basuh lebih lama. 

Jangan risau takut tandas tersumbat, sebab gel Bio Seleza biodegradable. Make sure kita hanya buang gel, bukan lapisan luar.



Kalau ada sebarang soalan selain di atas yang berkaitan Bio Seleza, boleh contact Siti. Hope FAQ di atas membantu memberi sedikit pencerahan kepada kemusykilan uolss. 


nRelate Posts and Homepage