Boleh ke Pregnant kalau makan Herba Maharani?


Salah satu khasiat HERBA MAHARANI adalah untuk menguatkan otot-otot rahim serta tempat peranakan.  Disamping itu HERBA MAHARANI sesuai untuk mengatasi masalah :-

*Segugut
*Keputihan
*Haid tidak teratur
*Merangsang hormon estrogen & progesteron
*Melancarkan peredaran darah

Zaman sekarang memang terlalu ramai wanita mempunyai masalah untuk menimang cahayamata.  Ini disebabkan oleh masalah-masalah diatas.

-Haid tidak teratur disebabkan PCOS (Polycystic Ovarian Syndrome) yang merupakan  salah satu penyebab seseorang wanita itu sukar untuk mendapat anak.

-Otot rahim yang tidak kuat juga menyebabkan kandungan gugur diawal kehamilan.

-Masalah hormon yang tidak seimbang turut menjadi penyebab utama wanita masa kini tidak subur.

Jika masalah tersebut dapat diatasi maka peluang untuk mengandung juga adalah lebih tinggi.Jadi tidak mustahillah ramai wanita yang ada masalah kesuburan telah berjaya hamil selepas mengambil HERBA MAHARANI selama beberapa bulan.


Congratulation to MyPartner become as Sales Manager

Selamat Petang Semua..

Big Congratulation to my lovely business partner Siti Nadiah Ahmad yg telah menerima anugerah baru-baru ini sebagai Sales Manager. Orang kecil comel tapi semangat kuat dalam biznes. Bermula dgn agent Mineral Coffee, adik comey ni berjaya melangkah dari satu tapak ke tapak seterusnya. Mudah dibimbing dan kekuatannya utk belajar dan bertindak memamg luar biasa.
 Hasilnya hanya 4bulan saja menyahut cabaran sebagai Sales Manager. 



Perjalanan beribu batu bermula dgn langkah pertama. 

Siapa pun kita hari ini, jika berada dilandasan yg
 betul & matlamat yg besar, confirm kita boleh jadi apa yg kita inginkan."

Anugerah SM/SSM 2014

Salam Sejahtera Semua!!...

Entry kali ini Siti nak share tentagg awards yang siti terima baru2 ini. 
Teringat last year, Majlis SM/SSM 2013 diadakan di Dewan PGRM, Cheras.
 Masa tu Siti naik pentas untuk award "Sales Manager"

Ini adalah kali kedua Siti naik pentas,tapi kali ini utk awards "Senior Sales Manager"
Memang sangat teruja  bila diberitahu nama Siti tersenarai untuk anugerah 
(SM/SSM 2014)
Majlis tersebut diadakan di Dewam MCA, Ampang bersebelahan dengan KLCC.
First time masuk dewan ini :)... 
Bermula dengan kejayaan kecil lah akan ada kejayaan besar. Just keep up & do it!!

Stage yang penuh sejarah yang telah melahirkan 
ramai usahawan-usahawan berjaya..

Simple jee!!..sendiri make up! :)

Tengah beratur nak naik pentas...berdebar jantungku!!

Akhirnya!!...arward SSM dalam gengamanku!!

We are SSM from "Thediamondcircle" of GLAM. Syukur!!

My direct leader Fiza Mahazir sedang pinkan bunga.

Me with leader Fiza Mahazir & my partner Siti Nadiah Ahmad

Myprotege ~ Siti Nadiah Ahmad



Yg tengah2 tu adalah CDM Shaliza Aziz


Semua cantik-cantik belaka.. next award is Diamond Night~tak sabar nak naik pentas lagi dengan partners.. uols di luar sana pon boleh.. kami hanya menjalankan business thru social media marketing which is menggunakan facebook, blog & instagram.. 
just simple business.. semua orang mampu!!

Kepada yang berminat nak mencari side income, yang mahukan upgrade diri, yang nak mencari ramai kawan, yang mahukan sikap positif, confident level, yang mencari hobi baru, amatlah digalakkan.. :) Siti boleh bantu. Hubungi ya!!..




New Product - BV ALFAFA CONCENTRATRED

Selamat Petang semua!!..
Kali ni Siti nak citer tentang Alfafa.. Tengah hot ni!!.. 
sebelum tu jom kita baca apa khasiatnya!!


Apakah itu Alfalfa? 

Alfalfa adalah tumbuhan berbunga dalam kumpulan kekacang yang hidup antara empat hingga lapan tahun tetapi boleh menjangkau sehingga 20 tahun, bergantung kepada jenis baka dan cuaca. Tumbuhan berbunga kecil berwarna ungu ini boleh mencapai ketinggian sehingga 1 meter. Alfalfa mempunyai akar yang sangat panjang dengan sistem akar yang berselirat sehingga menjangkau 15 meter yang menjadikan alfalfa begitu hebat dalam menyerap mineral dan vitamin yang berada jauh di dalam tanah yang sukar dicapai oleh tumbuhan biasa yang lain. Selain itu, akarnya yang panjang dan berselirat menjadikan ia mampu bertahan semasa kemarau. 

Khasiat Alfafa

Alfalfa secara semula jadi kaya dengan mineral seperti kalsium, magnesium dan zat besi serta lain-lain mineral penting dan vitamin termasuklah vitamin A, D, E, K di samping mengandungi semua kumpulan vitamin B, biotin, asid folik, potasium dan lain-lain. Selain itu, alfalfa kering sangat kaya dengan protein. 

Perkataan alfalfa berasal daripada bahasa Arab dengan suku kata al-fak-fakah, yang bermaksud “Bapa semua makanan” kerana ia sangat kaya dengan mineral penting yang menjadikan alfalfa  makanan tambahan yang sangat berkhasiat untuk kesihatan manusia. 

Herba alfalfa dipercayai mempunyai keistimewaan yang boleh mengurangkan tahap kolestrol kerana memiliki khasiat pelbagai vitamin dan mineral penting. Herba alfalfa juga sangat berkesan dalam menyahtoksid dan membersihkan darah dan seterusnya memulih serta memperbaharui sel-sel badan. Hasilnya, pengambilan alfalfa secara tetap boleh merendahkan tekanan darah tinggi dan menyeimbangkan hormon. Sekiranya diamalkan secara berterusan, alfalfa dapat bertindak sebagai alternatif kepada ubat sakit kepala ataupun migrain kerana kandungannya yang tinggi kalsium dan magnesium. 


Keistimewaan Alfafa:-


Menyahtoksid
Bahan beracun dan toksid berlegar di sekeliling kita. Badan kita juga mengeluarkan sisa metabolisme yang perlu dineutralkan dan dinyahtoksid setiap hari. Alfalfa membantu mengeluarkan sisa bahan beracun dan tercemar daripada badan. 

Menggalakkan sistem penghadaman yang baik
Alfalfa mengandungi sejenis enzim pencernaan yang dipanggil betaine yang membantu menggalakkan proses pencernaan yang baik.

Mengalkalikan badan
Tubuh badan berasid adalah umpama magnet yang menarik penyakit. Alfalfa membantu  meneutralkan keasidan badan di samping sifat alkali semulajadinya untuk mencegah atau membantu mengurangkan masalah kesihatan.

Menghilangkan bau nafas
Alfalfa mengandungi khasiat yang boleh mencegah masalah nafas dan badan berbau yang diakibatkan oleh masalah penghadaman. Seterusnya, ia membantu meningkatkan fungsi imuniti badan. 

Mengurangkan haba badan yang berlebihan
Sesetengah makanan menyebabkan badan berasa panas. Salah satu kegunaan Alfalfa yang paling popular adalah untuk mengurangkan masalah panas badan.

Menambahkan darah dan menyampaikan lebih banyak oksigen penting
Klorofil iaitu pigmen hijau yang terdapat dalam alfalfa adalah hampir sama dengan hemoglobin, pigmen merah dalam sel darah merah yang berfungsi membawa oksigen ke seluruh badan. Khasiat klorofil dalam alfalfa boleh meningkatkan bilangan sel-sel darah merah di dalam badan dan seterusnya  meningkatkan keupayaan membawa oksigen yang diperlukan oleh sistem badan.

Wau!!.. banyakkan khasiatnye. Rasa memang sedappp!!!


Beza Mineral Coffee dari Kopi 3 in 1

Aroma istimewa Mineral Coffee berasal daripada bijian kopi Robusta dan garam buluh organik semulajadi dari Korea. Selain aroma kopinya yang wangi, ia juga kaya dengan bahan mineral seperti magnesium yang dapat menggalakkan penyerapan kalsium dan penggunaannya. Mineral Coffee bukan sahaja memenuhi cita rasa para peminat kopi, malah kandungan garam buluh di dalamnya telah meningkatkan nilai nutrisi kopi.


Antara khasiat kopi ini :-
Saya memang kaki minum kopi masa saya zaman sekolah dan bila saya mengandung pun memang kopi lah minuman saya...Alhamdulillah tak ada efek apa-apa pada kandungan saya..Istimewanya ramuan kopi ini telah di campurkan dengan GARAM BULUH...ha...mesti pelikkan?...perkara pertama yang korang akan tanya tak masin ke?  Masin?....tak ada langsung rasa masinnya cuma rasa lemak-lemak dan pahit kopi saja memang sedap dan lazat.


Apa istimewanya GARAM BULUH?

Garam buluh ni tak macam garam biasa, kenapa saya cakap macam tu?...ha tengok perbezaannya.


So sekarang dah percaya yang GARAM BULUH ni bersifat alkali dan anti-oksida?
Mari kita lihat Khasiat GARAM BULUH Pulak...


Macam mane hebat tak garam buluh ini?.....Apa salahnya kita cuba mencari penawar penyakit kita supaya kita sembuh dan sihat...Allah sendiri suruh kita cari penawar penyakit kita di samping kita berdoakan....

Nilah diantara penyakit yang boleh di rawat dengan garam buluh. Kalau kita yakin In Sha Allah ia dapat membantu. 

 Keratan Akhbar tentang terapi garam keatas pesakit  kanser
Ini adalah garam buluh untuk di letakkan dalam masakan...
sekarang saya guna garam buluh ini dalam masakan.
Yang ini pulak yang berbentuk minuman dalam sachet..memang rasa original memang tak sedap tapi anda boleh tambahkan dalam minuman seperti jus oren...memang sangat bagus.

So kita dah tau serba sedikit tentang  GARAM BULUH ni...mari kita tengok pulak apa kelebihan garam buluh ni dalam MINERAL COFFEE..


Apa tunggu lagi berubahlah daripada Kopi biasa yang anda minum kepada kopi kesihatan MINERAL COFFEE...Kalau kita fikir kita tak mampu nak merawat penyakit kita dengan harga yang mahal apa kata kita amalkan cara pemakanan kita yang sihat...minum secara konsisten insyallah kesihatan kita akan baik.

Rata-rata testimonial yang saya baca  memang mengatakan MINERAL COFFEE ini baik.
Ia juga baik untuk :-

 IBU HAMIL
i-  Mengatasi masalah bacaan HB rendah.
ii-  Menstabilkan gula dalam darah utk mengelakkan GDM/kencing manis ketika mengandung. 
iii-  Menstabilkan tekanan darah yang tinggi atau sangat rendah.
iv-  Memberi tenaga serta mengenyangkan di kala si ibu yg mengalami morning sickness; tidak lalu makan @ kerap muntah pd awal kehamilan.
v-  Si ibu lebih bertenaga & tidak mudah penat sepjg kehamilan.
vi-  Merawat masalah 'cramps' dan sembelit di kalangan ibu hamil.
dan  MENYUSUKAN ANAK.
i- Khasiat Magnesium dalam Mineral Coffee akan membantu memudahkan penyerapan kalsium yg sangat penting bagi kesihatan tulang & gigi ibu menyusu.

ii- Mineral Coffee dpt meredakan stress para ibu akibat masalah/kesakitan selepas bersalin. 

iii- Membanyakkan/memekatkan susu badan.

iv  Ibu menyusu pasti boleh kekal langsing dgn MENYUSU BAYI & MINERAL COFFEE..
Jangan risau MINERAL COFFEE ini HALAL..
Sejak saya sendiri minum MINERAL COFFEE ni :-
*  Migrain pun dah kurang
*  Rambut pun dah kurang gugur
*  Lebih senang membuang 
*  Kurang mengantuk dan tidak rasa terlampau letih.
*  Kalau badan saya rasa nak demam saya minum secawan kopi ni, alhamdulillah badan rasa kembali segar. 

To Order hubungi saya:-


nRelate Posts and Homepage