Trevelog Shanghai ~ Part 1

Selamat Petang Semua!!...

Hari ini baru free nak berkongsi cerita tentang biznes trip ke "Shanghai" .Walaupun baru 2minggu berlalu.. tetapi bila scroll pic dalam handphone terasa macam baru semlm je perasaan ni..hik3 

Pack yang perlu sahaja..

Dah siap!! Let it go...:)

Money Changer "Renminbi (RMB) @ Yuen". 
Merahnye, inilah matawang cina ;)

Hari yang ditetapkan  iaitu 19th Sep 2014 kami bertolak dari Kulim Kedah ke Kuala Lumpur. Hanya suami & anak yang bongsu menemani perjalananku. Si bongsu ni tak pernah berpisah lama. Time packing brg dalam luggage.. berderai juga airmataku. "Amanda nak ikut, nak tengok awan, nak terbang dgn mama, nak naik juga kapal terbang..... kelu lidahku nak terangkan pada si kenik ni. Alahai anak bertuah mama sorang ni.. Anak2 yg tiga lagi dah besar, tak lah banyak soal sgt. Mereka sibuk dgn aktiviti belajar. Sayu hati ni nak tinggalkan mereka tapi dalam hati ni doa mama selalu ada utk anak-anak & suami :)

With my husband @ puteri bongsu "Amanda NurDamia"
(abaikan mataku yg semakin kecil tuuu... Masa ni kul 2pagi)

Sampai di Kuala Lumpur dalam 6ptg. Tetiba dapat msg dari Group Whatsapp Shanghai, flight delay disebabkan keadaan cuaca. Sepatutnya kami kena berkumpul 10.40mlm. Sebab ada masa banyak lagi singgah dulu di rumah adik di Klang. Dapatlah rehatkan badan & mkn malam dulu kat sana. Kul 12tgh mlm baru bersiap2  ke KLIA Subang. Kami berkumpul dalam 2pagi. Kena awal 3jam sebelum flying kul 5pagi.  

At KLIA . "Mama..nak ikut" merayu lagi ank bertuah ni..

Adik ipar @Nizam . Dia yang guide jalan ke KLIA.

Yeeaahhhh!!... Dah dapat passport & ticket 

MH0386





With The Diamond Circle Team..
 Semua muka excited & happy



With mylovely leader @DDM Ain Zulkarnaind (Yong)

Nasi Lemak MAS

Xkuasa nak layan movie pepagi buta ni..

Masa ni kul 5.00pagi ~ Mata tahan mengantuk ni..

Masuk-masuk je dlm perut kapal terbang.. dah xingat apa2... Yang pasti nak tidur je time tu. Seblm tu baca dulu doa menaiki kenderaan Udara, doa tidur, selawat byk2 sampai la terlelap.  Perjalanan ke Shanghai ambil masa dalam 5 jam.  Alhamdulillah flight ke Shanghai selamat mendarat. 

Okey kawan2..Stay tune for next entry yaa.. 
Teruskan membaca...


Post a Comment

nRelate Posts and Homepage