Testimoni BB Plus Colllagen

Petang ni Siti nak share testimoni yang minum BB Plus. Nak nampak kulit lebih bermaya & glow?? Amalkan minum ‪#‎bbpluscollagen‬ secara konsisten, insya'Allah dapat la hasil yang diidamkan. Nowadays, sana sini kita dengar collagen itulah, collagen inilah, serba serbi collagen kan. Sama ada nak atau tak nak. Sama ada berani nak consume atau tidak. Sebenarnye collagen ni dah berkurun ceritanya, tapi tak semua yg tahu & menitikberatkannya. Ramai yang minum #‎BBpluscollagen‬ ni. Memang result superb ...seawal 5 sachets... Yg tua nampak muda.... Yg muda nampak remaja. Bukan perempuan saja yang minum tetapi lelaki pun boleh minum. Jadi sihat gitu. 
TESTIMONI 1
Jerawat makin hilang muka kian cerah, halus, lembut, flawess dan glowing.

TESTIMONI 2
Kesan penggunaan #BBplusCollagen untuk sekotak. Kesan yg amat menakjubkan.. 
In fact, dlm masa seminggu pun dah nampak perbezaannya. Try it for one box 
and let yourself see & feel the difference!

TESTIMONI 3
Yang ada masalah sakit sendi @ sakit lutut harus minum #BBPlus disebabkan
 faktor usia.
 
TESTIMONI 4
Wajah lebih berseri putih kemerahan secara semulajadi tanpa makeup 
dan bedak tebal? 

TESTIMONI 4
Baru 11 hari consume BBPlus sudah nampak perubahan. Dulu tak confident ambil
 gambar close-up but now selfie dekat-dekat pun tak risau. Memang kulit
 nampak lembab, lincin dan cantik berseri semulajadi. 

TESTIMONI 5
Suka tak? Mertua puji kulit semakin cantik.  

Badan kita memerlukan collagen untuk melawan kemerosotan tubuh akibat proses penuaan. 
Tanpa collagen, kulit kita akan suram, kedut-kedut mula kelihatan, rambut menipis dan beruban. Keadaan ini berlaku bila kita meningkat usia kerana pada masa itu badan kita tidak lagi menghasilkan collagen. Kehilangan collagen di dalam tisu penghubung iaitu "tendon", ligamen, "muscle" dan "cartilage" menyebabkan pengurangan sokongan kepada struktur sendi. Keadaan ini menyebabkan kesakitan yang dipanggil "arthritis" clan kecederaan " muscolo- skeletal"

More info hubungi Siti dengan segera. 

Kulit Gebu Cantik Menawan dengan BB Plus Kolagen

Hot Sales..kolagen terbaik untuk kulit adalah BB Plus Kolagen. 
Ramai yang telah mencubanya dan berpuashati dengan hasilnya. 
 Okey..jom kita baca, kenapa anda perlukan BB Plus

Penuaan merosakkan kolagen dan seterusnya merosakkan kulit

Kolagen membentuk 70% daripada lapisan dermis kulit. Ia adalah bahan utama dalam kulit, tulang, rawan dan pelbagai tisu penghubung di dalam badan kita. Kolagen membantu pertumbuhan semula kulit baru serta mengekalkan kelembutan kulit. Di dalam sendi rawan, ia berfungsi sebagai kusyen untuk mengurangkan bebanan terhadap sistem struktur badan terutama pada pinggul, sendi dan lutut.



Faktor penuaan luaran dan dalaman boleh merosakkan fiber protein, fibroblas dan vitamin yang diperlukan untuk merangsang penghasilan kolagen. Kekurangan kolagen adalah antara faktor penyebab terjadinya proses penuaan kulit.


Mengapa memilih BB Plus?
BB Plus diperbuat daripada kolagen ikan yang bermutu tinggi. Kolagen ikan dikelaskan sebagai Kolagen Jenis 2, yang mempunyai struktur rantaian asid amino yang seakan-akan sama seperti yang terdapat dalam kolagen manusia. Habitat semulajadi ikan menyebabkan kolagen ikan  mempunyai kandungan Prolin dan Glisin yang cukup dalam suhu badan ikan yang rendah iaitu sama seperti kolagen manusia. Prolin dan Glisin adalah dua jenis asid amino yang penting untuk penghasilan kolagen, mengekalkan kecantikan kulit dan kesihatan rawan. Kolagen ikan ditukarkan menjadi peptida dengan menggunakan teknologi terkini untuk sumber kolagen yang kaya dan kesan penyerapan yang lebih baik. 

Bagaimana BB Plus Bertindak?
Mod tiga tindakan:

1. Memulih 
- Menggalakkan pembersihan mikro, menggantikan peptida kolagen 
                         bagi rantaian kolagen yang telah rosak ataupun lemah

2. Membina 
- Menguatkan dan melindungi rantaian kolagen melalui proses antioksida  

3. Memperbaharui 
-  Menggalakkan pertumbuhan dan penghasilan sel kolagen baru


Dos apakah yang efektif?
Hanya 1 paket (5g) setiap hari untuk memiliki kulit muda yang cantik dan mulus. Proses hidrolisis menghasilkan peptida (3,000 saiz Dalton) yang sedia diserap.

Bagaimanakah dengan aksi perlindungan antioksida tambahan?
Jus blackcurrant mengandungi anthocyanin untuk melindungi kulit muka dan badan daripada sinaran UV dan radikal bebas. Ekstrak biji anggur dengan OPC (oligomeric proanthocyanidins) mengurangkan ketidakselesaan kulit serta menggalakkan penyembuhan kulit. Vitamin C dan roselle menguatkan rantaian kolagen, melindungi kolagen di dalam dermis kulit dan menggalakkan proses sintesis

Bagaimanakah BB Plus dapat meningkatkan kualiti kulit?
Serat epal dan inulin (serat diet) menggalakkan pencerahan kulit melalui proses detoksifikasi.

Bagaimanakah BB Plus dapat membantu mengurangkan ketidakselesaan penyakit sendi?
Peptida kolagen ikan adalah sumber Kolagen Jenis 2 yang baik dan merupakan komponen utama dalam rawan untuk membantu mencegah keradangan yang disebabkan oleh rheumatism and osteoarthritis.


KEBERKESANAN
BB Plus mengandungi peptida kolagen yang tinggi untuk mengganti dan membina semula rantaian kolagen yang diperlukan untuk menjadikan kulit anjal, lembab, tegang dan gebu menawan. Rasa enak campuran ekstrak blackcurrant 100% dan jus roselle berkualiti tinggi serta kolagen ikan yang tidak berbau.


7 Hasil Kulit Cantik

1. Kulit wajah berseri dan cerah
2. Kulit lebih anjal dan tegang
3. Kulit lebih halus dan gebu
4. Kulit lebih lembab  
5. Kulit lebih licin serta kurang garis halus dan kedutan
6. Kulit lebih cepat sembuh dan pulih
7. Kulit kurang kesan kerosakan akibat sinaran matahari

CARA PENGAMBILAN
Campurkan 1 paket BB Plus ke dalam 150ml air bersuhu bilik. Elakkan daripada menggunakan air panas. Kacau dan sedia diminum. Pengambilan terbaik adalah sebelum makan ataupun sebelum tidur.

Sesuai untuk pesakit diabetes. Warna, rasa dan tekstur produk dalam setiap kelompok mungkin berlainan disebabkan oleh ramuan asli yang digunakan.   


Tanpa Gula dan Kolesterol

Gula gantian semulajadi dengan Indeks Glisemik yang rendah digunakan untuk memenuhi keperluan mereka yang mempunyai masalah jantung dan diabetes.

RAMUAN UTAMA
Kolagen ikan terhidrolisis, ekstrak biji anggur, Vitamin C, jus bunga roselle, jus buah blackcurrant, serat epal, inulin.


Next entry nanti Siti share testimoni BB Plus. Teruskan membaca :)
Nak cuba hubungi :)


Kelas Ilmu ~ TDCutara

Salam Sejahtera Semua

Hari ini baru berkesempatan untuk update entry. Kesibukan kerja akhir tahun di office menghadkan masa. Selamat membaca...hik3

It's Me

Alhamdulillah..
Berjaya hadir ke kelas ilmu TDC Utara bersama partner Siti Nadia Ahmad. Our class bertempat di Kepala Batas, Pulau Pinang. Specialnya kelas kali ini ada mentor kami iaitu CDM Shaliza Aziz dari Kuala Lumpur yang turut sama-sama hadir untuk sesi perkongsian ilmu :)

Me with DDM Yong, Nadia & CDM Ija

Hari itu kami berlajar tentang Premium Beautiful Corset. Di dalam kelas kami belajar tentang teori & praktikal. Nak jual korset ni bukannya main jual macam tu je tau.. kena ada ilmu cara ukur, cara pakai, cara tarik lemak, cara basuh, cara keringkan dan cara untuk hantar service iaitu lifetime warranty. Haa.. nampak tak? Bila customer beli & pakai barulah mereka puas hati. Kita share kebaikan Premium Beautiful untuk wanita-wanita diluar sana dengan cara yang betul. So dari situ la kita akan dapat keberkatan rezekiNya. 

DDM Yong dengan perkongsian ilmu product
"Premium Beautiful" 

Akhir sekali kata-kata semangat dari CDM Ija. Suntikannya sangat terasa dalam hati ini. Kita mesti kuat dalam melalui cabaran dunia business. Memang akan ada penerimaan dan penolakan. Tetapi itu bukan halangan untuk berjaya. Mesti buat sampai jadi. Sebab tahun 2015 adalah tahun yang lebih mencabar. Kita mesti sentiasa ghairah bila berbiznes supaya keselesaan hidup dapat diteruskan. 

CDM Ija

Selesai timba ilmu, acara wajib mestilah bergambar. Bab ni semua rakan-rakan suka. Yalah sesekali berjumpa untuk kenangan bersama. Ada yang first time jumpa, sebelum ni just whatsapp dalam group je.. Tapi ni real jumpa face to face..cool kan!! :)

Wani & Is dari Penang with CDM Ija & DDM Yong


Kak Hanifa & kawan dari Alor Setar with 
 CDM ija & DDM Yong.

Nadheera, Me, Nadia with CDM Ija & DDM Yong

 Netty Rahma  & Jannah with CDM Ija

Photo Group

Jangan malu jangan segan, kami semua di sini bantu antara satu sama lain, masuk dalam GLAMutara, anda tidak akan bergerak seorang, bergerak seiring bersama partner yang lain-lain.

BESTKAN..IF ANYONE INTERESTED TO JOIN ME :)

JIKA KITA TIDAK MEMULAKAN LANGKAH , 

SAMPAI BILA2 PuN KITA AKAN DITAPAK YANG LAMA.


Majlis Ulangtahun Syarikat ke22 ~ My Dream My Distiny!!..

Alhamdulillah..

Selamat sampai juga setelah meredah beribu kilometer untuk sampai ke 
Majlis Ulangtahun Syarikat yang ke 22 (MUT22) 
pada 8th Nov 2014 di
MIECC, Mines, Seri Kembangan.
Kali ini Siti ditemani oleh suami dan rakan kongsi @SitiNadiah.  
Kami bertolak seawal 5.00pagi dari Kulim, Kedah dan sampai di KL dalam 9.30pagi. 
Setelah siap sarapan + makan tengahari di Medan Selera Setapak, KL. Kami mandi & makeup kat Masjid je sebab kami plan balik hari. Tak kisahlah apa cabaran pun yang penting berada dalam majlis tersebut.  

With partner yang kecil molek @SitiNadiahAhmad
With my husband @MatZahir.

Tujuan Hai-O Marketing mengadakan Majlis Ulangtahun Syarikat kali ke-22 adalah untuk meraikan kejayaan Crown Diamond Manager (CDM) yang telah berjaya menghasilkan jualan sebanyak RM2,000,000. Bagi yang tak tau lagi, CDM ni merupakan pangkat tertinggi dalam business ini.  Dan bila dah bergelar CDM bermakna mempunyai empayar yang kukuh dan luas dan income juga sudah berpuluh ribu sebulan. Kerja 10 tahun pun, belum tentu income kita boleh capai sampai 20 ribu sebulan. Tapi dalam perniagaan ini, dalam masa 2-3 tahun je dah boleh capai sebanyak itu malah boleh dapat lebih lagi. 
 Wahh, hebat kan? Macam mana mereka dapat buat sales sampai 2JUTA??? Nampak macam susah tapi dengan adanya tunjuk ajar mentor-mentor yang berjaya tak mustahilkan...

TIADA YANG MUSTAHIL DALAM HIDUP.
KITA YANG TENTUKAN HIDUP KITA.  

Majlis dirasmikan sendiri oleh Menteri Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan(KPDNKK) iaitu YB Dato' Sri Hassan Bin Malek. Haa..bukan calang-calang tau boleh panggil menteri datang rasmikan ni... 



Special dalam majlis itu  CDM Hanis Haizi adalah antara 9 orang Penerima Khas iaitu
Hai O Marketing Innovative Award. Impressive sebab beliau antara Crown Diamond Manager yang kurang dari 10 tahun involve in this business but already received this Special Recognition. 
Congrats CDM Hanis Haizi!


Founder of GLAM, CDM Hanis Haizi & CDM Razali Zain

Kami semua dihiburkan oleh Ratu Jazz Negara Dato' Sheila Majid. Her live performance was superb and she personally was awesome. Lagu-lagu yang dinyanyikan memang bernostalgia terutama sekali lagu Sinaran..my febret song nii, hik3... :)

Live dapat tengok persembahan dari Dato' Sheila Majid..


Hari tu ada pelancaran product baru iaitu 
BIO-EVOLVE WATER PURIFICATION SYSTEM
menggabungkan penemuan terbaharu Teknologi Nano Termaju 
dan Blok Karbon Inovatif Ultra Padat dalam sistem penulenan yang mampat, 
ringan dan berpenampilan menarik.
 Ia membersihkan prestasi penapisan air yang terunggul untuk seisi keluarga.

Harga Bio-Evolve : RM2588 Sahaja
* Dapatkan REBATE Special JIKA trade in dengan Bio-Aura

Founder of The Diamond Circle, CDM Shaliza Aziz & DDM Ridhuan.

Tengoklah macam-macam gaya The Diamond Cirle (TDC) members bila bergambar. Semua sporting habis...Kami ni dah seperti adik beradik. Ada juga yg pertama kali jumpa tapi kami sentiasa diberi semangat antara satu sama lain untuk sama-sama berjaya :)


My team with DDM Yong @AinZulkarnaid.


Me and partner Siti Nadiah with DDM Yong & CDM Saliza Aziz

Me with team Marjiana

Aksi comel TDC member





Me and Marjiana 
"Windu Shanghai tak?.."

Me and Rohani..cool je orangnye :)

 Me and Syikin. Semakin Slim dgn setkurusbajet..terbaik!!

Me and Airin. Orangnye cantik,peramah,tinggi mcm modelkan..



Mak happy anak-anak didik pun happy :)

Sebahagian dari TDC member.

Me at Red Carpet!!.. macam retis la plk kan..hahaha

Best!..tau buat biznes ni bersama group The Diamond Circlenak berniaga pastikan 
belajar dengan insan yang benar-benar terbukti kejayaan nya..

Mentor adalah bayangan masa depan kita
Follow tindakan, pasti hasilnya juga sama
Ilmu + Bertindak + Rujuk = Kejayaan

Jom!!!.. semua...kita ke puncak kejayaan...
Let's be part of us!!
Contact Siti ya..

nRelate Posts and Homepage