Business Tips from Hanis Haizi!

Pesanan buat my beloved business partners.. 
or soon to be my business partners..

 
ILMU


Ramai yang nak buat business ni, tapi tidak tahu apa tujuan

 dan peranan masing-masing. Everybody is a business 

owner... so kita mesti take a good care of your own 

business.. mesti ada commitment terhadap business ni.

First and foremost for me the most important thing is 

KNOWLEDGE or ILMU. Tak boleh tiba-tiba masuk business ni 

tahu semua benda nak dibuat... mestilah melalui proses 

pembelajaran melalui classes yang telah diberikan (FOC je)

 and of course melalui duplicate your leader.

Tanpa ilmu, memang semua benda tak boleh jadi. So 

product knowledge mesti berada di hujung jari. Itu peranan

 sebagai sales manager or senior sales manager baru.. 

melalui hadir ke majlis ilmu dan kemudian praktikkan. You

 yourself must take a responsibility toward yourself.


Dan masa pemimpin berada disebelah kita or semasa 

sponsoring sila pay attention and jot down all the notes if u

 have to. Kita dapat tengok our leader sendiri secara live 

macam mana our leader buat. This business is a win-win 

situation, kita buat kita dapat.




BERTINDAK

Lepas ade ilmu tu, nak buat ape? Of course mestilah disusuli

 dengan tindakan.

"Action speaks louder than words"

Kalau kita rajin datang ke kelas, tapi takut ambil tindakan 

pun tak guna... tak guna nak jadi gedung ilmu - bak kata 

CDM Siti Rohana.... and practise makes perfects.

Macam Hanis baru-baru join dulu dalam business ni pun 

bukannya terus pandai nak mulakan langkah tetapi setelah 

kita sentiasa praktis2 , lama2 insyaAllah jadi perfect.

 Pejam mata je boleh buat. InsyaAllah sebab dah jadi rutin

 harian kita... and macam-macam jenis problems kita 

jumpa mesti ada jalan penyelesaiannya.

RUJUK

Lepas dah bertindak mestilah RUJUK.

Simple word tapi kadang2 orang lupa. Every step you take in

 this business rujuklah pemimpin, coz leader sentiasa 

dibelakang kita pantau kerja kita. Tapi kalau kita sendiri

 tak rujuk pemimpin macam mana pulak tu? Pernah dengar 

tak pepatah "Segan bertanya sesat jalan".

Bila kita rujuk, so that our leader knows that kita ada show
 some commitment kat sini baru lah kita senang nak TEAM 
WORK. And lagi senang pemimpin nak rungkai segala 
masalah yang kita hadapi.


dan bila complete 3 elements ni, insyaAllah menghasilkan 

kejayaan!!!


~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
So there you go guys.. Business Tips from the sifu herself...
Apa tunggu lagi?

Join us now..
Want to know how?
So lets be part of us!
 Call/sms 012 - 925 7634 
WeChat/WhatsApp 010-566 805


Post a Comment

nRelate Posts and Homepage