Shanghai Oh Shanghai / Free Trip Holiday



 Hai blogger Siti...
Kat sini siti nak berkongsi dgn uolls ttg Shanghai. 
Mari kita kenali lebih dekat negara ini..sebelum kita jejaki kaki ke sana...

Let' go...

Shanghai yang terletak di tebing Delta Sungai Yangtze di China Timur ialah bandar raya terbesar Republik Rakyat China serta bandar raya yang kelapan terbesar di dunia. Dianggap secara meluas sebagai kubu kota ekonomi moden China, bandar raya ini juga bertindak sebagai salah satu pusat kebudayaanperdagangankewanganperindustrian, dan komunikasi yang terpenting di China. Dari segi pentadbiran, Shanghai ialah kawasan perbandaran Republik Rakyat China yang berperingkat provinsi statusnya. Pelabuhan Shanghai juga merupakan salah satu pelabuhan yang paling sibuk di dunia, dan pernah menjadi pelabuhan kargo yang terbesar di dunia pada tahun 2005.

Pada asalnya merupai sebuah kota perikanan yang lengang, Shanghai menjadi bandar raya China yang terpenting menjelang abad ke-20serta pusat kebudayaan rakyatmaksiat, perbincangan ilmiah, dan komplot-komplot politik semasa Republik China. Pada suatu ketika, Shanghai menjadi pusat kewangan yang ketiga terbesar di dunia, selepas Bandaraya New York dan London, serta bandar raya perdagangan yang terbesar di Timur Jauh pada akhir abad ke-19 dan awal abad ke-20. Selepas ambil alih komunis pada tahun 1949, Shanghai menjadi lembap di bawah pencukaian kerajaan pusat yang begitu berat serta penyingkiran kebanyakan unsur borjuisnya. Menyusuli kebenaran kerajaan pusat terhadap pembangunan semula ekonomi pasaran Shanghai pada tahun 1992, Shanghai dengan pantasnya mengatasiShenzhen dan Guangzhou yang telah bermula lebih awal dan sejak dari masa itu, bandar raya ini telah mendahului pertumbuhan ekonomi China. Setengah-setengah cabaran masih dihadapai oleh Shanghai pada permulaan abad ke-21, dengan bandar raya ini menghadapi penghijrahan pekerja yang semakin meningkat serta jurang kekayaan yang besar. Bagaimanapun dengan mengetepikan cabaran-cabaran tersebut, pencakar-pencakar langit dan gaya hidup moden Shanghai menandakan mercu pembangunan ekonomi China yang baru-baru ini.
 


 
 
 
 
 
 Wau!! Cantiknye...ttg shanghai kan!!...


Uolls nak tahu>>>Pakej Shanghai sudah bermula ..dari 
Januari 2013 hingga 30 April 2013.. 
anyone yang berminat nak join travel free  bersama GLAM.. Jom lah!!...
dpt FREE ticket ke shanghai 5H/3M, FREE Hotel 5star include penginapan & makanan, FREE photographer..Haaa!!! bestkan!!! 
cuma sediakan duweet shopping je..
insyaAllah Siti akan share bagaimana untuk dapat FREE trip ni.. 
memang best bila dapat pergi percutian percuma.. tambah lagi bersama yang tersayang.honeymoon FREE u ols! sapa nak? 
Contact Siti dgn segera!!! utk set appoimenent...

TOGETHER EVERYONE ACHIEVE MORE!!!...
CHANGE YOUR LIFE NOW!!!..

 JOIN US!!!...
"GREEN LEADERS GROUP"
 
LET'S BE APPART OF US...
Call/Sms ~012-925 7634
PM me at fb (Siti Norizam Ishak)
Post a Comment

nRelate Posts and Homepage