Road to Shanghai / GLAM / TTDI

Selamat petang my beloved frenz…

Fuhh!! Sangat2 busy minggu ni dgn report kat opis nie… 
my boss request last minutes nak “Yearly Report 2011” arrrggh!!..
rasa dah nak tercabut jari2ku menaipnya , mata pun dah sakit tengok angka2nye… Nak tak nak kena buat juga… rezeki tu mana bole main2kannn...


Okeylah… siti nak share ttg story last weekend. 
Hari Sabtu 12th January ’13  pergi ke class GLAM kat TTDI. 
Kali ini dengan biznes patner je. 
Kami bertolak kul 9mlm semata2 nak ilmu “Shanghai”. 
 Semangat kami membuak2, rasa sangat teruja utuk capai matlamat ini.

Mc hari tu adalah bakal DDM Yong.. nak tahu siapa dye..
haa..yg  pakai baju pink tu.. orgnye manis, peramah, cantik, manja & kelakar… 
Katanye tip utk berjaya adalah hadir ke kelas. 
Kat sini kita akan berjaya, cemerlang & gemilang, 
Bukti adalah dirinya sendiri, 
Dulu  & sekarang beliau tetap hadir utk dpatkan AURA. Dgn ILMU,... 
Aura kita lain &  Follow je orang2 yg berjaya…confirm jadi!!..

Barisan speaker yang cantik,muda dan berjaya!!
Bakal DDM Refqah, Bakal CDM Shaliza Aziz, CDM Hanis Haizi, CDM Sha Khalid, Bakal DDM Nurul Ain @ Yong, Bakal DDM Norain ..
The first section oleh bakal CDM Shaliza Aziz (ieja) mengenai 
 “Business Presentation”. 
Tekan beliau, kita mesti bersedia dari segi hafalan &  penampilan.
 Mental kita jgn takut2, mesti letak semangat yg tinggi, share sepenuh hati kita, kerana apa yg datang dari hati akan sampai ke hati…
Siti bangga dpt mentor mcm ieja nie..Siti xpernah miss class ilmu yg ieja buat.
 Kagum melihat ieja buat biznes, xsampai setahun je dah mcm2 capai…mmg ieja seorg leader yg hebat.
 Banyak lagi tips yg diberikan oleh ieja… nak tahu kenalah jumpa Siti..he3 



Seterusnya second section by bakal DDM Refqah.
  First time Siti berkenalan dgn nye.. Kalau xdtg kelas mesti xkenal kan…
 Ilmu yg diberi adalah
 “3 Important Elements”
Yang ni penting ya!!.. sebab ia berhubung kait dgn “Business Presentation”
Tipsnya pula kita mesti IKHLAS, NIAT kena betul..


Proud with them!!!
Kalau uolls nk tahu apa 3 Important Elemant tu kenalah berguru dgn siti pulak..ha3 

 Bangga direct leaders berada disamping 
CDM Sha and CDM Hanis .. 
 Seterusnya dari pemimpin celebrity & pengasas GLAM iaitu 
CDM Hanis Haizi.  
Terbaik motivasinya..bila bercakap je kami  jadi bersemangat…
”Kita yang datang nie anggap macam gelas kosong. 
Sebab ini process pembelajaran kita. 
Anggap bizness ni sebagai Leaning Process.
 Nak berjaya mesti follow org2 yang berjaya dah berjaya dalam bidang yg betul…
Pakej Shanghai ni grap betul2..pejam celik dah ½ bulan.. 
perencah dlm biznes ni adalah “Namelist”… 
Sebab itu RUJUK itu penting dalam business... 
Kadang-kadang pesanan dan mesej tak sampai. 
 Go go Shanghai! 


 Road to Shanghai

Inilah topic  yang dinanti2kan. 
Disampaikan oleh CDM Sha Khalid.  
 Sangat jelas sekali cara yang Sha kongsikan...
Kena consistent, kena sentiasa rujuk leader, ini adalah bukti pertama, 
kena buat sungguh-sungguh lah..
 dgn adanye ilmu ni senang kita nak capai target. ..
buktinye last trip ke Guangzhou group kita ke sana 5 bas semuanya under
 Green Leaders Group .. 
Kali ni confirm double, so confirm lebih meriahlah kan..…
Kesimpulannya mesti ada 
 ILMU + RUJUK + BERTINDAK ..
 
Last sekali bakal DDM Norain.. yang kita panggil Ain. 
Seorang engineer dari Johor baru. Bila dgr story dye.. mmg kuatlah semangatnya…dlm pregnant pun buat bizness ni.. duk dlm pantang still ada progress.. dah tu dapay trip ke Guangzhau..Baginya Johor, Melaka, KL bukan halangan lagi untuk dekat dgn leader..kejayaan beliau adalah selalu rujuk leader…So dari situ, Siti nampak pengorbanan  tu penting utk satu kejayaan...

 
Okey!! jom kita cuci-cuci mata kat bawah nie..He3 
  "OPEN TABLE"... Lunch ramai2..best!!

Kami dari Beautilicous Utara... jarak bukan rintangan & halangan 
 

 Beautilicious dari utara mengaaaaUuum!!


 WOW!! kami happy sebab buat bisnes bersama GLAM,
sama-sama buat, sama-sama dapat :) Best kan?
 
 We are Green Leaders Group ready to Shanghai!!!
Bermula dengan ZERO and its become HERO one day. Insyallah. Yang penting kenalah tuntut ilmu kan, everythings is KNOWLEDGE! 
So, jangan malu-malu untuk mulakan langkah pertama dalam biznes ni, sebab banyak sangat yang kita boleh capai. 
Tak kisah apa sekalipon background anda, anda layak untuk mencuba & anda layak untuk ke SHANGHAI!!
Let's be part of us in GLAM!!!
~012 - 9257634~
fb: Siti Norizam Ishak
ct_sni@yahoo.com 


Post a Comment

nRelate Posts and Homepage