Seminar SM/SSM Cycle 3



Salam Sejahtera semua!!!

Minggu lepas iaitu pada 10th November 2012 (Sabtu) ada seminar 
yg sgt bermanafaat kepada usahawan baru dalam business Premium Beautiful iaitu  
Seminar SM/SSM. cycle 3 
anjuran GreenLeader Group
Majlis ini berlangsung di
Holiday Inn, Glenmarie 
seawal pukul 8 pagi sampai pukul 6 petang.

 

Pertama kali Siti menghadirkan diri dlm seminar berprestij ini.
 Sangat-sangat excited & bersemangat sbb dpt jumpa
 mentor-mentor & rakan2 seperjuangan.

Alhamdulillah…
 Dgn izin Allah Siti selamat juga sampai w’lpun ada 
pengalaman sedih semasa perjalanan ke Kuala Lumpur.
Siti & husband redha menerima ujian ini.. 
“Grand Livina” kesayanganku telah terlanggar 
lembu hitam..Tetiba saja, berlalu begitu pantas & kami amat terkejut,
 tergamam seketika..dan bila keluar dari kereta 
lembu hitam tu dah hilang dari pandangan mata kami.
anehkan!! Seram jgk!! sbb masa tu pukul 12.30tgh mlm.
 Mlm jumaat pula tu... hehehe...
TAPI, syukur pada Allah kami suami isteri selamat…
.....DUGAAN.....
 

Jom kita share apa yang telah Siti & kwn2 dapat 
dari Seminar ini:-

 bakal CDM Shaliza Aziz as an emcee of the day!!! 
successfully.. eija berjaya handle majlis besar ni ..
  
  Sowei pic blurr!!.. "Mohon Keberkatan Allah"
Doa dibacakan oleh  pengasas GLG- CDM Razali Zain


First session by CDM Adibah Karimah mengenai  
"Takwim & Jadual Masa"
Umur baru 26thn, Income dh 60K. Ambil masa setahun je utk naik DSM..
Org Terengganu, tengah sarat pregnant ank ke 3, 
tapi Ya Allah bergegar dewan dgn semangatnye sebab  nak share ilmu 
dgn kami macam mana nak achieve "Target 100G"   in this business.   
Mmg grand la hari tu, jika anda nak tahu apa tu target 100G 
kenalah cepat2 hubungi siti ye!!

2nd Seccion by CDM Al-Faath Al Ayubbi mengenai  
"Social Media Marketing"
baru 32thn, dulu kerja sebagai Webmaster, sudah ada 2 org ank,
 Hubby kepada CDM Salha Zain.
 Seorang yg berpengalaman luas. Kami diajar ttg Social Tools..
iaitu macam mana nk using FB , Instragram & blog dsbnye. 
Ilmu ni sangat jelas bagaimana nak memaksimumkan media sosial.
 Best tau!! sbb Siti bukannye pakar IT pun 
tapi bila tahu terus buat.. Mmg jadi!!

 premium beautiful 6
 3rd Session by CDM Sha Khalid
 engineer IBM buat biz as part time to fulfill her hobby, designer handbag ..
Orangnye kecilk2 cili api ni ..comel sgt-sgt... Topic yg dikongsi adalah
 "Before & After Appointment " 
mengunakan "Social Media Marketing"
 Sebab apa dalam GLG ni kita tidak boleh main redah je!!. Kena tahu nk 
"Follow Up" & " BAPAK"
sebab kita ni profesionalisma dalam menjalankan perniagaan. Ilmu GLAM ni 
sangat luar biasa, rugi sgt2 kalau tak hadir..
So... nak tau caranye, kenalah contact Siti..he3..
 



 Seterusnya.. CDM Na Kamaruddin.  
Orangnye comel, ayu, nampak mcm sombong tapi 
kalau dah kenal ..mmg friendly ;) 
Setahun je dlm bizness sudah dpt pangkat tertinggi. Wau!!.hebatkan!!
Topic perbincangan adalah ttg
 "Konsep FORMH & Prinsip ABC"
Ilmu ni penting bagi yang nak start buat biznes,
InsyaAllah pasti menjadi kalau kita follow betul2.
Meh,.. share dgn siti utk sama2 kita capai impian kita.

Last Session by CDM Hanis Haizi
Langkah aura kasutnye je buat Siti & kawan2 rasa semangat & teruja dgn penampilannya. Suaranya naik turun penuh irama terus menikam hati utk sedut ilmunya. Mula-mula CDM Hanis tampilkan 1 Testimoni -  DSM Liyana Safuan 
 Baru balik dari Japan, berusia 29thn. Masa join bizness ni dah 5 bulan pregnant tapi tu bukanlah halangan. Beliau berjaya buktikan & banyaklah ilmu yg DSM Liyana curahkan kepada kami. Yelah nk buat biznes ni kenalah bersemangat..

Pas tu baru CDM Hanis menyampaikan amanat utk kami yg baru nak mulakan langkah ni.. Topic ttg  Time Line, Goal Setting, Big Dream, Komitmen + Komited, Cabaran + halangan adalah perlu utk kami mulakan langkah utk capai kejayaan...
nak jadi usahawan cemerlang mesti ada pelbagai masalah & rintangan. 
Kita kenalah banyak2 sabar utk capai impian..
Cepat & lambat je .. yg penting USAHA.

~ Biasakan yg BETUL....BETUL kan yang biasa~

Alhamdulillah syukur pada Allah sbb berada dlm group yg hebat. 
Terima kasih pada semua CDM-CDM atas tip & ilmu yg dicurahkan.
Siti rasa sgt2 bertuah & beruntung berada dlm Seminar ini.
  Bersyukur juga sebb berada dalam group yg betul iaitu  
"Green Leaders Group".
Bukan itu saja, semangat TEAMWORK  yg kuat,
Mentor-mentor, leader-leader yg tak jemu2 membantu biznes patners.. 
Memang HEBAT!!...


So, pada yg nak tahu lebih lanjut ttg team GLG & business Premium Beautiful, let's contact Siti utk grap peluang depan mata ni secepat mungkin. 
Kami sedia membantu anda dari zero to hero..
Let's be appart of us..
Confirm "100G" kita sama-sama capai.
 
TOGETHER EVERYONE ACHIEVE MORE!!!..

CHANGE YOUR LIFE NOW!!!

JOIN US!!!

 ~ SITI  012-9257634 ~ 
Inbox kat fb : Siti Norizam Ishak
atau 
email : ct_sni@yahoo.com



Post a Comment

nRelate Posts and Homepage