Garam Buluh Untuk Kesihatan



Assalamualaikum !!!

Garam Buluh


Apa tu ya!! Mungkin ramai yg belum tahu kan.. Selalu orang duk bercerita ttg Garam Bukit.. Tapi kali ni Siti nak share dgn uolls ttg “Garam Buluh”

Yeelah kan… penghasilan garam zaman sekarang bukan lagi semulajadi macam dulu.
Sekarang ni kebanyakannya dihasilkan secara kimia dan terdedah kepada pencemaran.

 
 
"Garam buatan zaman moden mengandungi 
99% Natrium Klorida (NaCl) dan bersifat asid
Kehilangan mikro elemen akibat proses pengilangan dan menggunakan aditif."

Rasanya kita semua dah aware pasal ni ke?

BUT kenapa kita perlu consume garam ye?



Actually, garam ni MEMBANTU penyerapan mineral dan zat dalam badan. 
So, without garam, badan kita tak boleh nak menyerap zat & mineral dengan betul.
 
That's why Siti syorkan untuk kita semua tukar penggunaan garam biasa kepada Garam Buluh.

Tapi, apa sebenarnya Garam Buluh ni?

Secara ringkasnya, Garam Buluh ialah garam yang dimasak dalam buluh menggunakan proses istimewa untuk membuang toksin & kesan pencemaran serta bertujuan meningkatkan kandungan mineral dalam garam.

Apa pula KEBAIKAN Garam Buluh ni?



  • Garam Buluh = berALKALI vs garam biasa = berasid
  • Garam Buluh mempunyai 80 jenis mineral yang diperlukan oleh badan manusia (mengikut laporan makmal)
  • Garam Buluh tinggi dengan kandungan Magnesium (sangat bagus untuk badan) 
  • Garam Buluh mengandungi anti-oksida dan membantu proses menyingkirkan toksin dalam badan  
  • Garam Buluh ni BAGUS untuk siapa?  
  • Berdasarkan testimoni pengguna, Garam Buluh sesuai untuk Pesakit diabetes, darah tinggi, pengidap asma, batu karang, masalah usus, masalah buah pinggang, dan macam2 lagi.


Macam mana nak consume Garam Buluh ni?

Senang je! 
Hanya gantikan Garam Buluh dengan garam biasa dalam masakan ;)

 Ini Garam Buluh untuk masakan..

For your information, 
Garam Buluh juga boleh didapati dalam bentuk minuman (sachet)
Ini Garam Buluh untuk Minuman

Kebaikan Garam Buluh

1)   Mengawal PH Badan.  Boleh meneuteralkan toksin berasid tinggi dengan cepat seperti asid urik, gula dalam darah & kolestrol. Menyingkirkan toksin dalam badan misalnya (logam berat, bahan kimia, bakteria, bahan buangan metabolisme, keracunan asid, radikal bebas).

2)  Mencegah & Merawat penyakit kronik seperti penyakit jantung, darah tinggi, buah pinggang, kencing manis, kanser, ashma dan lain2 masalah kesihatan.

3)  Membaiki Masalah Sistem Penghadaman seperti gastrik, ulser perut, masalah usus, buasir & sembelit . Menguatkan peristalsis saluran usus, menyingkirkan najis yang lama terkumpul dalam usus.

4)  Bagi pesakit jantung, buah pinggang, darah tinggi dinasihatkan mengunakan garam ini berbanding garam biasa utk menyelaras fungsi badan supaya sistem badan dapat beroperasi secara normal.

5)  Mempunyai kesan detoksifikasi, Pembunuh Kuman, Anti Keradangan dan Meneuteralkan Logam Berat.  Dengan itu ia amat berkesan utk keradangan paru-paru, hati, buah pinggang, sendi-sendi, mulut, perut serta lain-lain.

6)  Melegakan masalah alahan, pigmentasi & meningkatkan daya pemulihan badan.
 
Cara Pengambilan

Bancuhkan sebungkus  Garam Buluh (Bamboo Salt) Premier Drink 
dengan 200ml air suam atau jus buah-buahan.
 Kacau dengan rata dan hidangkan. 


 Jika anda berminat untuk mengetahui lebih detail ttg Garam Buluh
Anda boleh hubungi Siti dengan segera!!!..

Call/sms 012-925 7634

"Gantikan pengunaan Garam Biasa
 Kepada 
Garam Buluh"

Post a Comment

nRelate Posts and Homepage