SPECIALNYE... 08.08....

Assalamualaikum…
Specialnya bufday Amanda Nur Damia adalah 8hb Ogos 2012 (08.08.12) jatuh pada 19 Ramadan 1433. .  Sebenarnya ada rahsia disebalik tarikh ni... masa tgh sarat mengadungkan dye, t'tiba je pada 7 ogos.., air ketuban dah pecah.. so.. cpt2 husbend bwa g opital..doc check bru buka 2cm.. doc bagitahu mungkin ptg bole b'salin kot....Tunggu punya tnggu, masih jgk 2cm hingga keesokkannya... bila dh lebih 24jam doc t'paksa membri pilihan samada nk operate, vaccum atau masuk ubat (paksaan)...adoi!!! masa tu xtahu mcm mana nk choose..Cara normal dh rasa, operate dh rasa jgk, yg xdan2 nk ke opital pun dh rasa..last2 chose secara paksa itu masukkan ubat...sejam setgh selepas tu barulah bby Amanda dpt dilahirkan pd 08hb Ogos...hahaha.. rupa2nya dye xmahu no.7....Sbb apa ank2 yg 3 org lagi mesti ada no.7, yg sulung Mohd Azrul 07th July (07.07), yg kedua Anis Nazdira 27th Nov. (27.11) yg ketiga Anisah Natasha 07th Sept. (07.09)....cantekkan Allah menyusun tarikh lahir ank2 kami.   Sejarah kelahiran dah t'tulis setiap ank2..kan...

 
  ni masa umur 2hari...
 

   wajah 2bulan



 waktu 5bulan..

 
 Wajah setahun...


Wajah 2tahun...

 Sekrg umur Amanda dh 3thn..seorg anak yg byk ckp, suka mengarah itu ini, xmau kalah dgn kakak & abg.. nak sesuatu mesti spai dpt..kuat merajuk, segalanya ada padanya.. Amanda ni anak "ayah"..apa2 ayah , nk makan, nk mandi, nak basuh berak, nak tu , nak ni... mesti ada ayah...and si ayah pun sama, kalo apa2 pun mesti kena ada Amanda..kalo tak mcm kucing kehilangan ank...

  yeeahhh!!! dh 3tahun

 Apa2 pun mama harap dan b’doa agar anak mama & ayah yg sorang ni akan jdi ank yg kuat dri segi mental & fizikal dlm m’hadapi kehidupan ini, m’jadi ank yang solehah, taat pada agama, pada kedua ibubapa, b’budi bahasa dan bejaya dlm pelajaran & kehidupan ini. Semoga Allah senantiasa m’lindungimu wlaupun dimana dikau brada… Amin….
Post a Comment

nRelate Posts and Homepage