Green Leaders Group (GLG)

ASSALAMUALAIKUM!!!

Siti teringat kenangan manis masa kecik2 dulu..teringat waktu tolong Abah berniaga sayur-sayuran kat pasar  atau org kg sebut “market” Masa tue, Siti baru nk masuk sek.men. form 1, Abah dah ajar kami cara-cara nk berniaga.  Time cuti sekolah je kena tlong abah berniaga..mmg seronok dpt kira duit & kenal ramai org… Sebut saja ank “Lebai Ak Sayur” ank tauke tu...semua org tau kami adik bradik…hik3

Tapi lepas kawin dah xb’niaga. Follow husband sana sini..Cuma time cuti nk raya bru kami adk bradik pakat tlong mak & abah niaga.  Masa tu best!!....ank2 pompuan ikut abah, ank2 laki ikut mak. Abah buka 2 tempat . Kami sama2 saing utk dptkan customer. Mmg riuh rendah dgn gelagat kami time tu…manakala menantu2 plk duk rumah siapkan juadah b’buka puasa & kena masak rendang  dan ketupat utk sambut raya esoknye… Itulah syoknye!!.. family kmi bila tiba musim raya. Yg penting skill b’niaga yg abah ajar pada kmi…

Experience niaga tu adalah sikit2. Tpi dgn biz PB ni lain plk caranye. Just dgn facebook & blog pun bole wat duit…. Mula-mula mcm xpercaya tpi bila dh cuba, mmg betoi pun!!.. Tulah.. canggihnye dunia skrg dgn IT.  Semuanye di ujung jari je. Abah selalu pesan buat apa kerja pun mesti  konsisten, Insya Allah apa yang kita hajatkan atau apa yang kita impikan boleh di capai..walaupun kita terpaksa bersusah payah terlebih dahulu...bak kata pepatah " bersusah- susah dahulu, bersenang2 kemudian"..

Seblm ni, husband pernah citer ttg biz ni,  Tu pun dye pernah ikut kawan ke Batu Caves dgr ceramah biz ni. Waktu tu kami, xlah t’buka hati utk buat…Mcm mimpi pun ada….niat awal just nk pakai set PB je..dh alang2 jdi ahli trus buat.. hahaha dh JODOH kan....sbb d’pertemuakan dgn Norhafizah Mahazir dri Green Leader Group maka b’mula lah dunia bisness dlm hidup siti….