Cara Pemakaian Set Premium Beautiful



Hai ouls, Disini ada step yg boleh uols follow. Jgn risau, nak pakainya sgt senang, xsusah pun. Siti boleh bimbing ouls utk memakainya. Sgt mudah, sekejap je dah siap. If uols nk lebih mengenali & nk feel sendiri PB ni just call Siti okey...


 Cara Pemakaian Coli Panjang (Long Bra)


1) Condongkan badan ke depan dan longgok-longgokkan payudara supaya memenuhi cup bra.
Sarungkan bra ke badan dan guna tangan untuk menarik dari atas lemak-lemak payudara
yang sudah jatuh ke bawah.
2) Tegakkan tubuh dan kancing semua cangkuk bra di belakang. Tundukkan badan ke depan
sedikit, (paling bagus posisi rukuk kerana lemak-lemak akan turun kebawah ketiak mudahlah
anda menariknya nanti
3) Tarik semua lebihan lemak yang ada di bahagian belakang dan bawa ke hadapan (masukkan
ke dalam cawan bra). Laraskan tali bra supaya dapat kedudukan yang selesa.
4) Betulkan kedudukan bra


Cara Pemakaian Bengkung (Waist Nipper)

1) Letak bengkung 'direct to skin'. Bengkung mesti dipakai menyentuhi kulit kita (didalam baju).
Lekatkan kesemua cangkuk(position cangkuk memang di tepi badan).
2) Betulkan kedudukannya
3) Tarik tali pelaras
4) Silangkan tali di belakang, tahan nafas dan tarik tali (membawa kesan pinggang meramping
sedikit) dan bawa cangkuk kehadapan.
5) Cangkukkan ikut keselesaan. Pastikan ianya selesa.
Nota: Jika anda mendapati tali tidak sampai memadai dengan ikat reben tali tersebut dibelakang. Jika tali terjuntai dihadapan walaupun cangkuk pada butang terakhir plastic, sila pendekkan tali dengan cara mengikat reben dibahagian tali yang mempunyai manik.

Cara Pemakaian Seluar Dalam (Long Girdle)

1) Lipatkan bahagian pinggang dan dan kaki seluar dalam
2) Sarungkan seperti memakai seluar dalam biasa
3) Masukkan tangan di bahagian punggung dan tarik lebihan lemak ke atas
4) Perbetulkan kedudukannya agar selesa.

Nota: Pemakaian bagi susuk tubuh biasa adalah dimulakan dengan coli,seluar dan akhir sekali bengkung. Bagi yang mempunyai susuk badan agak gempal,dimulakan dengan coli,bengkung dan akhir sekali seluar. Perubahan boleh dilakukan mengikut keselesaan. Kain dalam juga boleh digunakan sebagai alas bagi memudahkan pemakaian.


Post a Comment

nRelate Posts and Homepage